28 Ocak 2015, Çarşamba 08:01:27

HAVALİMANI KENDİ REKORUNU KIRDI

1996 yılından itibaren faaliyet göstermeye başlayan Saraybosna'daki uluslararası havalimanı, 2014 yılında 709 bin 901 yolcu ağırlandığını ve bunun havalimanı tarihindeki rekor olduğu belirtildi.
  • Başlığı görünce ilk önce heyecanlandım, sonunda bir havalimanının 9'a ulaştığını düşünmüştüm. Ama haberi okuyunca hayal kırıklığına uğradım. Ne bilim en büyük rakam 9'dur. İlkokul mezunu olmak yeterlidir bunu bilmek için. Bu haberleri yayinlayanlar bu kadar cahil değildir, bildikleri bişiler vardır bizim bilmediğimiz heralde. Kasıtlı yapılmış bir şey olsa gerek. Belki bütün sayılara artık rakam denilecektir. 900000'e kadar olan bütün sayılar birer rakam olarak kabul edilecektir belki. Artık 10 tanecik rakamla işkence cekmeyecegiz. 10 rakamla bütün hayatımızı idame ettirmeye calisiyorduk ama yetmiyordu. Bu değişiklik bizi rahatlattı.
  • O diil de bize ne Saraybosna'nin 700bin yolcu ile en yuksek yolcu sayisina ulasmasindan? Bunun nesi haber?
  • Buraya yorum yapanlar ne hikmetse her haber den thy ue bir karalama yapıyorlar yahu thy ne zaman ortaktı bu hava alanına ??? Daha havayolu işletmesi ile havaalanı işletmesini ayıramıyorsanız yorum yapmayın yada iyice okuyun araştırın emin olmadan kimseyi zan altında bırakmayın....
  • Bu durumda THY yöneticileri burayı etkin şekilde yönetememiş ki %50 ortaklıktan ayrıldılar. Kötü bir durum THY yöneticileri için.

1996 yılından itibaren faaliyet göstermeye başlayan Saraybosna'daki uluslararası havalimanı, 2014 yılında 709 bin 901 yolcu ağırlandığını ve bunun havalimanı tarihindeki rekor olduğu belirtildi.

Uluslararası Saraybosna Havalimanı Müdürü İvitsa Veliçan, düzenlediği yıllık olağan basın toplantısında, geçen yıla dair verileri değerlendirdi.

Sivil hava ulaşımına açıldığı 1996 yılından itibaren havalimanının yaklaşık 8 milyon yolcu ağırladığını anlatan Veliçan, sadece 2014 yılında 709 bin 901 yolcu ağırlandığını ve bunun havalimanı tarihindeki rekor olduğunu belirtti.

Veliçan, 2014 yılın havalimanının en başarılı yılı olduğunu vurgulayarak, bu başarıdan tüm havalimanı personelinin payı olduğunu vurguladı.

Yolcu sayısının artmasına paralel olarak, uçak seferlerinde de önemli artışlar gözlendiğini belirten Veliçan, havalimanının geçen yıl 6.5 milyon KM (yaklaşık 3.3 milyon avro) kâr elde ettiğini ifade etti.

Veliçan, gelinen noktada bugün 11 havayolu şirketinin Saraybosna uçuşunun bulunduğuna dikkati çekerek, "Burası, bölgedeki en önemli havalimanlarından biri haline geldi" diye konuştu.

Havalimanının 2015 planlarından da söz eden Veliçan, öncelikle mevcut havayolu şirketlerine yenilerini eklemeyi, sefer ve yolcu sayısını arttırmayı planladıklarını kaydetti.

HAVALİMANI KENDİ REKORUNU KIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Başlığı görünce ilk önce heyecanlandım, sonunda bir havalimanının 9'a ulaştığını düşünmüştüm. Ama haberi okuyunca hayal kırıklığına uğradım. Ne bilim en büyük rakam 9'dur. İlkokul mezunu olmak yeterlidir bunu bilmek için. Bu haberleri yayinlayanlar bu kadar cahil değildir, bildikleri bişiler vardır bizim bilmediğimiz heralde. Kasıtlı yapılmış bir şey olsa gerek. Belki bütün sayılara artık rakam denilecektir. 900000'e kadar olan bütün sayılar birer rakam olarak kabul edilecektir belki. Artık 10 tanecik rakamla işkence cekmeyecegiz. 10 rakamla bütün hayatımızı idame ettirmeye calisiyorduk ama yetmiyordu. Bu değişiklik bizi rahatlattı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saray ~ 9 yıl önce
O diil de bize ne Saraybosna'nin 700bin yolcu ile en yuksek yolcu sayisina ulasmasindan? Bunun nesi haber?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 9 yıl önce
Buraya yorum yapanlar ne hikmetse her haber den thy ue bir karalama yapıyorlar yahu thy ne zaman ortaktı bu hava alanına ??? Daha havayolu işletmesi ile havaalanı işletmesini ayıramıyorsanız yorum yapmayın yada iyice okuyun araştırın emin olmadan kimseyi zan altında bırakmayın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Yorumu yaparken sizin gibi düz mantık düşünmedim. Sonuçta havalimanına yolcuyu taşıyan da havayolu şirketi. Bu açıdan bakarsanız haksız olmayabilirim belki?.. Reaksiyon ile cevap vermek mantıklı değil... Ayrıca THY'yi de çok severim, gurur duyarım. Ama eleştirilecek yönü var ise de eleştiririm. Teşekkürler.
bosna ~ 9 yıl önce
kimsenin zan altında kaldığı yok biraz relax
THY? ~ 9 yıl önce
Bu durumda THY yöneticileri burayı etkin şekilde yönetememiş ki %50 ortaklıktan ayrıldılar. Kötü bir durum THY yöneticileri için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bosna Air ~ 9 yıl önce
THY Havalimanı ile değil, Havayolu ile ortaklık yapmıştı. Kar eden havalimanı yönetimi, bizdeki karşılığı TAV veya DHMİ denebilir. Karıştırmayalım lütfen...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000