02 Ocak 2015, Cuma 07:45:13

HAVALİMANI İŞLETMECİSİNE KÂR DAVASI!

Mısır'da Akdeniz kıyısında "yap-işlet-devret" modeline göre işletilen bir havaalanının bir yıllık karından Sivil Havacılık'a düşen payın 34,17 dolar olduğu belirtildi.

Mısır Hava Seyrusefer ve Havalimanları Kurumu Başkanı Muhammed İsmet, özel bir şirkete bağlı yap-işlet-devret modeliyle çalıştırılan Matruh Vilayeti'ndeki Alemeyn Havalimanı'nın 2014 yılı karından Sivil Havacılık'a düşen payın 34 dolar 17 cent olduğunu, bu nedenle havalimanını işleten şirket hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

İsmet, başkanı olduğu kuruma bağlı Mısır Havalimanları Şirketi'nin aynı havalimanındaki idari ve maaş maliyetlerinin 51 bin 800 doları bulduğunu söyledi.

Kato Grup adlı şirketin, Alemeyn Havalimanı'nı 30 yıllığına işletmek üzere anlaşma yaptığı ifade edildi.

Sivil Havacılık Bakanlığı'na bağlı 4 büyük şirketten biri olan Mısır Havalimanları Şirketi Başkanı Adil Mahcub de Alemeyn Havalimanı'nın yap-işlet-devret modeliyle işletildiğini ve söz konusu şirketin havalimanından elde ettiği karın sadece yüzde 5'ine hak sahibi olduğunu söyledi.

Alemeyn Havalimanı'nın işletim hakkını elinde bulunduran Kato Grup'la ilgili savcılığa ifade veren Mahcub, diğer havalimanları gibi bunun da yüksek denetleme kuruluna tabi olduğunu hatırlattı.

Kato Şirketi tarafından Alemeyn Havalimanı İşletim Müdürlüğüne yeni getirilen Hani Ukab ise önceki idarenin işin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda zayıf kaldığını, ayrıca 25 Ocak Devrimi sonrasında yabancı turist girişinin çok azalmasından dolayı havalimanının iyi işletilemediğini, bu sebeple kar oranlarının çok düşük olduğunu söyledi.

Akdeniz kıyısında bulunan Alemeyn Havalimanı 2005 yılında hizmete açılmıştı.

HAVALİMANI İŞLETMECİSİNE KÂR DAVASI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000