04 Ekim 2018, Perşembe 08:18:59

Havalimanı güvenlikleri mikrop saçıyor!

Yapılan araştırmalar, havalimanları güvenlik taramalarında kullanılan tepsilerin, tuvaletlerden daha tehlikeli patojen mikroorganizmalar barındırdığını ortaya koyuyor.
  • seyahat sonrasi ilk isim banyo yapmak!!
  • Kaldirirsin su givenligi . ucaga giris cikis serbest olsun . September 11 den sonra iki tane Arap kardesle birisi Ayakkabinin icinde diger Ic camasinda patlayici ile gecti Dunyada trilyonlarca para harcaniyor ve sonucta sadece zaman kaybi
  • Atatürk Havalimanı çalışanı ve dünyada pek çok havaalanını gören biri olarak söylüyorum; en pis tuvaletler İstanbul Atatürk Havalimanı’nda. Bunun bu havalimanından geçen yolcu sayısı ile ilgisi yok. Tamamıyla yönetim anlayışı ve kontrolsüzlük ile ilgili. Ayrıca B kapısında X-ray cihazından geçerken giyeceklerimizi, bazen de yiyeceklerimizi koyduğumu sepetlere dikkat çekmek istiyorum. İçine hayvan koysan kaçar. Yetkililer ve görevliler nerede acaba? Mülki İdare Amirimizin haberi olsa ilgili yöneticilerin tamamını gönderir bu havalimanından.
  • Ankara havalimani dış hatlar binası berbat!! Tuvaletleri rezalet pislik icinde.

Havalimanları güvenlik sıraları, solunum hastalıkları için elverişli bir ortam sunuyor. Yapılan araştırma, güvenlik taraması için kullanılan sepetlerin, havalimanlarındaki tuvaletlerden daha çok patojen barındırdığını gösteriyor.

Uzmanlar Helsinki Havalimanı'nda yaptıkları çalışmada doksan farklı yüzeyden numune aldı. Bu kapsamda, üç haftalık süreç içerisinde güvenlik tarama tepsilerinden sekiz farklı örnek toplandı. Yapılan laboratuvar taramalarında örneklerin yarısında en az bir adet solunum hastalıklarına yol açan virüse rastlanıldığı belirtildi. Öte yandan, tuvalet ve çevresinden alınan 42 örneğin hiçbirinde bu virüsler tespit edilmedi.

Havacılık tıp uzmanı Doktor Mark Gendreau, güvenlik sıralarının havalimanında hastalık kapmak için en riskli bölge olduğunu belirtiyor. Gendreau, 2012 yılında Boston Logan Havalimanı'nda yaptıkları çalışmada da en tehlikeli bölgenin güvenlik sırası olduğunu tespit ettiklerini, bunun arkasında yatan nedenlerin ise bölgenin kalabalık olması ve yeterli havalandırma imkanının bulunmaması olduğunu söylüyor.

Havalimanına gidecek kişilerin yanlarında azami yüzde 60 oranında alkol içeren el dezenfektanı bulundurmalarını öğütleyen Gendreau, dezenfektanı kullanmadan önce ellerimizi özellikle yüzümüze sürmemek için dikkatli olmamız gerektiğinin altını çiziyor. Bir insan günde en az 200 kez burnuna, gözlerine veya ağzına dokunuyor ve bulaşıcı hastalıkların yüzde 80’ini elleriyle vücuduna taşıyor.

Helsinki Havalimanı'ndan alınan örneklerde solunum yolları hastalıklarına sebep olan virüslere başka yerlerde de rastlanıldığı ifade ediliyor. Bu yerlerin arasında pasaport kontrolündeki masalar, çocuk oyun parkındaki torbalar, yürüyen merdiven tırabzanları da yer alıyor.

Havalimanı güvenlikleri mikrop saçıyor!

Yorumlar

X ~ 6 yıl önce
seyahat sonrasi ilk isim banyo yapmak!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serbest ~ 6 yıl önce
Kaldirirsin su givenligi . ucaga giris cikis serbest olsun . September 11 den sonra iki tane Arap kardesle birisi Ayakkabinin icinde diger Ic camasinda patlayici ile gecti Dunyada trilyonlarca para harcaniyor ve sonucta sadece zaman kaybi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airliner ~ 6 yıl önce
Atatürk Havalimanı çalışanı ve dünyada pek çok havaalanını gören biri olarak söylüyorum; en pis tuvaletler İstanbul Atatürk Havalimanı’nda. Bunun bu havalimanından geçen yolcu sayısı ile ilgisi yok. Tamamıyla yönetim anlayışı ve kontrolsüzlük ile ilgili. Ayrıca B kapısında X-ray cihazından geçerken giyeceklerimizi, bazen de yiyeceklerimizi koyduğumu sepetlere dikkat çekmek istiyorum. İçine hayvan koysan kaçar. Yetkililer ve görevliler nerede acaba? Mülki İdare Amirimizin haberi olsa ilgili yöneticilerin tamamını gönderir bu havalimanından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 6 yıl önce
Ankara havalimani dış hatlar binası berbat!! Tuvaletleri rezalet pislik icinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000