01 Nisan 2016, Cuma 08:41:38

Havalimanı gözaltısı ülkeyi karıştırdı

Sekiz yaşındaki bir çocuğun, ‘sahte kimlik’ kullandığı iddiasıyla günlerdir Paris’teki Charles de Gaulle Havaalanı’nda tutulması Fransa’yı ayağa kaldırdı.
  • kıskanmayalım :)
  • İngiliz veya italyan, fransız olsaydı, iki azarla salınırdı.. Müslüman Komorlar 'dan gelince bu tek dişi kalmış medeniyetin çocuğu Avrupalıların hepsi insaniyetten nasiplenmediklerini gösteriyorlar
  • al sana medeniyetin beşiği fransa!! pis ırkçılar!!!
Sekiz yaşındaki bir çocuğun, ‘sahte kimlik’ kullandığı iddiasıyla günlerdir Paris’teki Charles de Gaulle Havaalanı’nda tutulması Fransa’yı ayağa kaldırdı.

Afrika’daki küçük bir ada ülkesi olan Komorlar’dan Fransa’ya giden sekiz yaşındaki çocuk, 21 Mart’ta Charles de Gaulle Havaalanı’nda kuzenine ait pasaportu kullandığı iddiasıyla alıkonmuş, üç gün sonra çıkartıldığı mahkeme de çocuğun havaalanındaki özel bir noktada tutulmasına karar vermişti.

‘BİR ÇOCUK İÇİN BÖYLE BİR YERİN NERESİ GÜVENLİ’

Mahkemenin bu kararı Fransa’daki çocuk hakları örgütlerini harekete geçirdi. Sadece ‘Örümcek Adam’ desenli bir sırt çantasıyla Fransa’ya gelen çocuğun, annesi tarafından ‘daha iyi bir geleceğe sahip olması’ umuduyla bu ülkeye gönderildiğini söyleyen La Voix de L’Enfant, karara itiraz etti.

La Voix de L’Enfant’dan Isabelle Thieuleux, “Ülkeye yeni gelmiş sekiz yaşındaki bir çocuğun, kendi güvenliği için hapsedilmesi meşrulaştırılamaz” deyip ekledi: “Bir çocuk için böyle bir yerin neresi güvenli?”

Çocuk hakları avukatı Catherine Daoud ise bu çocuğun başına gelenlerin benzerlerinin daha önce de yaşandığına dikkat çekti. Çocukların yetişkinlerle aynı yerde polis eşliğinde tutulmasının yanlış olduğuna vugu yapa Daoud, “Bir çocuk için bu hapishanedir” yorumunda bulundu.

KÜÇÜK ÇOCUĞUN ANNESİ: OĞLUMU GERİ GÖNDERİN

Öte yandan küçük çocuğun annesi, Fransa makamlarına başvurarak oğlunun iadesini talep etti. The Guardian’a konuşan Fransa İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, “Fransız makamları aileyle irtibata geçti ve annesi çocuğunun iade edilmesini istedi” dedi.

Kararı verecek kurumun İçişleri Bakanlığı olmadığını belirten yetkili, kendilerinin isteğinin de çocuğun ülkesine dönmesi olduğunu ancak kendisine bir yetişkinin eşlik etmesi gerektiğini kaydetti. (Sputnik)
Havalimanı gözaltısı ülkeyi karıştırdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

:) ~ 8 yıl önce
kıskanmayalım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O çocuk ~ 8 yıl önce
İngiliz veya italyan, fransız olsaydı, iki azarla salınırdı.. Müslüman Komorlar 'dan gelince bu tek dişi kalmış medeniyetin çocuğu Avrupalıların hepsi insaniyetten nasiplenmediklerini gösteriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
off ~ 8 yıl önce
yine romantik yorumlar...
Offf'a... ~ 8 yıl önce
Romantik-momantik, sonuçta doğru söylüyor... Hatta Batı Avrupalı olmasına bile gerek yoktu, Romanyalı veya Bulga olsaydı da salını verilirdi.
rezalet ~ 8 yıl önce
al sana medeniyetin beşiği fransa!! pis ırkçılar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000