18 Ağustos 2013, Pazar 07:50:42

HAVALİMANI CİZRE'Yİ CANLANDIRDI

Şırnak'ın Cizre ile İdil İlçesi arasında yapımı tamamlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Şerafettin Elçi Havalimanı'nın hizmete girmesinden sonra Şırnak ve ilçeleri yatırımlar için canlanmaya başladı.

Şırnak'ın Cizre ile İdil İlçesi arasında yapımı tamamlanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Şerafettin Elçi Havalimanı'nın hizmete girmesinden sonra Şırnak ve ilçeleri yatırımlar için canlanmaya başladı. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Cizre-Nusaybin arasında bulunan İsmail Ebuliz El Cezeri Organize Sanayi bölgesine şu anda 2 fabrikanın faliyete geçtiğini ve 43 fabrika kurulması içinde başvuru yapıldığını söyledi.

Geçen yıllarda hep operasyon ve çatışmalarla gündeme gelen Şırnak ve ilçeleri çözüm süreci ve silahların susması ile yatırımcıların gözdesi haline gelmeye başladı. Bir süre önce Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılması ile yatırımcıların dikkatini çeken Şırnak'ın Cizre ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika başvuruları peş peşe gelmeye başladı. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Cizre Organize Sanayi bölgesinde faaliye giren Boru ve Kireç fabrikalarında incelemelerde bulundu. Çağlı, bir taraflarında Küpeli bir taraflarında ise Cudi Dağı'nın bulunduğunu ve geçmişte her iki tarafta da çatışma ve operasyonların olduğunu belirterek, "Allah'ın izliyle artık Organize Sanayi Bölgemiz var. İnşallah iş istidamı sağlayacak fabrikalar kurulur. Buraya yatırım yapan ve yatırım yapmak için başvuran herkese biz de destek vereceğiz."

Cizre TSO Başkanı Çağlı, Cizre-Nusaybin arasında bulunan Ebuliz El Cezeri Organize Sanayi Bölgesi'nde 5 fabrika bulunduğunu 2 fabrikanın daha faaliyete geçtiğini ve TÜSİAD'ın Cizre ziyaretinden sonra 43 fabrika kurulması için başvuru yapıldığını anlatırken, şöyle konuştu:

"Barış sürecini sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah bundan sonra bölgemizede bu organize sanayimiz fabrikalarla dolar, işsizlik sorunumuzda ortadan kalkar. Savaş ortamını da hiç bir zaman istemiyoruz. Bölgeye fabrikaların kurulmasını istiyoruz, inşallah bundan sonrada öyle olacak. Biz burada arsa alıp atıl durumda bırakacak olana değil, yatırım yapana yardımcı olacağız. Fabrikaların kurulup faalayete girmesi ile birlikte bölgede işsizlik sorunu bitecektir."

HAVALİMANI CİZRE'Yİ CANLANDIRDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000