11 Eylül 2013, Çarşamba 09:55:28

HAVALİMANI ANLAŞMASI İPTAL EDİLDİ!

Aden Adde Uluslararası Havalimanı'nın işletme hakkı için Somali hükümetiyle anlaşma imzalayan Türk şirketi Favori'ye şok bir haber geldi.
  • Herhalde rakamda bir sıkıntı var?
  • Ülke olarak bu ve benzer iş adamlarımızın yurt dışındaki girişimleri bize her zaman gurur ve kıvanç vermektedir. Bu habere çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Haberde gerekçe tecrübesizlik gösterilmiş oradaki personelin en azının 25 yıl deneyimi olduğunu biliyorum hepsi Türk Havacılığına adlarını altın harflerle yazmış yakın dostlarım ve arkadaşlarımızdır. Gerekçe tamamen yalan, SKY şirketinin siyasi girişimleri deseler anlayacağım; Yazık verilen emeğe, yazık oradaki verilen mücadeleye, yazıklar olsun orada kendilerine yapılmak istenen iyiliği anlamayan idarecilere. Günün anlamına özel '' Besle Kargayı Oysun Gözünü'' ...
  • sıfırlar artıyor !

Somali'de ulaşım ve iletişimden sorumlu meclis komisyonunun Türk şirketi FAVORI ile yapılan Aden Adde Uluslararası Havalimanı'nın işletme hakkı anlaşmasını reddettiği bildirildi.

Komisyondan yapılan açıklamada, anlaşmanın meclisten geçmemiş olması ve Türk şirketinin 14 Ocak 2013'te kurulması nedeniyle bugüne kadar havaalanı ya da uçuş pisti yönetmemiş olmasının tecrübe eksikliği anlamına gelmesi nedeniyle anlaşmayı kabul etmedikleri belirtildi.

Türk firmasının Somali hükümetine anlaşma için 1,5 milyar dolar ödediği kaydediliyor.

HAVALİMANI ANLAŞMASI İPTAL EDİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

1.5 Milyar USD mi? ~ 11 yıl önce
Herhalde rakamda bir sıkıntı var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzgün ~ 11 yıl önce
Ülke olarak bu ve benzer iş adamlarımızın yurt dışındaki girişimleri bize her zaman gurur ve kıvanç vermektedir. Bu habere çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Haberde gerekçe tecrübesizlik gösterilmiş oradaki personelin en azının 25 yıl deneyimi olduğunu biliyorum hepsi Türk Havacılığına adlarını altın harflerle yazmış yakın dostlarım ve arkadaşlarımızdır. Gerekçe tamamen yalan, SKY şirketinin siyasi girişimleri deseler anlayacağım; Yazık verilen emeğe, yazık oradaki verilen mücadeleye, yazıklar olsun orada kendilerine yapılmak istenen iyiliği anlamayan idarecilere. Günün anlamına özel '' Besle Kargayı Oysun Gözünü'' ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ordaydim ~ 11 yıl önce
Bende haberi gorunce cok uzuldum,orda Handling hizmeti veren SKA aldi Ingiliz firmasi, adim gibi eminim onlar tas koymustur. Herhalde bu ise hukumetimiz el koyar ve bu isi duzeltir. Zaten Somali hukumeti bu isi duzeltmez ise biz Turk'lerin artik orda orda isi yok, kimse artik guvenmez orda is yapmak icin.
uzulme ~ 11 yıl önce
uzulmeyin uzulecek bir sey yok. Bu tip ulkeler yuksek risk sinifindadir. Yatirim yapan bir nevi kumar oynar. Sonucta is adami hazirliklidir buna. Kendine gore az bir parayi yatirmistir. Somali bu yahu, korsan ulkesi, adamlar milletin kolunu falan kesiyor, neden bahsediyorsunuz? Kanun kitap yok oralarda. Kendi basina gidip gezemezsin, yerler adami.
sıfır sorun ~ 11 yıl önce
sıfırlar artıyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000