12 Haziran 2017, Pazartesi 11:50:37

Havakent projesi için en önemli adım atıldı

İstanbul’da yapımı devam etmekte olan üçüncü havalimanının yanı başında yapılacak olan ve sadece havacılık sektöründe çalışanların yararlanması için kurulan Havakent Yapı Kooperatifi, yapmayı vaat ettiği konutların arsasını aldı.
  • öncelikle imar durumunun ilgili belediyeden öğrenilmesi gerekir. Çünkü arsa demek imar sahası içinde kalan yerler demektir. Bir taşınmazın tapu senedinde arsa yazması o yerin imarlı olduğunu göstermez. Bu nedenle mutlaka ilgili belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden söz konusu arsanın imar durumunun teyit edilmesi gerekir.
  • normal hayatta iki lafi bir araya getiremeyen insanlarin burda klavye delikanliligi taslamalari :D
  • havaalanı dibinde yer alınmış hala domates diyorlar çekemeyenler gitsin başka işle ugrasın
  • Ohha diyorum başka bişey demiyorum. Ya adamlar 1, 5 dönümlk tarla hissesiyle millete ev satıyor. Yahu vallahi boşa çalışıyoruz. Şener şen köprüyü bilo'ya satması gibi birşey. Resmen 9 dönümde 1,5 dönüm tarla hissesi. Uyeler birlikte domates ekerler artik. Tabi diger buyuk hissedar izin verirse...
  • Ya projenin niteliği tarla be tarla. Burdan bi emlakçıya gitsen aynı emsalde arsa bulursun. İmar durumu konut olmayan kooperatif mi olur. Ya da oraya bina mı yapılır. Kim bilir belediyenin inisiyatifinde kaç sene sonra geçer oradan konut imarı. Arkadaşlar kazandığınız parayı böyle sakat projelere vermeyin bence. Üzülebilirsiniz. Ha ben risk almayı seviyorum diyorsanız, hodri meydan; 15.000 + 1.500 sizi bekliyor.
  • sana yedırmezler oraları. tarla almakla ıs bıtmez.
  • Tapuya göre kadastro parseli,imar geçmemiş,1467/9184 pay satın alınmış yani hisseli 7717 pay kimin?Diğer ortak veya ortaklar izin vermeden çivi bile çakamazsınız derler ya siz ekin bile ekemezsiniz..
  • Giriş aidatını verdim şimdi domateslerimi tarlamdan yiyeceğim
  • Helal olsun adamlara güzel proje
  • Tosbaa tarlaya inşaatı nasıl seneye başlatacaksın.Bizim insanımız kadar fırsatçı sahtekar başka insan yoktur.

İstanbul’da yapımı devam etmekte olan üçüncü havalimanının yanı başında yapılacak olan ve sadece havacılık sektöründe çalışanların yararlanması için kurulan Havakent Yapı Kooperatifi, yapmayı vaat ettiği konutların arsasını aldı.

Yaklaşık altı ay önce kurulan Havakent Yapı Kooperatifi, üyelerini hızlı bir şekilde evine kavuşturmak için konut yapacağı yerin arsasını aldı. Akpınar köyünde alınan arsa deniz 750 metre mesafede bulunuyor. Karadeniz kıyısında yapılacak olan marinanın yanı başında alınan arsanın havalimanına uzaklığı ise 3 kilometre.

Havakent Yapı Kooperatifi yöneticisi “Üyelerimizi bir an evvel hayal ettikleri eve kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Kısa bir sürede arsamızı aldık. Her şey planladığımızdan daha da hızlı gidiyor. Kısa bir süre içerisinde de bir miktar daha arsa alıp inşaata başlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Akpınar Köyü’nde alınan arsa 9 bin metrenin üzerinde.

Yapımına kısa süre içerisind başlanması planlanan projede konut sahibi olmanın bedeli ise şu şekilde açıklandı:

Daire Tipleri ve Ödeme Planı

1+1 60m2 Giriş Aidatı 10.000-TL Aylık 1.000-TL yapının muhtemel değeri 150.000-TL

2+1 90m2 Giriş Aidatı 15.000-TL Aylık 1.500-TL yapının muhtemel değeri 210.000-TL

3+1 120m2 Giriş Aidatı 20.000-TL Aylık 2.000-TL yapının muhtemel değeri 270.000-TL

©AirportHaber.com







Havakent projesi için en önemli adım atıldı