13 Eylül 2018, Perşembe 15:14:31

Hava-İş'ten TL'ye geçiş için resmi talep

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi’nde eğitimini tamamlayan pilotların borçlarının Türk Lirası’na çevrilmesi için Hava İş Sendikası’nın geçen hafta THY’ye resmi talepte bulunduğu ortaya çıktı.
  • Paraya doyamadiniz be. Siz ortada ac dolasiyorken THY is verdi hala sikayet ediyosunuz
  • Dhmi nin bir araç plaka temdit ücreti 800 euro.
  • Yapılan hizmet sözleşmesi değil İş akdi sözleşmesi diye düşünüyorum başkanlık kararnamesinin kapsamı dışında. Sözleşmeyi görmediğimden emin değilim tabii. Ucucularda iş kanununa tabii değil. İlginç durum.
  • Sayın arkadaşlar, imza atarken bunlar bilinmiyormuş gibi neden şimdi ajitasyon. Dövizle borçlanmanın temel mantığı budur. Bu kumarı oynamış arkadaşlar kaybedince "çalışan menfaati" gibi abuk konuşmasınlar. Kendi menfaatini kendin düşünseydin kusura bakma derler.
  • Allah sizin layığınızı versin...23 sene THY de görev yaptım. Hiçbir problemimize merhem olamadınız şimdide yeni giren/girecek olan arkadaşlara sözde sahip çıkıyorsunuz.....
  • Kesinlikle çok isabetli bir talep. Çok bile geç kalınmış. İkinci pilot arkadaşlarımızın haklarının göz göre göre yenmesi Thy gibi bir şirkete yakışmıyor.
  • Havasen olmasa havais bunlari yapmazdi. Baktilar kabinden bir cacik olmuyor pilotlara yonelik is yapmak istediler
  • herkesin sirket hakkinda gelecek planlamasinda ve havais in gelecegi icin inanilmaz onemli bir adim. Basari ile sonuclanir ve imza atilan TL bedeli konusunda anlasilirsa hem havais in hem de sirketin onu acilir. Bunu yuzlerce kisinin nabzina hakim birisi olarak yaziyorum.
  • Yıllık %24. Hesaba gel.
  • Kararname de izel haller dışında diye bir metin var. Şirket akademide yurtdışina gönderdiği pilotlar için yurtdışına tl değil usd ödeme yapıyor. Dolayısıyla istese bunu bahane edip borcu tl ye çevirmez. Ama pilotları elinde tutmak için bir kıyak daha yapmak isterlerse bunu fırsat bilip tl ye çevirme olabilir. Ama bu durumda faiz gelir. %24 yıllık. Seçin bakalım. Bu daha kötü. 1milyon borca yıllık 240bin tl faiz ödeyebilecekmisiniz?????

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi’nde eğitimini tamamlayan pilotların borçlarının Türk Lirası’na çevrilmesi için Hava İş Sendikası’nın geçen hafta THY’ye resmi talepte bulunduğu ortaya çıktı.

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi’nden mezun olan pilotların uzun yıllar ödemek zorunda kaldığı eğitim masraflarına ilişkin Hava İş Sendikası’nın geçen hafta THY yönetimine öneri sunduğu ortaya çıktı.

Hava İş Sendikası’nın, akademiden eğitim alan pilotların ödemek zorunda olduğu astronomik eğitim gideri sebebiyle,  üyelerinin maddi ve manevi açıdan olumsuz etkilendiğini gerekçe göstererek bunun da uçuş emniyetini beraberinde getirdiği hatırlatıldı.

Hava İş önerisinde, borçların Türk lirası olarak faturalandırıldıkları tarihteki rakamlar baz alınarak geri ödemelerin borçtan düşülmesi ve kalan miktarın da Türk lirası üzerinden ödenmeye devam edilmesini bildirdi.

THY’nin bu öneriye cevabının beklendiği sırada Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile tüm sözleşmelerde Türk lirasına geçilmesi zorunluluğunun yasalaşması, THY’nin yeni bir düzenleme yapmasını zorunlu kıldı.

©AirportHaber.com

Hava-İş'ten TL'ye geçiş için resmi talep

Yorumlar Tüm Yorumlar (94)

F/O ~ 6 yıl önce
Paraya doyamadiniz be. Siz ortada ac dolasiyorken THY is verdi hala sikayet ediyosunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi napacak acaba ~ 6 yıl önce
Dhmi nin bir araç plaka temdit ücreti 800 euro.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asd ~ 6 yıl önce
Yapılan hizmet sözleşmesi değil İş akdi sözleşmesi diye düşünüyorum başkanlık kararnamesinin kapsamı dışında. Sözleşmeyi görmediğimden emin değilim tabii. Ucucularda iş kanununa tabii değil. İlginç durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kumbara ~ 6 yıl önce
Sayın arkadaşlar, imza atarken bunlar bilinmiyormuş gibi neden şimdi ajitasyon. Dövizle borçlanmanın temel mantığı budur. Bu kumarı oynamış arkadaşlar kaybedince "çalışan menfaati" gibi abuk konuşmasınlar. Kendi menfaatini kendin düşünseydin kusura bakma derler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 6 yıl önce
Sana giren cikan bir sey mi var?
ajan ~ 6 yıl önce
Devlet başkanının yerli para kullanın dediği ortamda euro kalsın diyorsun. Hangi ülkenin ajanısın?
Emekli Kaptan ~ 6 yıl önce
Allah sizin layığınızı versin...23 sene THY de görev yaptım. Hiçbir problemimize merhem olamadınız şimdide yeni giren/girecek olan arkadaşlara sözde sahip çıkıyorsunuz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keko ~ 6 yıl önce
Ne diye bu sirkette o kadar kaldin. Kendi denyolugun
Kmx ~ 6 yıl önce
Kesinlikle çok isabetli bir talep. Çok bile geç kalınmış. İkinci pilot arkadaşlarımızın haklarının göz göre göre yenmesi Thy gibi bir şirkete yakışmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 6 yıl önce
Havasen olmasa havais bunlari yapmazdi. Baktilar kabinden bir cacik olmuyor pilotlara yonelik is yapmak istediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Piyaz ~ 6 yıl önce
Kokpitten sadece cacık oluyor maalesef..malzeme sınırlı çünkü. Kabinden istesen piyaz bile yaparsın ama onu yapacak usta yok !
. ~ 6 yıl önce
Amerika’yi da havasen kesfetmis diyorlar
F/o ~ 6 yıl önce
herkesin sirket hakkinda gelecek planlamasinda ve havais in gelecegi icin inanilmaz onemli bir adim. Basari ile sonuclanir ve imza atilan TL bedeli konusunda anlasilirsa hem havais in hem de sirketin onu acilir. Bunu yuzlerce kisinin nabzina hakim birisi olarak yaziyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Döviz iptal faiz geliyor ~ 6 yıl önce
Yıllık %24. Hesaba gel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 6 yıl önce
Her yılın faiz oranı olur geçmişe dönük. Bu yıl için yılsonu ortalama neyse...
Kararname dışı ~ 6 yıl önce
Kararname de izel haller dışında diye bir metin var. Şirket akademide yurtdışina gönderdiği pilotlar için yurtdışına tl değil usd ödeme yapıyor. Dolayısıyla istese bunu bahane edip borcu tl ye çevirmez. Ama pilotları elinde tutmak için bir kıyak daha yapmak isterlerse bunu fırsat bilip tl ye çevirme olabilir. Ama bu durumda faiz gelir. %24 yıllık. Seçin bakalım. Bu daha kötü. 1milyon borca yıllık 240bin tl faiz ödeyebilecekmisiniz?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kararnameci ~ 6 yıl önce
şirket ,eğitim bitmiş ödemesini yapmış 100.000 euro diye. tl bedeli nedir 350.000 tl lik fatura verildi. bahane istersen bahane çok. %24 faiz gelse bile şimdikinden daha az borç kalıyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000