09 Nisan 2020, Perşembe 12:35:31

Hava-İş'ten THY'ye: "Hatırlatıyoruz!"

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı dolduğu yetkili sendika Hava-İş, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan çalışanlarla ilgili yeni bir açıklama yaptı.
  • iyi de kardeşim bu THY 2018 de sozde kara alıp 55 yaş ve ûzerindeki kişilerin tazminatini verip cıkarma kararı almamışmįydı?
  • Bu sendikalar Hava İş, Çelik İş vs. ne biçim uyarıyorlar şirketleri helal olsun. Hemen gerekli işlemleri başlatıyorlar, aksi takdirde diyorlar, hep çalışanların yanındalar falan süper vallahi.
  • Hava-iş siz THY 'ye hatirlatiyorsunuz yaptığınız yanlış diyiyorsunuz onlar bakiyorki bunların uyeyeri uyuyor biz ne yaparsak yapalım birşey yapamazlar mantığı ile yapacaklarını yapıyorlar. Yani üyesi basın açıklamasına bile gelmeye tenezzül etmiyor diye düşünüyor sonra sendika işini yapmıyor eleştirisin de bulunuyoruz biraz da bizler üzerinize düşeni yapmalıyiz arkadaşlar değil mi
  • Heh hehe, ne gulduk be nasil sendikasin sen soforlerin trollerin sendikasi
  • Hava is çırpınma. Haftasonu mesaimiz nerde?
  • Hukukî olarak aidat almamazlik yapamıyoruz dediklerinde çıktım, umarım laf ile değil icraat ile karşımıza çıkarlar da yine üye olurum 3 ay sonra.
  • Bilmem neyin kenari,arap, kimbilir kapali kapilarda hergun tk da kimlere tekmil veriyon!
  • Çok komik olmuş. Sen kimi uyarıyorsun Hacı Cavcav
  • Boyle ekonomiyi oldurmak iyi degil bu virusten olum orani gripten Olum oraniyla neredeyse ayni, ben maddi yonden bittikten sonra bu alinan tedbir tedbir degil toptan intihar
  • Gözünüz doysun yetmedi mi 65 yaşina kadar kazandiklariniz gidin aetik gençlerin önünü açın gözünüz soysun

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı dolduğu yetkili sendika Hava-İş, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan çalışanlarla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Hava-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "İşverenin iyi niyetten uzak, çalışanları bu zor günlerde mağdur etmeye yönelik uygulamasından dönmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

İşte sendika tarafından yapılan o açıklama:

"Değerli Üyelerimiz,

Çalışma Bakanlığı ve İŞKUR Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 65 Yaş Üstü ve Kronik Rahatsızlığı olan çalışanlarında Kısa Çalışma Ödeneği programından yararlanabileceği tarafımıza bildirilmiştir. Ayrıca İŞKUR web sayfasında bulunan Kısa Çalışma Ödeneği Sık Sorulan Sorular kısmına bu çalışanlarında Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabileceği açıkça belirtilmiştir.  (https://www.iskur.gov.tr/isveren/kisa-calisma-odenegi )

08.04.2020 tarihinde işverene 65 Yaş Üstü ve Kronik Rahatsızlığı olan çalışanların bu uygulamadan yararlanabileceği ve aksi durumun ise Kısa Çalışma Ödeneği mevzuatına aykırı bir hareket olduğu iletilmiştir. İşverenin  iyi niyetten uzak, çalışanları bu zor günlerde mağdur etmeye yönelik uygulamasından dönmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kısa Çalışma Ödeneği mevzuatının tanımış olduğu hakkı üyelerimizi mağdur etmek pahasına uygulamaya devam eden işveren bu konu hakkında yanlış kararından dönmediği takdirde İŞKUR ve ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimleri yapacağımızı siz değerli üyelerimize beyan ederiz.

Saygılarımızla,

Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu"

Hava-İş'ten THY'ye: "Hatırlatıyoruz!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

cs ~ 4 yıl önce
iyi de kardeşim bu THY 2018 de sozde kara alıp 55 yaş ve ûzerindeki kişilerin tazminatini verip cıkarma kararı almamışmįydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma ~ 4 yıl önce
yoo kim uydutduysa saçma olmuş. kokpitte tecrübe kıyımı olur o dediin
Uyarıcılar ~ 4 yıl önce
Bu sendikalar Hava İş, Çelik İş vs. ne biçim uyarıyorlar şirketleri helal olsun. Hemen gerekli işlemleri başlatıyorlar, aksi takdirde diyorlar, hep çalışanların yanındalar falan süper vallahi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erbaa60 ~ 4 yıl önce
Hava-iş siz THY 'ye hatirlatiyorsunuz yaptığınız yanlış diyiyorsunuz onlar bakiyorki bunların uyeyeri uyuyor biz ne yaparsak yapalım birşey yapamazlar mantığı ile yapacaklarını yapıyorlar. Yani üyesi basın açıklamasına bile gelmeye tenezzül etmiyor diye düşünüyor sonra sendika işini yapmıyor eleştirisin de bulunuyoruz biraz da bizler üzerinize düşeni yapmalıyiz arkadaşlar değil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 4 yıl önce
Heh hehe, ne gulduk be nasil sendikasin sen soforlerin trollerin sendikasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sınıfta kaldın ~ 4 yıl önce
Hava is çırpınma. Haftasonu mesaimiz nerde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava iş nedir ne değildir ~ 4 yıl önce
Hukukî olarak aidat almamazlik yapamıyoruz dediklerinde çıktım, umarım laf ile değil icraat ile karşımıza çıkarlar da yine üye olurum 3 ay sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmem ~ 4 yıl önce
Bilmem neyin kenari,arap, kimbilir kapali kapilarda hergun tk da kimlere tekmil veriyon!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laaa Güldürme Beni ~ 4 yıl önce
Çok komik olmuş. Sen kimi uyarıyorsun Hacı Cavcav

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucuslar acilmali ~ 4 yıl önce
Boyle ekonomiyi oldurmak iyi degil bu virusten olum orani gripten Olum oraniyla neredeyse ayni, ben maddi yonden bittikten sonra bu alinan tedbir tedbir degil toptan intihar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ol !! ~ 4 yıl önce
Gözünüz doysun yetmedi mi 65 yaşina kadar kazandiklariniz gidin aetik gençlerin önünü açın gözünüz soysun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000