23 Ocak 2020, Perşembe 17:03:26

HAVA-İŞ'ten THY Yönetimi'ne sert mesaj!

Türk Hava Yolları'nın Hava-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamalara yönelik mahkemeden tedbir kararı aldırmasından sonra sendikadan yazılı bir açıklama yapıldı.
  • yahu bu sendika daha geçen hafta durup dururken anlamsız bir şekilde ccm'den kabin memuru görev listesini yayınlamamış mıydı? bunu yaparak zaten çok iyi bildiği checklistimiz checklisti sanki uygulamıyormuşuz şeklinde bizi zan altında bırakmamışmıydı?? ee şimdi neyin sansürlenmesinden şikayet ediyor? checklisti okumak için havaiş bültenlerine ihtiyacımız yok. thy sansürlemiş, yahu bırak sansürlesin. checklisti ccmden okurum ben!
  • Tutmayin kucuk enısteyı )) bakalım ne yapacak ?
  • Sendikadan ayrılacam diyen b.sizlere buyrun, Tk'nın kucağına oturun da gününüzü görün. İster sevelim ister sevmeyelim yetkili sendikamız Havaiştir ve Tk'yı dizginleyen, kötü niyetli yöneticilerle üyeler arasında set olan tek şey sendikamızdır.
  • Mücadelen başka yolumuz yok.Haklarımızdan vaz geçmeyeceğiz.
  • Şirket yöneticilerini SANSÜRLE UĞRAŞMAK yerine çalışanların menfaatine olacak uygulamaları hayata geçirmeye davet ediyoruz. Sendikamızın sonuna kadar yanındayız.
  • SOP uygulayın o zaman değeriniz anlaşılsın arkadaşlar....
  • Boşa para veriyoruz artık bi de ordan kesilmesin.
  • Pazar mesaileri ve kopru otoyol ucretleri verilmezse sendikadan toplu istifalar gelecektir. durum bunu gerektirir.
  • Uzak Doğu'ya gittik, Kule 150 mil önceden alçalttı, direk alçaldık. Fazladan yakıt yaktık. Hakkımız yenince, Şirketimizi korumak gelmiyor içimizden...
  • Acaba haksız yere Atılan 211 personel içinde aynı hukuki mücadeleyi gösterdinizmi Sayın Sendika yetkilileri??? Size harcadığımız her kuruş haram olsun.....

Türk Hava Yolları'nın Hava-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamalara yönelik mahkemeden tedbir kararı aldırmasından sonra sendikadan yazılı bir açıklama yapıldı.

Türk Hava Yolları Yönetimi'nin Pazar mesaileriyle ilgili kararına tekpi gösteren Türkiye Sivil Havacılık Sendikası HAVA-İŞ, konuyla ilgili mücadelelerinin devam ettiğini duyurdu.

Hava-İş'tan yapılan açıklamada, "Şirket yöneticilerini sansürle uğraşmak yerine çalışanların menfaatine olacak uygulamaları hayata geçirmeye davet ediyoruz" denildi.

HAVA-İŞ'İN KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMASI:

Değerli üyelerimiz;

Şirketin Ocak ayı itibariyle hukuksuz bir şekilde uygulamaya koyduğu Pazar mesai ücretlerinin kaldırılmasına dair sendikamız tarafından hukuki girişimlerimiz ve mücadelemiz devam etmektedir.

Üyelerimizden uygulamalarını istediğimiz Standart Operasyon Prosedürü maddeleri kabin kokpit fark etmeksizin tüm sivil havacılık otoritelerinin ve şirketin belirlemiş olduğu prosedürler olup hukuksuz ve uygunsuz hiçbir madde içermemektedir. Üyelerimize yaptığımız bilgilendirmeden sonra SOP maddeleri etkin bir şekilde uygulanmaktadır. Desteğiniz bizim için kıymetli olup bu süreci hep birlikte çözüme kavuşturmak için yapmış olduğumuz bilgilendirmeler dışında herhangi bir dedikoduya itibar etmemenizi rica ederiz. Bu uygulamanın sonuç alınıncaya kadar daha aktif ve kararlı bir şekilde gerçekleştirilmesi, mücadelemizin kısa sürede çözüme kavuşmasını sağlayacaktır. Hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemiz hem hukuki hem de operasyonel alanda etkin bir şekilde devam etmekte olup süreç ile ilgili bilgilendirmeleri sizlerle paylaşacağız.

06.01.2020 tarihinde yapmış olduğumuz basın açıklaması şirketin tüm engellemelerine rağmen ulusal basında geniş yankı bulmuş, kamuoyu nezdinde de haklı olduğumuz aşikar olmuştur. Geçen süre zarfında şirket, içinde bulunulan hukuksuzlukları durdurmak yerine basında çıkan haberlere sansür uygulatmakla meşgul olmuştur. Basın açıklamasında üyelerimizin haklarının ne şekilde ve kimler tarafından gasp edildiğini anlatmamız şirketin muhteris yetkililerini ne kadar korkutmuş ki oturdukları koltukları kaybetme vehmi bu yöneticileri haklı açıklamalarımızı mahkeme kararı ile sansür etme yoluna sürüklemiştir. Şirket yöneticilerini SANSÜRLE UĞRAŞMAK yerine çalışanların menfaatine olacak uygulamaları hayata geçirmeye davet ediyoruz.

Hukuksuz uygulamalara karşı mücadelemizde yanımızda olan siz değerli üyelerimize gösterdiğiniz özveriden ötürü teşekkür eder, emniyetli uçuşlar dileriz.

HAVA-İŞ'ten THY Yönetimi'ne sert mesaj!

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

bu sendika napıyor? ~ 4 yıl önce
yahu bu sendika daha geçen hafta durup dururken anlamsız bir şekilde ccm'den kabin memuru görev listesini yayınlamamış mıydı? bunu yaparak zaten çok iyi bildiği checklistimiz checklisti sanki uygulamıyormuşuz şeklinde bizi zan altında bırakmamışmıydı?? ee şimdi neyin sansürlenmesinden şikayet ediyor? checklisti okumak için havaiş bültenlerine ihtiyacımız yok. thy sansürlemiş, yahu bırak sansürlesin. checklisti ccmden okurum ben!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asian have is )) ~ 4 yıl önce
Tutmayin kucuk enısteyı )) bakalım ne yapacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 4 yıl önce
Sendikadan ayrılacam diyen b.sizlere buyrun, Tk'nın kucağına oturun da gününüzü görün. İster sevelim ister sevmeyelim yetkili sendikamız Havaiştir ve Tk'yı dizginleyen, kötü niyetli yöneticilerle üyeler arasında set olan tek şey sendikamızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xcode ~ 4 yıl önce
Sendika bakalım ne kadar samimi göreceğiz
emekçi ~ 4 yıl önce
Mücadelen başka yolumuz yok.Haklarımızdan vaz geçmeyeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vedat ~ 4 yıl önce
Şirket yöneticilerini SANSÜRLE UĞRAŞMAK yerine çalışanların menfaatine olacak uygulamaları hayata geçirmeye davet ediyoruz. Sendikamızın sonuna kadar yanındayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin ~ 4 yıl önce
SOP uygulayın o zaman değeriniz anlaşılsın arkadaşlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 4 yıl önce
Boşa para veriyoruz artık bi de ordan kesilmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Subat bordrosu ~ 4 yıl önce
Pazar mesaileri ve kopru otoyol ucretleri verilmezse sendikadan toplu istifalar gelecektir. durum bunu gerektirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaybediyor THY ~ 4 yıl önce
Uzak Doğu'ya gittik, Kule 150 mil önceden alçalttı, direk alçaldık. Fazladan yakıt yaktık. Hakkımız yenince, Şirketimizi korumak gelmiyor içimizden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur nerede ~ 4 yıl önce
bu haksizligi kendine yediremiyorsan onurlu haysiyetli yolardan tepkini goster. Senin bu yaptigin korkakca ve iki yuzlu.
Birileri Hukuki mücadele mi dedi???? ~ 4 yıl önce
Acaba haksız yere Atılan 211 personel içinde aynı hukuki mücadeleyi gösterdinizmi Sayın Sendika yetkilileri??? Size harcadığımız her kuruş haram olsun.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000