20 Mayıs 2017, Cumartesi 16:33:53

Hava-İş'ten son ihtar!

Geçtiğimiz hafta Türk Hava Yolları yönetimi hakkında zehir zemberek bir açıklama yayınlayan Hava-İş Sendikası, üyelerine yeni bir bildiri gönderdi. Sendika, bundan sonra yapılan tüm haksızlıklar için yasal yollara başvurmaktan çekinmeyeceklerini duyurdu.
  • tk isterse amuda kaldirir sendika vs hikaye. net..
  • sadece show iyi polis kötü polis!! herşeyi biliyorlar ve içeriyle anlaşmalı zaten atmalat devam edecek!!
  • Sendikanın bu çıkış manevraları bir hayli sevindiri. Zira sendika dediğin diğer çakma sendikalar gibi değil ; aksine Hava İş sendikası gibi personelinin arkasında olmalı.
  • Planlma plan yapmkta o kdar acizki plani cikardigi gunun ertesinde hemen plani bozuyor. Madem yapamiyorsunuz birakin arkdas. Sendikya karsi olan arkadaslar pegasusts ucsaniz daha iyi olur en azindan kafaniz rahat ucarsiniz. Tkda ucuyorsaniz sendikanin arkasinda duralim ki sendikali olmamiz bir ise yarasin. Varsin hakkimizi aradik diye isten atilalim. Ama biz yine haktan hakkimizdan vazgecmiyelim
  • Fazla maaş almalarıdır..Ancak bir müddet uçunca kendilerini demet akalın,şeyma subaşı sandıkları için durum bu hale geliyor,yetmiyor..E Zam da yapmıyorlar.Nolcak? .Bari daha az uçalım,az uçuşa bu maaş diyelim diyorlar.Sonra da Planlamaya saldırıyorlar.Maaşları azaltmaya gerek yok,Maliye duruma bir el atsın,vergi kesilmeye başlansın,yine konuşuruz..Ülkede yaptığınız işi yarısına yapacak Atlas,Pegasus fiziki standartlarında yüzbinler var..Şımarmayın,şükredin,işinize bakın..
  • Bu ülkede ne zaman iyi birşey yapmaya kalksan hemen kötüleniyorsun ...hava-iș sendikası ülkenin içinde olan malum durumun bir kısmınıThy de yaşıyor kimse kusura bakmasın Ali kemal Tatlıbal başkanımız her zaman çalışanların yaninda oldu sadece iş gözüyle bakmadı hak gözüyle baktı ...bizde sonuna kadar yanında destekçisi olacağız.
  • Kooperatif kar ediyor dediler. Yalandir dedim. Arsa alindi, genel kurula gittim. Evet calisiyorlar gozumle gordum Sustum oturdum. .... Sendika yoneticisi.... Sahte Imam.. uyelerden faydalaniyor dediler. Istemedikleri adami safdisi birakiorlar dedim. Sn. Herdemin yazisi yayinlandi. Sendika hakliymis dedim sesimi kestim. Sendika yasa yapiyormus mail atin skintilari tartisalim dediler. He canim yaparlar tabi dedim.[hukuktan zerre anlamam] Adamlar tum skintilari yazmislar avukatima danistim dosyaladim yanina gittim. Evet. Hazirlik basilri olmus dedi. Tis e aykirilik var sendika uyuyormu dedik. Yine bi ikaz geldi. Temsilciyi aradim. Sikayetlerle ilgili sendikavukati toplanti yapmis. Karar almis, sureci bekiyor dedi. Yine sustum. Sosyal demokrat birisi olarak bunlar başa gelince bizi somurecekler dedim. Yanlis dusunmusum. Pazartesi randevu aldim geliyorum yuzunuze de soyleyecegim. Siz sendika yoneticileri ve selahattinbeydn ozur diliyorum. Bir solcu der ki, sendika calisiyor , ama yetmez daha fazlasibi beklioruz. Esen kalin
  • Sirkete girdim 5 sene oldu girdigimde eskiden cok iyiydi derlerdi smdi bnde arkdslara eskiden cok iyiydi diyorum. Gun gectikce kotuye gidiyoruz. Birileride cikip buna dur diyelim arkadaslar diyor. Fakat biz o kdar alismisiz ki olumune ucmaya bir turlu sendikaya tamam yapalim bu isi diyemiyoruz. Arkadaslar sendika secim icin bi yaygara cikardiysa unutmayalim bu bi firsattir. Bu kargasadan yararlanip hakkimiz olani alalim
  • Thy ekip planlamadaki zararlı yapı derhal dağıtılmalı. Ceza sistemi işlemiyor. Adamlar(!) program yapmaktan aciz, denetlenmiyor yaptıkları hata, rezillik ve adam kayırmalarda ne denetleniyor ne ceza alıyorlar. Herkesin nefret etriği sürekli küfür ettiği birim. Her türlü pisliğin kuralsızlığın kaynağı. Demekki hoşlarına gidiyor ki küfür yemek sürekli aynı yolda devam ediyorlar...
  • Ekipler 5 sene içinde bu günleri çok arayacaksınız gibi görünüyor; görünen o ki iş işten geçmiş olacak maalesef nelere sahip olduğunuz idrakinde değilsiniz,

Kısa adı Hava-İş olan Türkiye Sivil Havacılık Sendikası, Türk Hava Yolları yönetimini adeta topa tutuyor. Geçtiğimiz hafta zehir zemberek bir dille Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ihlalerine yönelik bir açıklam yayınlayan Hava-İş, yeni bir bildiriyle üyelerine harekete geçmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Sendika tarafından üyelere gönderilen bildiride, "Altına taraflarca imza atılan Toplu İş Sözleşmesi'nin her bir maddesinin arkasında durulması zorunluluktan öte, bir akit, bir söz, bir NAMUS'tur. TİS sadece maaş zammı ve birtakım maddi kazançlar değildir. Uçucu personelin emniyetli ve medeni bir şekilde uçmasını hedeflemektedir. TİS altına imzanızı atmış siz Sayın Yöneticiler TİS'e sahip çıkmaktan hem THY A.O. hem de milletimiz adına sorumlusunuz. Yarın yaşanacak bir kazada, kaybedilecek bir canın dahi bedelini asla ödeyemeyiz." denildi.

HAVA-İŞ "TİS YOK SAYILIYOR" DEMİŞTİ

Hava-İş Sendikası, üyelerine gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür ederken Türk Hava Yolları'nın tutumunu sert bir dille eleştirmişti. Hava-İş, Türk Hava Yolları yönetiminin Toplu İş Sözleşmesi'ni yok saydığını ima etmişti.

Yapılan açıklamada, çalışanların hayatının kural dışı planlamalarla tehlikeye atıldığı ve Ekip Planlama Başkanlığı'nın uçuş emniyetsizliğine sebep olacak eylemlere son vermesi talep edilmişti.

İŞTE HAVA-İŞ TARAFINDAN ÜYELERİNE GÖNDERİLEN O BİLDİRİ

"SON İKAZ

Değerli Üyelerimiz;

Bu duyurumuzda sizlere Toplu İş Sözleşmemizin bazı hükümleri hakkında bilgi vereceğiz.

Madde 95: Kokpit ve Kabin Personeli ile ilgili Hükümler

1-    Amaç
Uçucu ekiplerle ilgili aşağıdaki düzenlemelerin genel amacı, uluslararası standartlar kapsamında uçuş emniyeti ve güvenliğini esas alan, biriken yorgunluğu önemseyerek bu konuda önlemler almaya yönelik düzenlemeler sağlamaktır.

2-    Genel Hükümler
a)    Bu konuda toplu iş sözleşmesinin aşağıdaki hükümleri ile imza tarihinde yürürlükte olan THY A.O. ortaklık yönetmeliklerinin/prosedürlerinin mevcut hükümleri uygulanır.

Bu toplu iş sözleşmesinin veya Ortaklık ilgili yönetmeliklerinin/prosedürlerinin düzenlediği hükümler konusunda, ilgili resmi mercilerce yürürlüğe konulmuş veya konulacak her türlü yasal mevzuatla ilgili olarak; bu mevzuatlarda aynı konuda farklı düzenleme olması halinde sadece personel lehine olanı uygulanır.

95.maddenin amacında da yazılı olduğu gibi; TİS uçuş ekipleri için temel olarak Uçuş Emniyetini düşünmekte ve bu kapsam içerisinde uçucu personelin THY A.O. için en emniyetli uçuşu yapabileceği şartların sağlanmasını hedef almaktadır. En yetkili merciler tarafından imzalanmış bu sözleşme yürürlüktedir.

Aynı maddenin devamında da açıkça belirtildiği üzere; ilave bir protokol yapılmadığı sürece her türlü yasal mevzuatın ancak personel lehine olan kısmı uygulanabilir.

Yukarıda yazılı sözleşme maddeleri, üyelerini temsilen Hava-İş Sendikası yönetimi ile THY A.O. yönetimi arasında imzalanmıştır.

Buna göre;

Hali hazırda, Part A'da dahi yer almadığı halde uygulamaya konulmuş olan SHT-FTL ile ilgili uygulamalar, ancak personel lehine olan içeriklerde geçerlidir. Ek protokol oluşturulana kadar TİS maddeleri yok sayılamaz ve uygulanma zorunluluğu vardır.

Uçuş İşletme ve Kabin Hizmetleri Başkanlığı yöneticileri söylemlerinde, Ekip Planlama Başkanlığı ise yapmış olduğu planlamalarda ve söylemlerde, TİS maddelerinin geçersiz olduğunu dile getirmektedirler. Ayrıca itirazda bulunan personele verilen cevap maillerinde bu usulsüzlüğü açıkça ifade etmektedirler.

Toplu İş Sözleşmesinin geçersiz olduğunu ifade eden ilgili birimlere an itibariyle mahkeme kanalı ile haklarımızı anlatacağız.

“TİS'e aykırı yapılan planlamalar ve uygulamalara karşı herhangi bir önlem alınmadığı taktirde yorgunluk sebebi ile yaşanacak kaza ve olaylardan ilgili tüm birimler sorumludur. Altına taraflarca imza atılan Toplu İş Sözleşmesi’nin her bir maddesinin arkasında durulması zorunluluktan öte, bir akit, bir söz, bir NAMUS’tur. TİS sadece maaş zammı ve birtakım maddi kazançlar değildir. Uçucu personelin emniyetli ve medeni bir şekilde uçmasını hedeflemektedir. TİS altına imzanızı atmış siz Sayın Yöneticiler TİS'e sahip çıkmaktan hem THY A.O. hem de milletimiz adına sorumlusunuz. Yarın yaşanacak bir kazada, kaybedilecek bir canın dahi bedelini asla ödeyemeyiz.”

THY A.O.'nın ve ülkemizin 2016 yılında yaşamış olduğu zor dönemde en fazla özveriyi göstermiş olan personelin, yönetimden ilave hiç bir talebi yoktur; tüm isteği, zaten uygulanması gereken TİS kurallarına uyulmasıdır. Ortaklıktan ayrılan personelin kaybı sadece sayısal kayıp değil, havacılıkta en önemli emniyet faktörlerinden biri olan TECRÜBENİN KAYBIDIR. THY, Personeline sahip çıkmalı ve ülkemizin gurur kaynağı olan Türk Hava Yollarını el birliği ile layık olduğu yarınlara taşımada öncü olmalıdır.

Toplu İş Sözleşmesine aykırı görev planlamaları ve tebliğleri kabul etmedikleri için ceza-i yaptırım, ücret kesintisine maruz kalan üyelerimizin, yasal haklarının aranabilmesi için ivedi olarak [email protected] adresine mail göndermelerini rica ederiz. Sizlerden gelecek geri bildirimler ile hukuki işlemler başlatılacaktır. Üyelerimize, Toplu İş Sözleşmesine aykırı tebliğde bulunan personele de şahsi sorumluluk taşıdıklarını hatırlatırız. Taşıdığı sorumluluğa dayanarak diğer davalara ek olarak TİS'e aykırı tebliğde bulunan personel için de tarafımızdan yasal işlem başlatılacağını belirtiriz."

HAVA-İŞ YÖNETİM KURULU

Hava-İş'ten son ihtar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (168)

haha ~ 7 yıl önce
tk isterse amuda kaldirir sendika vs hikaye. net..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
show ~ 7 yıl önce
sadece show iyi polis kötü polis!! herşeyi biliyorlar ve içeriyle anlaşmalı zaten atmalat devam edecek!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Show ~ 7 yıl önce
Sen show görmemişin teknik çelik iş e geçti ağlıyo. Sen de birgün hak iş e zorlanırsın o zaman show u görürsün. Şerefin varsa disk nakliyat iş e üye ol bırdan sendikaya sallamayla yürek olmuyo sahte kabadayılar haydi erkeklik görelim sendikadan istifa etttt
Tk 1 ~ 7 yıl önce
Sendikanın bu çıkış manevraları bir hayli sevindiri. Zira sendika dediğin diğer çakma sendikalar gibi değil ; aksine Hava İş sendikası gibi personelinin arkasında olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daimi km1 ~ 7 yıl önce
Planlma plan yapmkta o kdar acizki plani cikardigi gunun ertesinde hemen plani bozuyor. Madem yapamiyorsunuz birakin arkdas. Sendikya karsi olan arkadaslar pegasusts ucsaniz daha iyi olur en azindan kafaniz rahat ucarsiniz. Tkda ucuyorsaniz sendikanin arkasinda duralim ki sendikali olmamiz bir ise yarasin. Varsin hakkimizi aradik diye isten atilalim. Ama biz yine haktan hakkimizdan vazgecmiyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİNİN TEK DERDİ... ~ 7 yıl önce
Fazla maaş almalarıdır..Ancak bir müddet uçunca kendilerini demet akalın,şeyma subaşı sandıkları için durum bu hale geliyor,yetmiyor..E Zam da yapmıyorlar.Nolcak? .Bari daha az uçalım,az uçuşa bu maaş diyelim diyorlar.Sonra da Planlamaya saldırıyorlar.Maaşları azaltmaya gerek yok,Maliye duruma bir el atsın,vergi kesilmeye başlansın,yine konuşuruz..Ülkede yaptığınız işi yarısına yapacak Atlas,Pegasus fiziki standartlarında yüzbinler var..Şımarmayın,şükredin,işinize bakın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen sus ~ 7 yıl önce
Yaptigimiz ise gore bu maas az bile sen oturdugun yerden konusursun ama biz cogumuz iki dili konusabiliriz yangin sondurebilir insanin hayatini kurtarabiliriz ki bu son xamanda bir dogum yaptirdik.Git hastanede bir dogum yaptir iki gunde odicegin parayi gor.Bu sirket te sahnede olan biziz biz nekadar iyi olursak yolcu okadar memnun olur bizle ucar sirket para kazanir ama senin gibiler anca boyle aptalca laflar eder.Git biraz kendini gelistir.
adamsin ~ 7 yıl önce
valla su durumda en kotu kabin memurunun yarisi maasa calisirim. nokta
Yarı fiyatına? ~ 7 yıl önce
Profesyonellik de bu zaten herkesin ederi kadar. Sen ve senin gibiler tabiki en kötü memurunun yarı fiyatına çalışırsınız , ederiniz o. 3 ay sonra da kabinde çöp toplarken ya da pis bir tuvaletle boğuşurken ağlarsınız. Kişi değerini kendisi belirler.
Evli ~ 7 yıl önce
Ne kadar terbiyesiz bir yorum bu evli adamlarla para icin birlikte olan insanlarla gecenin 2sinde alimini teriyle para kazanmaya uçuşa giden km bayanları mi bir tutuyorsun? Sen kimsinnnn? İsmini ver delikanlı ol! İstediği gibi gezer de tozarda kıskaçlar sizi! Bir kendinize gelin siz de ucun o zaman? Bu ne fesatlık!
Düşünen çocuk ~ 7 yıl önce
Bu ülkede ne zaman iyi birşey yapmaya kalksan hemen kötüleniyorsun ...hava-iș sendikası ülkenin içinde olan malum durumun bir kısmınıThy de yaşıyor kimse kusura bakmasın Ali kemal Tatlıbal başkanımız her zaman çalışanların yaninda oldu sadece iş gözüyle bakmadı hak gözüyle baktı ...bizde sonuna kadar yanında destekçisi olacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He canim he ~ 7 yıl önce
Twitterdan bizi bombaladigi gunleri unutmadik hadi isine bak sen minik
Tk..Sn, sendika yoneticileri, ~ 7 yıl önce
Kooperatif kar ediyor dediler. Yalandir dedim. Arsa alindi, genel kurula gittim. Evet calisiyorlar gozumle gordum Sustum oturdum. .... Sendika yoneticisi.... Sahte Imam.. uyelerden faydalaniyor dediler. Istemedikleri adami safdisi birakiorlar dedim. Sn. Herdemin yazisi yayinlandi. Sendika hakliymis dedim sesimi kestim. Sendika yasa yapiyormus mail atin skintilari tartisalim dediler. He canim yaparlar tabi dedim.[hukuktan zerre anlamam] Adamlar tum skintilari yazmislar avukatima danistim dosyaladim yanina gittim. Evet. Hazirlik basilri olmus dedi. Tis e aykirilik var sendika uyuyormu dedik. Yine bi ikaz geldi. Temsilciyi aradim. Sikayetlerle ilgili sendikavukati toplanti yapmis. Karar almis, sureci bekiyor dedi. Yine sustum. Sosyal demokrat birisi olarak bunlar başa gelince bizi somurecekler dedim. Yanlis dusunmusum. Pazartesi randevu aldim geliyorum yuzunuze de soyleyecegim. Siz sendika yoneticileri ve selahattinbeydn ozur diliyorum. Bir solcu der ki, sendika calisiyor , ama yetmez daha fazlasibi beklioruz. Esen kalin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daimi km1 ~ 7 yıl önce
Sirkete girdim 5 sene oldu girdigimde eskiden cok iyiydi derlerdi smdi bnde arkdslara eskiden cok iyiydi diyorum. Gun gectikce kotuye gidiyoruz. Birileride cikip buna dur diyelim arkadaslar diyor. Fakat biz o kdar alismisiz ki olumune ucmaya bir turlu sendikaya tamam yapalim bu isi diyemiyoruz. Arkadaslar sendika secim icin bi yaygara cikardiysa unutmayalim bu bi firsattir. Bu kargasadan yararlanip hakkimiz olani alalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip plan ~ 7 yıl önce
Thy ekip planlamadaki zararlı yapı derhal dağıtılmalı. Ceza sistemi işlemiyor. Adamlar(!) program yapmaktan aciz, denetlenmiyor yaptıkları hata, rezillik ve adam kayırmalarda ne denetleniyor ne ceza alıyorlar. Herkesin nefret etriği sürekli küfür ettiği birim. Her türlü pisliğin kuralsızlığın kaynağı. Demekki hoşlarına gidiyor ki küfür yemek sürekli aynı yolda devam ediyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 sene ~ 7 yıl önce
Ekipler 5 sene içinde bu günleri çok arayacaksınız gibi görünüyor; görünen o ki iş işten geçmiş olacak maalesef nelere sahip olduğunuz idrakinde değilsiniz,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 sene mi? ~ 7 yıl önce
Çok iyimser olmuş 1 yıl vermiyorum ben. Babalarının çiftliği oldu şirket. At koşturuyorlar

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000