07 Kasım 2022, Pazartesi 16:52:26

HAVA-İŞ'TEN PRİMLERLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının bağlı olduğu yetkili sendika Hava-İş, personele dağıtılacak primlerle ilgili açıklama yaptı.
  • Kokpit kabin birlik olmazsa uçucu personel komple zararlı çıkar. Akıllı olun akıllı. Saçmalıyorsunuz. Kabin kendine gel artık. Zırvalamayı kesin.
  • Keşke bu kadar umutlandırmasaydınız o kadar çok adaletsiz bir dağıtım oldu ki bu tamam vermek zorunda da değildi ama o kadar gizem o kadar sır son dakikaya kadar söylememe, düz memur bu kadar mı değersiz 200 bin tl ikramiye alınan bir dağıtımda memurunda en azından 60-65 alması gerekirdi
  • Buradan doco senkasına sesleniyorum bizim banka promosyonları yıllardır neden verilmiyor bizim haklarımızı kim alıyor kimlere veriliyor sen sendikasın ya işçinin hakkını arayan sendika nerde bizim haklarımız? Yazık yazık çalışanlardan para kesmesini biliyorsun ya hadi ozaman hakkımızı da ara bekliyoruz.
  • Görülmemiş prim 2018 de işe girdik sayın aycı 7000 lira yatırmıştı yeni tis imzalandı bir maaş ikramiye verilmişti yani bu kabin için görülmemiş bir ikramiye değil haberiniz olsun beklentiyi kabin değil yönetim yükseltti primi biz değil kendileri önümüze getirdi yapılan çok büyük bir hatadır. Bir prim konusu haziran ayı itibari ile bin bir farklı açıklama yapılarak verilmez profesyonellikten uzak bir yönetim her ayın yedisinde bordo çıkmaz her ayın sonunda program yayınlanmaz dünya devi yalnış yönetimin kurbanı
  • Mulakat daveti almadan olumsuz maıl geldi Asırı üzüldüm birisi yanlıslıkla oldu desın. Part 6. C2 sevıyesı
  • Banka paramızı verin ! Uzun uzun yazmaya gerek yok. Paramızı verin.
  • Ne güzel demişsiniz 'Aynı işi yapan çalışanlar arasındaki fark..' diye yıllardır aynı hatta daha fazla iş yaptığımız mesaiye zorunlu bırakıldığımiz gece çıkıp sabah getirildigimiz yerde memurlar bizim 3 katimiz maaş alıyor bu konularda da aynı tepkiyi bekliyoruz..
  • yahu burasi hayir kurumu mu ? prim dedigin sey cok maas alani az maas alanla esitlemek icin verilmez ki. surekli acitasyon ve dilendicilik yuzunden bu hale geldi. herhalde kaptan pilot en cok alacak adam en onemli insan sirkette. kafaya bak ben az maas aliyorum bana cok prim verin? sen az maas aliyorsun cunku yerine cok daha kolay insan bulunabiliyor ve yeteri kadar degerli degilsin sirket icin.
  • Maalesef şirket, uyguladığı prim politikası ile iç dengeleri koruyamamıştır. Adil ve doğru bir dağılım olmamıştır ödemelerde. Ancak banka promosyonlarını da vererek bunun etkisini bir nebze azaltabilir.
  • Emeklilere varmı

Türk Hava Yolları (THY) çalışanlarının bağlı olduğu yetkili sendika Hava-İş, personele dağıtılacak primlerle ilgili açıklama yaptı.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Primler arasındaki uçurumlar bu konu hakkında yapılan açıklamalarda bahsedilen adalet kavramından uzak olunduğunu göstermiştir" ifadeleri kullanıldı.

"Yüzde 100 iştirak şirketlerin de aynı unvanlar için yapılan farklı ödemeler bu adaletsizliği derinleştirmiştir" denilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Değerli Üyelerimiz,

THY A.O Yönetim Kurulu tarafından üyelerimize sene başında vadedilen primler yatırılmıştır. öncelikle bu karar için THY A.O Yönetim Kuruluna teşekkür ederiz.

Ancak yatırılan primler arasındaki uçurumlar bu konu hakkında yapılan açıklamalarda bahsedilen adalet kavramından uzak olunduğunu göstermiştir. Bununla beraber %100 iştirak şirketlerin de aynı unvanlar için yapılan farklı ödemeler bu adaletsizliği derinleştirmiştir.

Maalesef yaşanan bu adaletsiz dağılım çalışanların işverene olan güvenini sarsmış, aidiyet bağına ciddi zarar vermiştir. Aynı işi yapan çalışanlar arasındaki farklı ödemeler memnuniyet yaratmak yerine iş barışını bozucu hal almıştır.

İştirak şirketlerinde ödenmeye başlayan banka promosyonu konusunda iyi niyet taşıyan A.O çalışanları maruz kaldıkları bu adaletsizlik sonucunda banka promosyonlarınında adaletsizliğe kurban gideceğine inanmaktadırlar.

Bu inancı perçinleyen bir diğer adaletsiz yaklaşım ise mahkemede kazanılmış hakkımız olan pazar mesaileri ile alakalı henüz bir adım atılmamış olmasıdır. THY A.O Yöneticilerinin bir çok kez mahkeme kararına uyacağız diyerek beyanlar vermesi fakat gelinen noktada henüz bir adım atmamış olması da çalışanlar üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır.

Son olarak başta ödeneceği açıklanan prim olmak üzere banka promosyonu ve kazanılmış hak olan pazar mesaileri konusunda adaleti sağlamanız beklenmektedir. Sizler için binbir fedakarlık sergileyen çalışanlarınızı umutsuzluğa sürüklemeniz hoş karşılanmamaktadır.

Saygılarımızla

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)"

HAVA-İŞ'TEN PRİMLERLE İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (291)

Birlik olun. Saçmalamayın ~ 1 yıl önce
Kokpit kabin birlik olmazsa uçucu personel komple zararlı çıkar. Akıllı olun akıllı. Saçmalıyorsunuz. Kabin kendine gel artık. Zırvalamayı kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keşke ~ 1 yıl önce
Keşke bu kadar umutlandırmasaydınız o kadar çok adaletsiz bir dağıtım oldu ki bu tamam vermek zorunda da değildi ama o kadar gizem o kadar sır son dakikaya kadar söylememe, düz memur bu kadar mı değersiz 200 bin tl ikramiye alınan bir dağıtımda memurunda en azından 60-65 alması gerekirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOCO ~ 1 yıl önce
Buradan doco senkasına sesleniyorum bizim banka promosyonları yıllardır neden verilmiyor bizim haklarımızı kim alıyor kimlere veriliyor sen sendikasın ya işçinin hakkını arayan sendika nerde bizim haklarımız? Yazık yazık çalışanlardan para kesmesini biliyorsun ya hadi ozaman hakkımızı da ara bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABIN MEMURU -1 ~ 1 yıl önce
Görülmemiş prim 2018 de işe girdik sayın aycı 7000 lira yatırmıştı yeni tis imzalandı bir maaş ikramiye verilmişti yani bu kabin için görülmemiş bir ikramiye değil haberiniz olsun beklentiyi kabin değil yönetim yükseltti primi biz değil kendileri önümüze getirdi yapılan çok büyük bir hatadır. Bir prim konusu haziran ayı itibari ile bin bir farklı açıklama yapılarak verilmez profesyonellikten uzak bir yönetim her ayın yedisinde bordo çıkmaz her ayın sonunda program yayınlanmaz dünya devi yalnış yönetimin kurbanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PART 6 sonunu gördüm ~ 1 yıl önce
Mulakat daveti almadan olumsuz maıl geldi Asırı üzüldüm birisi yanlıslıkla oldu desın. Part 6. C2 sevıyesı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Banka promosyonu ~ 1 yıl önce
Banka paramızı verin ! Uzun uzun yazmaya gerek yok. Paramızı verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 1 yıl önce
Yuh yaş.bu ne biçim tabirdir birader
Taşeron ~ 1 yıl önce
Ne güzel demişsiniz 'Aynı işi yapan çalışanlar arasındaki fark..' diye yıllardır aynı hatta daha fazla iş yaptığımız mesaiye zorunlu bırakıldığımiz gece çıkıp sabah getirildigimiz yerde memurlar bizim 3 katimiz maaş alıyor bu konularda da aynı tepkiyi bekliyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 1 yıl önce
yahu burasi hayir kurumu mu ? prim dedigin sey cok maas alani az maas alanla esitlemek icin verilmez ki. surekli acitasyon ve dilendicilik yuzunden bu hale geldi. herhalde kaptan pilot en cok alacak adam en onemli insan sirkette. kafaya bak ben az maas aliyorum bana cok prim verin? sen az maas aliyorsun cunku yerine cok daha kolay insan bulunabiliyor ve yeteri kadar degerli degilsin sirket icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 1 yıl önce
Maalesef şirket, uyguladığı prim politikası ile iç dengeleri koruyamamıştır. Adil ve doğru bir dağılım olmamıştır ödemelerde. Ancak banka promosyonlarını da vererek bunun etkisini bir nebze azaltabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsçi kardeçs ~ 1 yıl önce
Emeklilere varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000