20 Kasım 2019, Çarşamba 21:27:55

Hava-İş’ten fazla mesai açıklaması

Bugün AirportHaber’de özel haber olarak yer verdiğimiz THY uçucularının fazla mesai ücretlerinde kesinti yapılacağına ilişkin haberimiz sonrası Hava-İş Sendikası’ndan açıklama geldi.
  • Akşam oldu kokpitimde Yorgun sitivırd esiyor geçiyor hostes suskun Bir masum first officer Ağlıyor mu ne ?
  • Örtnenim, fo ağlıyor lavaboya gidebilir miyiz ?
  • Hava is su VERGILER konusunda da bir ACIKLAMA BEKLIYORUZ
  • Sendika böyle bir ücret düşüşüne izin verirse ucucuların büyük kısmı üyelikten çıkacaktır, hem ücretimiz düşecek hem sendikaya aidat ödeyeceğiz, yok ya! sendikaya hayrına aidat ödemiyoruz, hatta su an her ay dünya para ödüyoruz, bize ne veriyor sendika?
  • Sendika ses çıkartmasa nerde sendika dersiniz. Ses çıkarsa tiyatro. Siz ne istiyosunuz ya?? Hangi gün sendikaya sahip çıktınız? Hangi gün sendikanın yolunu tuttunuz? Kulaktan dolma saçma sapan bilgilerle klavyeden atıp tutuyosunuz. Sendikanıza ne zaman destek verdiniz. Siz nasılsanız sendikanız da ancak size layık sendika, fazlasını beklemek için önce kendinizi düzeltin.
  • Allem edip kallem edip bi Tadil Protokolu’yle isi kilifina uydurarak nasil sirkete yanlariz diye takip edersiniz ancak. Sari sendika!
  • Sendikamıza guvenmek zorundayiz.En kotu sendika sendikasiz olmaktan iyidir.Siz kaptanlar hangi surecte sendikanin yaninda oldunuz guç verdiniz.305 de bizleri satan sizlersiniz.Birakin klavye delikanliligi yapmayi sendikanizin yaninda olun.Yoksa ilerki yillarda daha kotu sartlar bizleri bekliyor .
  • üyelerin sadece hostesler ve pilotlar değil THY A.O'da bir çok birim var size aidat ödeyen ve karşılığında hiçbir numaranızı görmeyen.bir memnuniyet anketi yayınlayınız kimin ne derdi var dinleyiniz. bize bir şekilde ulaşınız lütfen
  • hala bu yonetime oy verecek uye var mi ? bu yonetime oy vermekle , bu hukumete oy vermenin arasinda bir fark yok , her seyden sikayet edip hala bunlara oy verenlere sesleniyorum , bu memleketin geldi bu durumdan en cok siz sorumlusunuz
  • Buna sukur ettircekler maas zammi yapilmicak

Bugün AirportHaber’de özel haber olarak yer verdiğimiz THY uçucularının fazla mesai ücretlerinde kesinti yapılacağına ilişkin haberimiz sonrası Hava-İş Sendikası’ndan açıklama geldi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada; üyelerden bu konuda gün içerisinde çok fazla dönüş aldığını ve uçucu personelin bu durumu merak ettiği vurgulandı.

Hava İş Sendikası,  üyelerin fazla mesai haklarının 26. Dönem toplu iş sözleşmesiyle belirlendiğini ve THY tarafından aksi bir karar alınamayacağını açıkladı.

İşte Hava-İş açıklaması:

Değerli üyelerimiz;

Sendikamıza, uçucu personelin haftasonu ve resmi tatil günlerindeki ek mesai uygulamasının ortaklık tarafından sona erdirileceği ve limit üstü uçuşlarda verilen ücret miktarının düşürüleceği yönünde gün içerisinde bir çok bildirim olmuştur.

Hava-İş üyesi personelin ilgili hususlardaki kazanımları 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile kazanılmış hak niteliğinde olup; herhangi bir usul ile düzenlenmesi mümkün değildir.

26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'nin Ücret Başlığı altında düzenlenen hükümlerin amir hüküm olduğunu, ortaklık prosedürlerinde herhangi bir değişiklik yapılması halinde de sendikanın yazılı görüşünün alınmasının zorunlu olduğunu, yazılı görüş alınmadığı takdirde yapılan değişikliklerin Hava-İş mensubu ortaklık çalışanlarını bağlamadığını bildiririz. Ayrıca THY A.O. tarafından, sendikamıza yapılan herhangi bir bildirim veya talep bulunmadığını da belirtiriz.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası olarak 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ne, 4857 sayılı İş Kanunu'na aykırı olarak yapılacak her düzenlemenin karşısında olduğumuzu, aksi bir düzenleme karşısında tüm yasal yollara başvuracağımızı ve kazanılmış hakların sonuna dek takipçisi olacağımızı değerli üyelerimize saygılarımızla bildiririz.

Saygılarımızla

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)

Hava-İş’ten fazla mesai açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Nilufer ~ 4 yıl önce
Akşam oldu kokpitimde Yorgun sitivırd esiyor geçiyor hostes suskun Bir masum first officer Ağlıyor mu ne ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vecihi ~ 4 yıl önce
Örtnenim, fo ağlıyor lavaboya gidebilir miyiz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vergiler ne olacak ~ 4 yıl önce
Hava is su VERGILER konusunda da bir ACIKLAMA BEKLIYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hodri meydan ~ 4 yıl önce
Sendika böyle bir ücret düşüşüne izin verirse ucucuların büyük kısmı üyelikten çıkacaktır, hem ücretimiz düşecek hem sendikaya aidat ödeyeceğiz, yok ya! sendikaya hayrına aidat ödemiyoruz, hatta su an her ay dünya para ödüyoruz, bize ne veriyor sendika?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Simit ~ 4 yıl önce
Simit
peynir ~ 4 yıl önce
peynir
Sarı işçi ~ 4 yıl önce
Sendika ses çıkartmasa nerde sendika dersiniz. Ses çıkarsa tiyatro. Siz ne istiyosunuz ya?? Hangi gün sendikaya sahip çıktınız? Hangi gün sendikanın yolunu tuttunuz? Kulaktan dolma saçma sapan bilgilerle klavyeden atıp tutuyosunuz. Sendikanıza ne zaman destek verdiniz. Siz nasılsanız sendikanız da ancak size layık sendika, fazlasını beklemek için önce kendinizi düzeltin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aidat oduyorum ~ 4 yıl önce
para verip bir de gidip sendikada ofis işi mi yapayım. Aidat ödüyorum onalr da benim hakkımı koruyacak. Ben kendim hakkımı koruyacaksam sendikaya neden para vereyim?
Pultenik ~ 4 yıl önce
Bu sendika senin hakkini korusun diye oy verdinmi?
Takip? ~ 4 yıl önce
Allem edip kallem edip bi Tadil Protokolu’yle isi kilifina uydurarak nasil sirkete yanlariz diye takip edersiniz ancak. Sari sendika!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuru ~ 4 yıl önce
Sendikamıza guvenmek zorundayiz.En kotu sendika sendikasiz olmaktan iyidir.Siz kaptanlar hangi surecte sendikanin yaninda oldunuz guç verdiniz.305 de bizleri satan sizlersiniz.Birakin klavye delikanliligi yapmayi sendikanizin yaninda olun.Yoksa ilerki yillarda daha kotu sartlar bizleri bekliyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk fo ~ 4 yıl önce
Pegasus durun bekleyin, o Ingilizleri almayin şimdilik. THY'den bir çok kişi size gelecek.
kabin kabini satar ~ 4 yıl önce
degerli kabin ekibi arkadaslarim ... siz tk daki en buyuk ve guclu gurupsunuz .. yanilmıyorsam 12.000 kisi civarındasınız .... kimseye ihtiyacınız yok )))) bırakın baskalarına camur atmayı ... sız kendı arkadaslarınızı sattınız ... orneğiniz de hazır .. lufthansa gecen hafta yaptı .... hadi aslan parcaları ... gorelım sizi )))
Kaptan ~ 4 yıl önce
Haklı hatırlarım o vakitleri. Kaptanlar oyunbozancılık yapmıştı.
Km1 ~ 4 yıl önce
Yıl da 5 pazar verip, bütün bayramlarda yıllardır boş planlayıp ekip planlamaya son 1 yılda katılıp özellikle o sarışın kızın arkadaşlarının hangi gün uçtuğunu hangi yatılara gittiğini biliyorum. Zaten bana verilen bi pazar bile olmuyor. Pazar mesaisi alan sarışının arkadaşları düşünsün. Kalmış yada kalkmamış benim gibi pazar mesaisi almayanlar için değişen bir şey olmaz. 4 pazar full uçanlar siz düşünün.
Hava-iş ~ 4 yıl önce
üyelerin sadece hostesler ve pilotlar değil THY A.O'da bir çok birim var size aidat ödeyen ve karşılığında hiçbir numaranızı görmeyen.bir memnuniyet anketi yayınlayınız kimin ne derdi var dinleyiniz. bize bir şekilde ulaşınız lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka1 ~ 4 yıl önce
Ama en çok oyu kabin kokpit harici yerlerden alıyor. Siz memnunsunuz demekki
Hava-tısssss ~ 4 yıl önce
hala bu yonetime oy verecek uye var mi ? bu yonetime oy vermekle , bu hukumete oy vermenin arasinda bir fark yok , her seyden sikayet edip hala bunlara oy verenlere sesleniyorum , bu memleketin geldi bu durumdan en cok siz sorumlusunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 4 yıl önce
Buna sukur ettircekler maas zammi yapilmicak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 4 yıl önce
Muhtemelen böyle bi şeyin altyapısnı yapıyorlar, yeni havalimanına tfansferdeki kaybı çalışandan çıkarmak isteyecekler, sanki çalışanlar neden omuş gibi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000