31 Temmuz 2018, Salı 10:24:46

Hava-İş'ten açık çağrı

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası, gündeme dair konuları değerlendiren bir bilgilendirme mesajı yayınladı. Tüm üyelere gönderilen mesajda önemli bilgiler yer aldı.
  • Havasen bürosuna uğradığımda Havaiş'in kampanyası yüzünden atılmış kabin ekibi arkadaşımi görünce içim acıyor. Havasen merhametin, Havaiş zulmün adresi. Havaiş'ten ayrılırsanız ikramiye falan alamazsinız gibi bir yığın yalan propaganda yapıp insanları tehdit edenler bugün bizi yalancılikla suçluyor. 17 yıldır ödediğim tüm aidatlar haram olsun. 5 ay önce uçuş hattından çıkmayan o bir sürü yiyici sakallı Havaişçiler bugün niçin ortada yok? Avantaları garantide ondan
  • Havaİş ten çıktığım gün çok mutluyum şimdi daha da mutluyum. HavaSenli olunuz. Kabin olarak havasenliyiz. Havaİştekilerin yüzüne bakın zaten fosilleşmiş siyasetçi yüzü göreceksiniz. 5 dakika da çıkın bu sendikadan. İçiniz ferah olsun. Kurtuluşa erin
  • Celladına aşık olmuşsa bir millet İster ezan, ister çan dinlet İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet. Müstehaktır ona her türlü zillet. Ömer Hayyam.
  • Tgs önündeki engeller kaldırılıp, korku imparatorluğu yıkılırsa eminim bizde yakında sendikalaşacağız. İnsanca çalışmak ve haklarımızın korunması için anayasanın 51. Maddeye göre vermiş olduğu yasal hakkı hepimizin kullanması gerekmektedir. Tgs içinde kendini gizleyerek sendikalaşan arkadaşlar güzel günler yakında inşallah.Saygılarımla.
  • Bir kere daha bu camiada en akilli insanlarin pilotlar oldugu goruluyor.
  • Kabin memuru maaslari standart seviye olan 2369 tl’ye cekilip pass bilet haklari ellerinden alinmali ve yatilarda her odaya 2 km koyulmalidir. Herkes 2-3 aylik egitimle km olabiliyor.
  • Kabin AS kurulmalidir. Kabin ekibine guven olmayacagi ve calisma kosullarindan memnun olduklari bu tablodan bellidir. Acimayin dayayin onlara 110 saat ucuslari nefes aldirmayin
  • Uçucu nefreti, uçucu düşmanlığı ne zaman bitecek?
  • İade hakkımız sendikanın en büyük VEBALİ'dir.
  • 3800 uyenin en az 1500 ü kabinden. Kalan yarısı kokpit. Daha kendi arkadaşlarının bile 3te 1ini zor toplamışlar.

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu Hava-İş Sendikası, gündeme dair konuları değerlendiren bir bilgilendirme mesajı yayınladı. Tüm üyelere gönderilen mesajda önemli bilgiler yer aldı. 

Taşımacılık işkolunda Türkiye'nin en büyük sendikalarından biri olan Hava-İş'in güncel üye sayısının da açıklandığı bilgilendirme mesajında, "1962 yılından bugüne kadar olduğu gibi sizlerin hakkını ve hukukunu korumak ve kollamak sorumluluğunu sizlerin adına bundan sonraki süreçlerde de yerine getirecektir" denildi.

Hava-İş Yönetimi üyelerine "Unutmamalıyız ki; bölünerek yok oluruz, ancak birleşirsek var oluruz!" şeklinde bir de birlik-beraberlik mesajı gönderdi.

İşte Hava-İş Sendikası tarafından üyelerine gönderilen o mesaj:

Değerli Üyelerimiz,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yayınladığı İşkollarındaki Sendika Üye Sayılarına ilişkin Tebliği, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Bu verilere dayanarak; Sendikamızın, Taşımacılık işkolunda, Türkiye’nin en büyük üç sendikasından biri olarak, 18 binin üzerinde üyesi ve Türkiye genelinde Taşımacılık işkolunda çalışanların %2,48’lik dilimi kapsadığı, resmi olarak tescil edilmiştir. Buna göre, Sendikamız ülke barajının çok üzerinde bir sayıya sahip olduğu için tekrar siz değerli üyelerimiz adına Toplu İş Sözleşmesi yapma hakkını kazanmıştır. Bu meyanda kurulduğu 1962 yılından bugüne kadar olduğu gibi sizlerin hakkını ve hukukunu korumak ve kollamak sorumluluğunu sizlerin adına bundan sonraki süreçlerde de yerine getirecektir. Ancak Sendikamız, son dönemde, aleyhine sistematik olarak yürütülen ve temelinde üyelerimizin Sendikal haklarını yok etmek, üyelerimizin Sendikamıza olan güvenini zedelemek ve Sendikamızdan koparmak için Şirket içinde ve dışındaki bazı güç odaklarının saldırılarına maruz kalmıştır. Bu odaklar, eylemlerine başladıkları günden itibaren Sendikamız hakkında birçok mesnetsiz, yalan ve hayal sınırlarını zorlayan (Sendikamızın kredi çektiği, üyelerini kefil gösterdiği, üyelikten istifa edilse dahi bu borcun devam edeceği, Kabin A.Ş.’nin kurulacağı v.b.) iftiralar atmaktan geri durmamışlar ve her türlü provokasyonu yapmışlardır. Bilinmesini isteriz ki; kendilerine ve işbirlikçilerine, tüm bu eylemlerinden dolayı hukuk yoluyla gerekli yasal cevaplar verilmiş ve bütün bu çabaları sonuçsuz kalmıştır.

Bu dönemde, üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak için imzalayacağımız 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin çalışmalarına başlanmıştır. Temel arzumuz, Siz Kıymetli Üyelerimizin destek ve görüşlerinizi alarak, süreci sizlerle birlikte yürüterek, sizlerin menfaatleri doğrultusunda bir çalışma dönemi hazırlamaktır.

Sendikamız üyesi olmayıp, dayanışma aidatı ödeyerek Sendikal kazanımlarımızdan faydalanan tüm çalışanları da, gerçekleri görerek bundan sonraki süreçlerde haklarına, yetkili olan Sendikamız Hava-İş çatısı altında sahip çıkmaya davet ediyor ve Sendikamızın kapısının onlara da her zaman açık olacağını belirtmek istiyoruz.

Unutmamalıyız ki; bölünerek yok oluruz, ancak birleşirsek var oluruz! 

Hava-İş'ten açık çağrı

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

Havasen Üyesi ~ 6 yıl önce
Havasen bürosuna uğradığımda Havaiş'in kampanyası yüzünden atılmış kabin ekibi arkadaşımi görünce içim acıyor. Havasen merhametin, Havaiş zulmün adresi. Havaiş'ten ayrılırsanız ikramiye falan alamazsinız gibi bir yığın yalan propaganda yapıp insanları tehdit edenler bugün bizi yalancılikla suçluyor. 17 yıldır ödediğim tüm aidatlar haram olsun. 5 ay önce uçuş hattından çıkmayan o bir sürü yiyici sakallı Havaişçiler bugün niçin ortada yok? Avantaları garantide ondan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahir ~ 6 yıl önce
Havaİş ten çıktığım gün çok mutluyum şimdi daha da mutluyum. HavaSenli olunuz. Kabin olarak havasenliyiz. Havaİştekilerin yüzüne bakın zaten fosilleşmiş siyasetçi yüzü göreceksiniz. 5 dakika da çıkın bu sendikadan. İçiniz ferah olsun. Kurtuluşa erin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar daha iyi günler ~ 6 yıl önce
Celladına aşık olmuşsa bir millet İster ezan, ister çan dinlet İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet. Müstehaktır ona her türlü zillet. Ömer Hayyam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs şefi Selim T. ~ 6 yıl önce
Tgs önündeki engeller kaldırılıp, korku imparatorluğu yıkılırsa eminim bizde yakında sendikalaşacağız. İnsanca çalışmak ve haklarımızın korunması için anayasanın 51. Maddeye göre vermiş olduğu yasal hakkı hepimizin kullanması gerekmektedir. Tgs içinde kendini gizleyerek sendikalaşan arkadaşlar güzel günler yakında inşallah.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 6 yıl önce
Bir kere daha bu camiada en akilli insanlarin pilotlar oldugu goruluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarik ~ 6 yıl önce
Kabin memuru maaslari standart seviye olan 2369 tl’ye cekilip pass bilet haklari ellerinden alinmali ve yatilarda her odaya 2 km koyulmalidir. Herkes 2-3 aylik egitimle km olabiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olur ~ 6 yıl önce
Baska emrin varmi kocum:)
Demek ki ~ 6 yıl önce
Kabin AS kurulmalidir. Kabin ekibine guven olmayacagi ve calisma kosullarindan memnun olduklari bu tablodan bellidir. Acimayin dayayin onlara 110 saat ucuslari nefes aldirmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava-iş ~ 6 yıl önce
Uçucu nefreti, uçucu düşmanlığı ne zaman bitecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211'den ~ 6 yıl önce
İade hakkımız sendikanın en büyük VEBALİ'dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir cacık olmaz ~ 6 yıl önce
3800 uyenin en az 1500 ü kabinden. Kalan yarısı kokpit. Daha kendi arkadaşlarının bile 3te 1ini zor toplamışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 6 yıl önce
Verin nedir? 3800 kiside toplasan 100 tane anca kabin memuru var. telegram’da goruyoruz. Ucan garson seni

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000