22 Eylül 2022, Perşembe 09:39:39

Havaist ücretlerine büyük zam; Yıllık yüzde 130'u geçti

İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyan Havaist, Eylül ayının başında taşıma ücretlerine yüzde 30'un üzerinde zam yaparken son gelen zamla yıllık zam oranı yüzde 130'u aştı.
  • Ozaman calisanlariniza aynı oranda zam yapmıyorsunuz işçiye gelince cimri ama kendinize gelince yapıştırın yüzde yüz otuzlari bu düzen elbet birgün bozulur
  • Nasla yönetilen ekonomi sayesinde enflasyon %150 olduğu için olabilirmi acaba?
  • Metro neden açılmıyor havaist zengin olmadı mı yeterince
  • bak 20 liraya nasil yalvaracaklar
  • Evet toplamda %95 zam yapmışlar. %135 değil.
  • Havaist hem pahalı hemde bazı şöförleri çok kaba davrınıyorlar yolculara bizde personeliz insan biraz sıcak kanlı olur.
  • 50k alan vasıfsız arkadaşlar için çok büyük bir para değil :)
  • Zam yapmadan önce kaba şoförlerinizi eğitin. Ayrıca biz sizin karınıza ortak mıyız ki giderlerinize de ortak olalım? Umarım iett daha çok sefer koyar da yolcunuzu elinizden alır!
  • Neredesin hani herşey güzel olacaktı
  • Malesef şoförleri dikkatli kullanmiyor. Eğitimden gecirilmesi lazim madem bu kadar para aliyorsun iyi hizmet ver. Yollarda ozellikle normal arabasiyla gidenleri cok sıkıştırıyorlar kontrolsuzler selektörsuz de kullanamiyorlar. Binerken kaza olucak diye tedirgin oluyoruz bazen.

İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyan Havaist, Eylül ayının başında taşıma ücretlerine yüzde 30'un üzerinde zam yaparken son gelen zamla yıllık zam oranı yüzde 130'u aştı.

İstanbul'da şehrin farklı noktalarından İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıyan Havaist, bu ayın başında yolcu taşıma ücretlerine yüzde 30'un üzerinde zam yaptı.

Yeni Mesaj gazetesinden Recep Bahar'ın haberine göre  Havaist'e yapılan son  yüzde 30'luk fiyat artışından sonra son bir yıllık zam oranı  yüzde 130'u geçti. Son gelen zamla birlikte Havaist, THY'den daha pahalı hale geldi.

HAVAİST THY'NİN KM BAŞINA İSTEDİĞİ ÜCRETTEN DAHA FAZLASINI İSTİYOR

Örnek vermek gerekirse Yenibosna'dan İstanbul Havalimanı'na yolcu taşıma ücreti son zamla birlikte 46 liradan 60 liraya yükseldi. Söz konusu hattın mesafesi 36 kilometre... Kilometre başına ücret 1.66 TL. Aynı gün bir yolcu İstanbul'dan Trabzon'a 889 TL ödeyerek uçtu. İstanbul-Trabzon uçuş mesafesi 930 kilometre. Kilometre başına ücret 96 Kuruş! Dolayısıyla Havaist, uçaktan daha pahalı... Havaist, bu mantıkla yaklaşık 18 saat süren Trabzon'a yolcu taşısa ücret 1958 TL olacaktı zira İstanbul-Trabzon arasındaki karayolu 1180 kilometre.

Bu arada Havaist'in bazı semtlere tek yön zamlı tarifesi şöyle: 4. Levent - 57 TL, Başakşehir - 52 TL, Kadıköy - 74 TL, Taksim - 67 TL, Sabiha Gökçen Havalimanı - 85 TL. İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen arası 84 kilometre. Bu hatta bile kilometre başına ücret 1 lirayı geçiyor! İstanbullu Havaist'e mahkûm zira alternatifi taksi. İstanbul'da taksiyle yeni havalimanına 30 kilometrelik yolculuğun bedeli pahalı özel sektör otobanları nedeniyle 250 lirayı geçiyor. İstanbul Havalimanı'na taşımacılık hizmeti veren Havaist, başlangıçta İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Otobüs AŞ'ye bağlıydı ancak akabinde katakulli ile özel sektöre devredildi.

HAVAİST AÇIKLAMA YAPTI
Havaist kanadından ücret zamlarına ilişkin açıklama yapıldı. Şirketten yapılan açıklama şöyle denildi;

22 Eylül 2022 tarihinde bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medya mecralarında ‘Havaist THY’den Daha Pahalı Yıllık Zam %130’u Geçti’ çıkan yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Havaist, İstanbul Havalimanı Yolcu Taşımacılığı Faaliyeti için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ve Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmecisi HEAŞ tarafından İstanbul sınırları içerisinde münhasıran yetkilendirilmiş İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı resmi ulaşım markasıdır.

Son dönemde toplu ulaşım hizmetini sunmak için zorunlu olan giderlerin maliyetlerinde büyük artışlar yaşandı.  Kasım 2021’de 8,2 lira olan motorinin litre fiyatı yüzde 181 artışla Eylül 2022’de 23,12 liraya yükseldi. Temel pek çok harcamanın dövizle yapıldığı ulaşım alanında Amerikan Doları da aynı dönemde 9,9 liradan yüzde 84 civarında bir artışla 18,35 liraya yükseldi.

Havaist olarak yolcularımıza şehrin her noktasından havalimanına konforlu ve güvenli taşımacılık hizmeti sunmaktayız. Artan maliyetler göz önünde bulundurularak ulaşım zammının zorunluluk haline gelmesiyle birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bilgisi ve onayı dahilinde 2022 yılı Ocak ayında %20, Nisan ayında %25 fiyat artışı yapılmıştır. 3 Eylül 2022 tarihinde yapılan son finansal düzenlemede ise %30’luk fiyat artışına gidilmiştir. Tüm bunları göz önünde bulunduracak olursak iddia edildiği gibi %130’luk bir fiyat artışı asla söz konusu değildir.

Nihai olarak Havaist hakkında kasıtlı bir şekilde yanlış ve eksik bilgiler üreten, haberler yaparak kamuoyunu yanıltan kişiler ve mecraları hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Saygılarımızı sunarız."

HAVAİST TAŞIMACILIK SAN. VE TİC. A.Ş

Havaist ücretlerine büyük zam; Yıllık yüzde 130'u geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Betoooo ~ 2 yıl önce
Ozaman calisanlariniza aynı oranda zam yapmıyorsunuz işçiye gelince cimri ama kendinize gelince yapıştırın yüzde yüz otuzlari bu düzen elbet birgün bozulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasssss ~ 2 yıl önce
Nasla yönetilen ekonomi sayesinde enflasyon %150 olduğu için olabilirmi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acaba ~ 2 yıl önce
Metro neden açılmıyor havaist zengin olmadı mı yeterince

Yanıtla

Kalan karakter 1000
binmeyin ~ 2 yıl önce
bak 20 liraya nasil yalvaracaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaist düzeltme ~ 2 yıl önce
Evet toplamda %95 zam yapmışlar. %135 değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dört işlem ~ 2 yıl önce
Matematiğinde bi sıkıntı var sanırım…
Beş işlem ~ 1 yıl önce
100 liralık ürüne %20 sonrasında %25 zam yapıldığında toplam %45 zam yapılmış olmuyor kardeş. Yine de sen bilirsin tabi.
istanbul havalimanı personel ~ 2 yıl önce
Havaist hem pahalı hemde bazı şöförleri çok kaba davrınıyorlar yolculara bizde personeliz insan biraz sıcak kanlı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şişman Cpt1 ~ 2 yıl önce
50k alan vasıfsız arkadaşlar için çok büyük bir para değil :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy havaist ~ 2 yıl önce
Zam yapmadan önce kaba şoförlerinizi eğitin. Ayrıca biz sizin karınıza ortak mıyız ki giderlerinize de ortak olalım? Umarım iett daha çok sefer koyar da yolcunuzu elinizden alır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekrem ~ 2 yıl önce
Neredesin hani herşey güzel olacaktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekrem yazana ~ 2 yıl önce
Benzine,elektriğe,doğalgaza zammı kim yapıyor,vergileri kim düşürmüyor,Ekrem mi iktidar mı, be ahmak be gafil?
Havaist ~ 2 yıl önce
Malesef şoförleri dikkatli kullanmiyor. Eğitimden gecirilmesi lazim madem bu kadar para aliyorsun iyi hizmet ver. Yollarda ozellikle normal arabasiyla gidenleri cok sıkıştırıyorlar kontrolsuzler selektörsuz de kullanamiyorlar. Binerken kaza olucak diye tedirgin oluyoruz bazen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000