31 Ocak 2019, Perşembe 12:00:37

Hava-İş’in üye sayısı arttı... Hava-Sen'in azaldı!

Taşımacılık işkolunda Türkiye'nin en büyük sendikalarından biri olan Hava-İş'in güncel üye sayısı 20 bine dayandı.
  • Yukarıdaki kaptanlarımız kabin ekibimizin işi elbette çok zor aldıkları parayı sonuna kadar hak ediyorlar ama yerdeki ekibin de neler çektiğini düşünen kimse yok hiçbir sendikaya üye olamazsın diye aba altından sopa gösteren müdürlerle mi uğraşacaksın her geçen yıl geriye giden maaşların sonucı asgari ücret olacakmı diye düşüncelerlemi uğraşacakasın yoksa hergün gelen yeni yazılardaki değişen kurallarla denetlemelerle eski püskü araçların hortumuyla sgortasıylamı ama bakıyorumda hiçbir ikmalcidende ses çıkmıyor ya ben şükürsüzüm yada onlar zaten bişey olmuyacak diyor.
  • Hava iş sendika değil arkadaşlar, devlet diyor ki, kardeşim siz THY de çalışıp iyi kazanıyorsunuz, bunlar da bizim elemanlarımız,çalışmak istiyorsanız bu bizim elemanları besleyeceksiniz kardeşim. Hava iş, havadan iş. Kapiş?
  • Şirket nereden vuracağını çok iyi biliyor. Para dediğin zaman akan sular durur kokpitte. Bakin kanunda yazdığı ve hava sen in üyelerine hem mesaj hem mail hem bildiri olarak gönderdiği açıklamaya rağmen olurda bir ihtimal paramı alamazsam derdiyle bir haftada bin kokpit üyesi geçiş yapmış. Çalışma şartları, insanca uçuş..vs laflarının palavra olduğunu gördük.
  • Otopark ücretleri neden yüzde yüz arttı
  • Yeminler olsun ki biz uçuculara her türlü hak kaybı müstehak! Zam farkı alamama ihtimali üzerine, neredeyse tüm haklarınızı sattınız! Paraya ne kadar köle oldunuz! Sorsam size yeni tis maddelerini ve neleri kaybettiğimizi tek kelam edemezsiniz! Gece 3 ve sonrası mesai kapatılıp öğlen 3 de uçuşa gittiğinizde, blok boşların hemen ardından 00:05 de görev başlatılması rutinleştiğinde paraya sattıklarınızı düşünün ve bir daha serzenişte bulunmayın. Ben Hava-sen'liyim. Sonuna kadar kalacağım. Zam farkı almasam da olur!
  • Kaptanların , teknik personelin , yer hizmetlerindeki arkadaşların maaş konusunda nasıl bir iyileşme olur bilmem. Herkes kendi savaşını veririr. Bence kabin memuru maaşları min ; %40 arttırılmalı.
  • Ucucular kendi onurunuza sahip çıkmak , 5bin-10bin lira icin arkadaşlarınızın yanından ayrılmamak, duruşunuzu göstermek büyük erdemdir. Sizi temsil edemeyecek insanlarla birlikte olmaktansa...
  • Kaptanlara aldanıp sendika yüzünden şutlanan kabin memuru arkadaşlar siz daha halen akıllanmadınız. Adamlar rekor zam aldı. Siz ne aldınız? Hava Sen size ne kazandırdı?
  • Hava iş Batmanda şube açtı.Bir ay önce.Kurban da kestiler açılışda.Eski meclis başkanıda vardı açılışta. Hava iş Batmanda kimi örgütledi.Istanbul Ankara izmirde bu kadar örgütsüz sendikasız personel varken neden Batman.El cevap sarı sendikacılar.Batmanda kimleri örgütlediniz.
  • artık şu sakal serbestliğini gündeme getirsin havaiş. 10 dk fazla uyumak çok önemli çilekeş filomuzda

Türk Hava Yolları çalışanlarının bağlı olduğu ve 26. Dönem Toplu İş Sözleşmesi için yetkili olan Hava-İş Sendikası’nın üye sayısı 6 ayda büyük artış gösterdi. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında "Unutmamalıyız ki; bölünerek yok oluruz, ancak birleşirsek var oluruz!" mesajıyla üye sayısının 18 bin 97 olduğunu duyuran Hava-İş, Ocak 2019 itibariyle 20 bin üye sınırına dayandı.

Türkiye genelinde Taşımacılık işkolunda çalışanların yüzde 2,60’lık dilimi kapsayan Hava-İş’in üye sayısı 19 bin 484 oldu. Temmuz ayından bu yana bin 387 kişiyi daha bünyesine katan sendika, 19 bin 537 üyeli Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası’nın ardından üçüncü büyük sendika olarak yerini sağlamlaştırdı.

Öte yandan pilot ve kabin memurlarının üye olduğu bir diğer taşımacılık işkolu sendikası olarak faaliyetlerini yürüten Hava-Sen’in üye sayısı ise 6 ay içerisinde 3 bin 804’ten 3 bin 203’e geriledi. Hava-Sen’in işkolundaki teslim ettiği dilim ise yüzde 0,52’den yüzde 0,43’e düştü.

HAK KAYBI KORKUSU GERİ DÖNÜŞLERİ HIZLANDIRDI

Türk Hava Yolları’nın 1 Ocak itibariyle yetkili sendikaya üye olmayan çalışanlardan dayanışma aidatı kesilmesini durdurduğunu açıklamasından sonra hak kaybı yaşama korkusu yaşayan yüzlerce çalışan Hava İş Sendikası’na geri döndüğü öğrenildi.

THY kokpit üyelerinin başını çektiği alternatif sendika oluşumu Hava Sen’e üye olan THY çalışanlarını yakından ilgilendiren gelişme sonrası, Hava İş Sendikası’na geri dönüşlerde ciddi artış oldu.

Hava Sen’in, THY’nin dayanışma aidatı hamlesinden sonra yaptığı açıklama da üyeleri ikna etmeye yetmeyince, hak kaybı yaşamak istemeyen bine yakın THY çalışanı Hava İş’e geri dönme kararı almıştı.

©AirportHaber.com ÖZEL

OCAK 2019




TEMMUZ 2018 

Hava-İş’in üye sayısı arttı... Hava-Sen'in azaldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

İkmalci ~ 5 yıl önce
Yukarıdaki kaptanlarımız kabin ekibimizin işi elbette çok zor aldıkları parayı sonuna kadar hak ediyorlar ama yerdeki ekibin de neler çektiğini düşünen kimse yok hiçbir sendikaya üye olamazsın diye aba altından sopa gösteren müdürlerle mi uğraşacaksın her geçen yıl geriye giden maaşların sonucı asgari ücret olacakmı diye düşüncelerlemi uğraşacakasın yoksa hergün gelen yeni yazılardaki değişen kurallarla denetlemelerle eski püskü araçların hortumuyla sgortasıylamı ama bakıyorumda hiçbir ikmalcidende ses çıkmıyor ya ben şükürsüzüm yada onlar zaten bişey olmuyacak diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işin aslı ~ 5 yıl önce
Hava iş sendika değil arkadaşlar, devlet diyor ki, kardeşim siz THY de çalışıp iyi kazanıyorsunuz, bunlar da bizim elemanlarımız,çalışmak istiyorsanız bu bizim elemanları besleyeceksiniz kardeşim. Hava iş, havadan iş. Kapiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 5 yıl önce
Şirket nereden vuracağını çok iyi biliyor. Para dediğin zaman akan sular durur kokpitte. Bakin kanunda yazdığı ve hava sen in üyelerine hem mesaj hem mail hem bildiri olarak gönderdiği açıklamaya rağmen olurda bir ihtimal paramı alamazsam derdiyle bir haftada bin kokpit üyesi geçiş yapmış. Çalışma şartları, insanca uçuş..vs laflarının palavra olduğunu gördük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otopark ücretleri ~ 5 yıl önce
Otopark ücretleri neden yüzde yüz arttı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarih Tarih ~ 5 yıl önce
Yeminler olsun ki biz uçuculara her türlü hak kaybı müstehak! Zam farkı alamama ihtimali üzerine, neredeyse tüm haklarınızı sattınız! Paraya ne kadar köle oldunuz! Sorsam size yeni tis maddelerini ve neleri kaybettiğimizi tek kelam edemezsiniz! Gece 3 ve sonrası mesai kapatılıp öğlen 3 de uçuşa gittiğinizde, blok boşların hemen ardından 00:05 de görev başlatılması rutinleştiğinde paraya sattıklarınızı düşünün ve bir daha serzenişte bulunmayın. Ben Hava-sen'liyim. Sonuna kadar kalacağım. Zam farkı almasam da olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 kaptan ~ 5 yıl önce
Zaten bunlar yıllardır rutin değil mi ? Siz hangi filodasınız komutanım ?
Km1 ~ 5 yıl önce
Kaptanların , teknik personelin , yer hizmetlerindeki arkadaşların maaş konusunda nasıl bir iyileşme olur bilmem. Herkes kendi savaşını veririr. Bence kabin memuru maaşları min ; %40 arttırılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVA-SEN ~ 5 yıl önce
Ucucular kendi onurunuza sahip çıkmak , 5bin-10bin lira icin arkadaşlarınızın yanından ayrılmamak, duruşunuzu göstermek büyük erdemdir. Sizi temsil edemeyecek insanlarla birlikte olmaktansa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava Sen Crew ~ 5 yıl önce
Kaptanlara aldanıp sendika yüzünden şutlanan kabin memuru arkadaşlar siz daha halen akıllanmadınız. Adamlar rekor zam aldı. Siz ne aldınız? Hava Sen size ne kazandırdı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rekor ~ 5 yıl önce
Tazminat
İşçi ~ 5 yıl önce
Hava iş Batmanda şube açtı.Bir ay önce.Kurban da kestiler açılışda.Eski meclis başkanıda vardı açılışta. Hava iş Batmanda kimi örgütledi.Istanbul Ankara izmirde bu kadar örgütsüz sendikasız personel varken neden Batman.El cevap sarı sendikacılar.Batmanda kimleri örgütlediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737fo ~ 5 yıl önce
artık şu sakal serbestliğini gündeme getirsin havaiş. 10 dk fazla uyumak çok önemli çilekeş filomuzda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keramet olsaydi ~ 5 yıl önce
Orada burada bitmezdi
37 kpt ~ 5 yıl önce
Yapilan blofu iyi okuyun. Sirketin kimsenin havaise gecmesiyle ilgili derdi yok. Havaisin de daha fazla uyeye ihtiyaci yok zaten yetkili sendika. Kalanlardan da dayanisma aidati aliyor. Asil mesele sirket yapacagi kesintilerle milyonlarca lira kar edecek.ben hakkimi onlara birakmiyorum. Biraksam millete hizmet olarak geri donmeyecek. O yuzden havaise geri donup hakkimi onlara birakmicam. Sonra havasene geri donucem. Elalemin cebini doldurmayin. Sirket havasen de kalin diye dua ediyor.
cruise320 ~ 5 yıl önce
cidden arkadaş ya bu konu gündeme gelsin artık. canada havayolları araştırma yaptı, maske kullanımında sıkıntı yaratmıyor. 1.25 cm sakala izin çıkmış zamanında

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000