04 Ocak 2022, Salı 14:19:17

Hava-İş net zam oranını duyurdu

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında sağlanan mutabakat sonrası 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne göre net zam oranı belli oldu.
  • İstediğin kadar duyur.kaptanına charter fo maaşı veren bir şirkette çalışıyoruz. yorum sizin.
  • Bir araba alma hayalimiz vardı yine alamayacaz. Ev zaten Esenyurt ta bile milyonluk. O hayal ötesi. Şirkete 5 sene önce girenler çok şanslı. Şimdi öyle bir saçma hal aldı ki yüzde 85 denilen zam marta kadar enflasyonla eriyip gidecek..
  • Noldu korfezciler? Gitmiyor musunuz? Sus pus oldunuz bakiyorum???
  • meslektaşlarımız olan kabinde görevli arkadaşlarımızın yaşadığımız bu hak kaybı üzerine dalga geçerek yorumlar yapması hoş olmuyor. kastım burda yazılanlar değil. herkesin gönlüne göre olsun
  • Aim ne olacak..atc ler kadar maas alioz..atc lere zam yapilmasi gerek adalet acisindan.Devlet buyuklerimiz insallah cozer bu sorunu...hostesler 10 birim aliosa pilotlar 25 birim alirken aim olarak biz 10 atc ler 10. Alio...umarim.duzelir..
  • diye rumuzla yazan arkadaş ,maaşı kabin alınca zevkten mi dört köşe oldun yoksa dört köşeli gibi mi hissettin? yoksa kola fanta şişesi fobin mi var?
  • kilot işte :)))) ağlasın dursun
  • THY'ye devlet desteği olmasa o rakamları zor görürdünüz. Keşke diğer şirket ve kurumların da sosyal imkanları THY kadar olsa..
  • temmuzda aldığın enflosyon farkını ekle üzerine senn dedğin çıkıyor 6 ayda bir yapıldığı için olabilir mi:) az matematik please
  • adını koymuşsun zaten kelime oyunu...

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında sağlanan mutabakat sonrası 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi'ne göre net zam oranı belli oldu.

Hava-İş Sendikası tarafından zam oranıyla ilgili üyelere açıklama yapıldı.

İşte sendika tarafından yapılan o açıklama:

"Değerli üyelerimiz,

27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 32. Maddeye göre birinci yıl, birinci altı ay ücret zammı TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi (2003=100 ) Aralık 2021 indeks sayısının Haziran 2021 indeks sayısına göre değişim oranına ilave olarak %60 eklenerek yapılacaktır.

Bu kapsamda 31.12.2021 tarihindeki ücretlere, 01.01.2022 tarihinden geçerli olmak üzere %85,47 oranında ücret zammı yapılacaktır. (Türkiye İstatistik Kurumunun 2003=100 Temel Yılı Türkiye Geneli Aralık 2021 indeks sayısı olan 686,95 rakamının, Haziran indeks sayısı olan 547,48 rakamına bölünmesiyle değişim oranı %25,47 çıkmaktadır bunun üzerine %60 TİS ile gelen ilave zam eklenmiştir.)

Saygılarımızla bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)"

Hava-İş net zam oranını duyurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (97)

Globally ~ 2 yıl önce
İstediğin kadar duyur.kaptanına charter fo maaşı veren bir şirkette çalışıyoruz. yorum sizin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araba fiyatları 3 katı ~ 2 yıl önce
Bir araba alma hayalimiz vardı yine alamayacaz. Ev zaten Esenyurt ta bile milyonluk. O hayal ötesi. Şirkete 5 sene önce girenler çok şanslı. Şimdi öyle bir saçma hal aldı ki yüzde 85 denilen zam marta kadar enflasyonla eriyip gidecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korfez ~ 2 yıl önce
Noldu korfezciler? Gitmiyor musunuz? Sus pus oldunuz bakiyorum???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C1 ~ 2 yıl önce
meslektaşlarımız olan kabinde görevli arkadaşlarımızın yaşadığımız bu hak kaybı üzerine dalga geçerek yorumlar yapması hoş olmuyor. kastım burda yazılanlar değil. herkesin gönlüne göre olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Brifing aim istanbul ~ 2 yıl önce
Aim ne olacak..atc ler kadar maas alioz..atc lere zam yapilmasi gerek adalet acisindan.Devlet buyuklerimiz insallah cozer bu sorunu...hostesler 10 birim aliosa pilotlar 25 birim alirken aim olarak biz 10 atc ler 10. Alio...umarim.duzelir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 2 yıl önce
Sen bilmiyor musun falanca dokümana göre atc ile aynı sosyal haklara sahip olmaları gerekiyormuş.. aldıkları risk ve sorumluluk atc ile aynı ya....
zevkte dört köşe ~ 2 yıl önce
diye rumuzla yazan arkadaş ,maaşı kabin alınca zevkten mi dört köşe oldun yoksa dört köşeli gibi mi hissettin? yoksa kola fanta şişesi fobin mi var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adı üstünde ~ 2 yıl önce
kilot işte :)))) ağlasın dursun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biri ~ 2 yıl önce
THY'ye devlet desteği olmasa o rakamları zor görürdünüz. Keşke diğer şirket ve kurumların da sosyal imkanları THY kadar olsa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öbürü ~ 2 yıl önce
Kısmen doğru. Devlet desteği olmayan özel şirketler pilot ve teknisyen haricindekilere para vermiyor. Mühendis, hostes, yer hizmetleri ancak burada iyi maaş alabiliyor. Sözün özü THY de özel gibi davransa kendini yetiştirmiş pilot ve teknisyen Körfez ülkelerine kaçmaz.
yorumsuz ~ 2 yıl önce
temmuzda aldığın enflosyon farkını ekle üzerine senn dedğin çıkıyor 6 ayda bir yapıldığı için olabilir mi:) az matematik please

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN ~ 2 yıl önce
adını koymuşsun zaten kelime oyunu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000