26 Mayıs 2014, Pazartesi 08:38:24

HAVADA TEHLİKELİ YAKLAŞMA!

Bölgesel anlaşmazlıklar yaşayan Japonya ve Çin'in askeri uçakları önceki gün Doğu Çin Denizi'nde karşı karşıya gelirken, tansiyon yeniden yükselmeye başladı.
  • Bu düzende bizim yerimiz neresidir?
  • Rusya - Batı zıtlaşması, Kuzey - Güney Kore gerginliği, Japonya- Çin gerginliği, Ortadoğu her zaman olduğundan daha ateşli. Sonumuz hayır ola.
  • Akilli olun.

Japon tarafından yapılan açıklamada iki kez gerçekleşen karşılaşmaların ikincisinde uçaklar arasındaki uzaklık 30 metreye kadar düşerken, her iki taraf da birbirini kışkırtıcı davranmakla suçluyor.

Japon Savunma Bakanı Itsunori Onodera dün yaptığı bir açıklamada ilk karşılaşmanın Cumartesi günü sabah 11 sıralarında gerçekleştiğini ve iki uçağın 50 metre kadar birbirlerine yaklaştığını duyurdu. Bakan bundan bir saat sonra ise bir Çin uçağının Japon uçağına 30 metre kadar yaklaştığını belirtti.

Onodera her iki karşılaşmanın da ülkelerin iç içe girmiş savunma alanları ilan ettiği uluslararası sularda gerçekleştiğini de belirtti. Bakan Pekin'i uyararak "Böyle bir davranışın çok tehlikeli olduğunu ve bir kazaya yol açabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Çin ise bu durumu doğrulayarak Japonya'yı suçladı ve Çin'in Rusya ile beraber askeri tatbikat yaptığı bölgelere çok yaklaşmaması gerektiğini söyledi. Çin Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklamada Japon uçağına karşı gerekli tanımlamaların yapıldığı ve önlemlerin alındığı söylenirken, çok fazla detaya girilmedi.

Açıklamada "Japon tarafından gelen uçak izin olmadan tatbikat alanına girdi ve tehlikeli hareketlerde bulundu" ifadeleri kullanılırken, bakanlık tatbikatla ilgili daha önce gerekli duyurunun yapıldığını dile getirdi.

Çin geçtiğimiz Kasım ayında bölgedeki bazı adalar üzerinde savunma alanı ilan ettiğini duyururken, bu adaların hem Japonya hem de Çin kendisine ait olduğunu savunuyor. Çin her ne kadar katı bir şekilde buraları koruduğunu duyursa da Japon ve ABD uçaklarıyla karşılaşması çok sık gerçekleşmiyor.

Askeri analistler Çin ve Japonyalı uçaklar veya gemiler arasında yaşanabilecek şiddetli bir kazanın daha geniş bir çatışmaya döneceği yönünde endişelerini dile getiriyorlar. (WSJ)

HAVADA TEHLİKELİ YAKLAŞMA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Rengini belli et ~ 10 yıl önce
Bu düzende bizim yerimiz neresidir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The War is coming... ~ 10 yıl önce
Rusya - Batı zıtlaşması, Kuzey - Güney Kore gerginliği, Japonya- Çin gerginliği, Ortadoğu her zaman olduğundan daha ateşli. Sonumuz hayır ola.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:D ~ 10 yıl önce
orta doğu ha :D
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Akilli olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki abi ~ 10 yıl önce
:D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000