14 Eylül 2011, Çarşamba 16:30:02

HAVADA 'RÜZGAR' PANİĞİ...

Thomas Cook Havayolları uçağı piste inmeye çalıştığı sırada yolcular zor anlar yaşadı...
  • Arkadaşlar bu tip hava koşullarında iniş esnasında uçakların silkelenmeleri gayet normal , çoğu uçak tipide aynı reaksiyonu gösterecektir, yalnız Airbus ağır lövye kumandaları yerine , Fly by wire özelliğine sahip elektronik kablolu uçuş düzenekli bir sistemdir ,sstick bilek oynanması ile bile anında manevra yapabilecek bir teknolojidedir, normal sakin havalarda bile hassas hareketler görülürken , bu tip havalarda da uçağın kımıldamadan ok gibi inmesini beklemek zaten şaçma olur , yapılması gereken hızlı kumanda kontralarından kaçınmak, mümkün olduğu kadar uçağın burnunu pist hizasında tutturmaktır , airbus genelde rüzgardan kendini atmaya ve savurmaya calısır, rüzgar ne tarafa savuruyorsa , tersine hızlı bir şekilde kumanda verilmeli.
  • Bazen 05 de de aynı tarz rüzgar olabiliyor. dikkat etmek lazım..
  • dikkat ettimde crosswind oldugu zaman pılotları asırı zorlayan bır ucak aırbus aırfrance kanadını kırdı lufthansa pıstten cıkıyordu aırbusla ılgılı olabılır mı bu sorun..
  • ucak normalden hizli yaklasmis gibi geldi, nerdeyse flap up mi inmis dicem. pek secemedim videodan tedbiren fazla ruzgar dusunulup dusuk flapla yaklasilmis da olabilir. airbusci arkadaslarimiza sormak lazim
  • iyi kurtarmış. sanırım son anda windshear'a denk gelmiş.
  • Rüzgar gülüne göre aşırı ruzgar yok ama çok değişgen yönlerden esiyor..
Kanarya Adaları'ndan İngiltere'nin Leeds şehrine güden Thomas Cook Havayolları uçağı aşırı rüzgar nedeniyle savrulunca yolcular sıkıntılı anlar yaşadı.

Leeds şehrindeki Bradford Havaalanı'na inmeye çalışan uçak, şiddetli rüzgar nedeniyle piste iniş yapamadı. Uçağın kaptan pilotu birkaç kez denemesine rağmen inişi gerçekleştiremeyince yakındaki bir havaalanına divert etti. 

En yakın havaalanına inen uçağın yolcuları uçak içinde panik yaşandığını, uçağın savrulduğunu ve yolcular arasında çığlık atıp ağlayanların olduğunu açıkladı.

Yetkililer ise, bu durumun son derece normal olduğunu ve tedbir amaçlı başka bir meydana iniş gerçekleştirildiğini ifade etti.



(Video: BBC Türkçe)
HAVADA 'RÜZGAR' PANİĞİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar bu tip hava koşullarında iniş esnasında uçakların silkelenmeleri gayet normal , çoğu uçak tipide aynı reaksiyonu gösterecektir, yalnız Airbus ağır lövye kumandaları yerine , Fly by wire özelliğine sahip elektronik kablolu uçuş düzenekli bir sistemdir ,sstick bilek oynanması ile bile anında manevra yapabilecek bir teknolojidedir, normal sakin havalarda bile hassas hareketler görülürken , bu tip havalarda da uçağın kımıldamadan ok gibi inmesini beklemek zaten şaçma olur , yapılması gereken hızlı kumanda kontralarından kaçınmak, mümkün olduğu kadar uçağın burnunu pist hizasında tutturmaktır , airbus genelde rüzgardan kendini atmaya ve savurmaya calısır, rüzgar ne tarafa savuruyorsa , tersine hızlı bir şekilde kumanda verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bazen 05 de de aynı tarz rüzgar olabiliyor. dikkat etmek lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dikkat ettimde crosswind oldugu zaman pılotları asırı zorlayan bır ucak aırbus aırfrance kanadını kırdı lufthansa pıstten cıkıyordu aırbusla ılgılı olabılır mı bu sorun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ucak normalden hizli yaklasmis gibi geldi, nerdeyse flap up mi inmis dicem. pek secemedim videodan tedbiren fazla ruzgar dusunulup dusuk flapla yaklasilmis da olabilir. airbusci arkadaslarimiza sormak lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iyi kurtarmış. sanırım son anda windshear'a denk gelmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rüzgar gülüne göre aşırı ruzgar yok ama çok değişgen yönlerden esiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000