01 Ocak 2009, Perşembe 16:06:26

HAVADA PANİK!

180 yolcu ve mürettebat bulunan uçağa, yakıt ikmali için inişe geçtiği sırada, yıldırım isabet etti...
  • Ayrıca, yerel gazetelerde yazılan haberlere göre uçağın Pakistanlı kaptanının ifadesine göre uçak şehrin üstüne düşebilirdi ve bir facia yaşanabilirdi. Bu durumda uçakta ölenlerin kat ve kat fazlası ölüm yerde gerçekleşecekti. Lütfen yorum yaparken daha dikkatli olun.
  • Herşeyden önce uçaktaki yolcuların asker olduğunu sanmıyorum, çünkü Blue Air İslamabad-Manchester arası tarifeli yolcu taşımacılığı yapıyor ve Tzx havalimanını yakıt ikmali için kullanıyor yani yolcular İngiliz veya Pakistanlı ama sivil. Ayrıca hergün gerçekleşen bu uçuş Londra değil Manchester olmalı. Airporthaber yetkilileri bu uçakla ilgili havaştan gerekli bilgileri alabilirlerdi. Saygılar.
  • bu olayın olduğu gün trabzonda yoğun bir kar yağışı vardı... fakat anlamdığım bir gürültü duydum. meğer gök gürlemesi ender de olsa kar patlaması olarak yaşanırmış. ses çok yakından ve yüksek geldi... bu uçak hergün gelir yakıt alır ve gider, tekrar eder bu durum. iyiki şehrin üzerinde bir kaza olmadan, uçak emniyetli bi şekilde indi. dün akşam 22.00 de tzx ten saw a uçtum. bu uçak biz kalkarken tekrar geldi. apj kuyruk tescilli . geçmiş olsun.
  • Elbette onları da bir yerde seven,bekleyen insanlar var bu ne kadar kötü bir yaklaşım ingiliz ve asker diye insanlara dilediğiniz bu mu? Dost yada düşman hiç bir firmanın uçağı düşmesin,kimse üzülmesin..Ne ingilizim ne askerim am bu cümlelerin talihsizce yazılmış,haince dilekler olduğunu düşünüyorum..Yapmayın ne olur hiç olmuyor..
  • Düşseydi katil ingiliz askerlerinin hepsi cehennemin kapısına gitseydi

Pakistan'dan İngiltere'ye asker taşıyan Airblue Havayolları'na ait yolcu uçağının elektrik sistemi, yakıt ikmali için Trabzon'a inişe geçtiği sırada havalimanı yakınlarına yıldırım isabet etmesi sonucu arızalandı.

Yolcular İngiltere'den gelen başka uçakla Londra’ya götürülürken, bakımı yapılarak arızası giderilen uçak bu sabah Trabzon’dan ayrıldı.

İngiliz Airblue uçağı salı günü saat 18.00 sıralarında İslamabad- Londra seferini yaparken yakıt ikmali için Trabzon Havalimanı'na inişe geçti. Bu sırada bölgeyi etkisi altına alan yağışlı hava sonucu Trabzon Havalimanı'na yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta Airbus A321 uçağına yıldırım isabet etti. Elektrik sistemi arızalanan uçak 180 yolcu ve mürettebatıyla Trabzon Havalimanı’na indi. Yapılan teknik kontrolde uçağın elektrik sistemlerinde arıza saptanırken, uçağın yola devam edemeyeceğine karar verildi.

Yolcular geceyi Trabzon'da otelde geçirdi ve sabah Londra'dan gelen başka uçakla İngiltere'ye götürüldü.

Bakımdan geçirilerek elektrik sistemindeki arıza giderilen Airblue Havayolları'na ait Airbus A321 tipi uçak da bu sabah Londra'ya gitmek üzere Trabzon'dan havalandı.

Havalimanı Mülki Amiri ve Trabzon Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, “İniş sırasında yıldırım isabet etmesi sonucu uçağın elektrik sistemi zarar gördü. Bakımdang eçirilip arızası giderilen uçak bu sabah Trabzon'dan ayrıldı.

HAVADA PANİK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kyzer ~ 15 yıl önce
Ayrıca, yerel gazetelerde yazılan haberlere göre uçağın Pakistanlı kaptanının ifadesine göre uçak şehrin üstüne düşebilirdi ve bir facia yaşanabilirdi. Bu durumda uçakta ölenlerin kat ve kat fazlası ölüm yerde gerçekleşecekti. Lütfen yorum yaparken daha dikkatli olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kyzer ~ 15 yıl önce
Herşeyden önce uçaktaki yolcuların asker olduğunu sanmıyorum, çünkü Blue Air İslamabad-Manchester arası tarifeli yolcu taşımacılığı yapıyor ve Tzx havalimanını yakıt ikmali için kullanıyor yani yolcular İngiliz veya Pakistanlı ama sivil. Ayrıca hergün gerçekleşen bu uçuş Londra değil Manchester olmalı. Airporthaber yetkilileri bu uçakla ilgili havaştan gerekli bilgileri alabilirlerdi. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekincemre ~ 15 yıl önce
bu olayın olduğu gün trabzonda yoğun bir kar yağışı vardı... fakat anlamdığım bir gürültü duydum. meğer gök gürlemesi ender de olsa kar patlaması olarak yaşanırmış. ses çok yakından ve yüksek geldi... bu uçak hergün gelir yakıt alır ve gider, tekrar eder bu durum. iyiki şehrin üzerinde bir kaza olmadan, uçak emniyetli bi şekilde indi. dün akşam 22.00 de tzx ten saw a uçtum. bu uçak biz kalkarken tekrar geldi. apj kuyruk tescilli . geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flying witch ~ 15 yıl önce
Elbette onları da bir yerde seven,bekleyen insanlar var bu ne kadar kötü bir yaklaşım ingiliz ve asker diye insanlara dilediğiniz bu mu? Dost yada düşman hiç bir firmanın uçağı düşmesin,kimse üzülmesin..Ne ingilizim ne askerim am bu cümlelerin talihsizce yazılmış,haince dilekler olduğunu düşünüyorum..Yapmayın ne olur hiç olmuyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
b727-200 ~ 15 yıl önce
Düşseydi katil ingiliz askerlerinin hepsi cehennemin kapısına gitseydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000