30 Ocak 2010, Cumartesi 10:46:01

HAVADA MOTORU DURDU!

5000 feet yükseklikte sağ motorunda arıza yaşayan McDonnell Douglas DC-9-30, havada büyük tehlike atlattı.
  • O uçağı Türkiye'ye ilk getiren kişiyle mülakat yapmak isteriz. Bize ulaşabilir misiniz? Airporthaber [email protected] adresinden mail atabilirsiniz.
  • Önce bir adını öğrenin de sonra konuşun. Biriniz diyosunuz 'Mc donald' ,biriniz diyosunuz 'Mc donells'!!! Onun adı 'Mc donnel douglas'. Benim dedem DC-9'ın ilk test uçuşunu yaptı ve Türkiyeye ilk getiren o.Bu uçaklar gayet başarılılar.
  • turkiyede su andan onurair ve best airde var mc donnels tipi ucaklar ben asla yoluculuk yapmam bu ucaklarla
  • haklısın arkadaşım thy kazasından iki yıl önce american airlines ait bir dc 10 kargokapısı patladı diye acil iniş yapmıştı.sonrada mcdoneld douglas ve amerika sivil havacılık otoriteleri hiç önlem almadı (kargo kapısının hatalı olduğunu biliyorlardı).bundan ikiyıl sonra tk-981 ankara uçağı pariste aynı sorun nedeniyle düşmüştü ve bizimkilerin yapıcak hiçbir şeyi yoktu çünkü hidroliklerin tamamı devre dışı kalmıştı.346 kişi öldü(md veya dc serilerinin sabıkası çok kabarıktır boeing satın altıktan sonra şirket biraz toparlanabildi).
  • Ne DC 9 ne de DC 10 ları doğru dürüst ürettiler.DC 10 lardaki imalat hatalarını bile ticari kaygıyla uzun süre kabul etmediler.Swissair MD 11 ( DC bile diyemedikleri ) kazasından sonra da ticari alanda silindiler. THY DC10 kazasıda imalat hatasından yaşanmadı mı.? Boening hiç değilse hatasını kabul ediyor ama bunlar uzun süre tazminat ödememek için hatalarını kabul dahi etmediler.THY o günden beri bu firmanın uçaklarını satın almadı kısa müddet yakın geçmişte sadece kiraladı. DC/MD serisiyle ilgili bir haber okuyunca aklıma hep bizim düşen THY DC 10 gelir.Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Buffalo–Detroit seferini yapan McDonnell Douglas DC-9-30 tipi uçak, 101 yolcusuyla havalandıktan kısa bir süre sonra motorundaki arıza sonucu kalkış yaptığı alana geri dönmek zorunda kaldı.

Sağ motorunda meydana gelen sarsıntı sonrası tam güçle çalışmayan motor, kısa bir süre sonra tamamen susturuldu. 5000 feet yükseklikte bulunan uçak kalkışından 20 dakika sonra sorunsuz şekilde Buffalo Havaalanı acil iniş yaptı.

Yaşanan olayın ardından uçuş iptal edilirken, yolcular başka bir uçakla Detroit’e gönderildi.

HAVADA MOTORU DURDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
O uçağı Türkiye'ye ilk getiren kişiyle mülakat yapmak isteriz. Bize ulaşabilir misiniz? Airporthaber [email protected] adresinden mail atabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Önce bir adını öğrenin de sonra konuşun. Biriniz diyosunuz 'Mc donald' ,biriniz diyosunuz 'Mc donells'!!! Onun adı 'Mc donnel douglas'. Benim dedem DC-9'ın ilk test uçuşunu yaptı ve Türkiyeye ilk getiren o.Bu uçaklar gayet başarılılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
turkiyede su andan onurair ve best airde var mc donnels tipi ucaklar ben asla yoluculuk yapmam bu ucaklarla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haklısın arkadaşım thy kazasından iki yıl önce american airlines ait bir dc 10 kargokapısı patladı diye acil iniş yapmıştı.sonrada mcdoneld douglas ve amerika sivil havacılık otoriteleri hiç önlem almadı (kargo kapısının hatalı olduğunu biliyorlardı).bundan ikiyıl sonra tk-981 ankara uçağı pariste aynı sorun nedeniyle düşmüştü ve bizimkilerin yapıcak hiçbir şeyi yoktu çünkü hidroliklerin tamamı devre dışı kalmıştı.346 kişi öldü(md veya dc serilerinin sabıkası çok kabarıktır boeing satın altıktan sonra şirket biraz toparlanabildi).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne DC 9 ne de DC 10 ları doğru dürüst ürettiler.DC 10 lardaki imalat hatalarını bile ticari kaygıyla uzun süre kabul etmediler.Swissair MD 11 ( DC bile diyemedikleri ) kazasından sonra da ticari alanda silindiler. THY DC10 kazasıda imalat hatasından yaşanmadı mı.? Boening hiç değilse hatasını kabul ediyor ama bunlar uzun süre tazminat ödememek için hatalarını kabul dahi etmediler.THY o günden beri bu firmanın uçaklarını satın almadı kısa müddet yakın geçmişte sadece kiraladı. DC/MD serisiyle ilgili bir haber okuyunca aklıma hep bizim düşen THY DC 10 gelir.Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000