14 Ocak 2013, Pazartesi 08:18:53

HAVADA 'KIRIK CAM' PANİĞİ

Air Tanzanya Havayolları'na ait yolcu uçağının havada camı çatladı, uçak geri döndü...
  • ucagın kalkışını muteakıp kısa bir sure sonra meydana gelmış olması olayın sorunsuz atlatılmasına neden olmuştur. muhtemelen kuş yada havada ucuşan buyuk bır cısmın cama carpması sonucu, bole bı olaya sebebıyet vermış olabılır ..seyır sevıyesınde yada FL-130 ın uzerındekı bır ırtıfada benzerı bır olay olsaydı o zaman kabın basıncının duşmesıne de neden olacagı ıcın hem pılotun ışı gucleşecek hemde oksıjen maskelerının ınmesı yolcuları daha cok telaşlandırmış olacaktı. ayrıca o bolgede eger yogun bır ucak trafıgı olsaydı o sahayı kontrol eden hv trafık kontrolurunun de ışı bır haylı zorlaşabılırdı. kabın basıncı kaybolmuş olan ucagın normal basınc sevıyesınde ucmasını saglayabılmesı ıcın o ucagın altındakı tum ucakların bu ucaktan kacındırılması gerekebılırdı..

Kigoma-Dar Es Salaam seferini yapan Tanzanya Havayolları'na ait yolcu uçağı 39 yolcusu ve uçuş ekibiyle birlikte sorunsuz bir kalkış gerçekleştirdi.

Kalkışından kısa bir süre sonra bilinmeyen bir nedenle kokpit camı çatlayan uçaktaki yolcular kısa süreli panik yaşarken, uçuş ekibi yolcuları sakinleştirmeye çalıştı. Durumu kuleye bildiren kokpit ekibi geri döneceği bilgisini verdi.

Kigoma'ya geri dönen yolcu uçağı bakıma alınırken, tahliye edilen yolculara başka bir uçak tahsis edildi.

HAVADA 'KIRIK CAM' PANİĞİ

Yorumlar

erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
ucagın kalkışını muteakıp kısa bir sure sonra meydana gelmış olması olayın sorunsuz atlatılmasına neden olmuştur. muhtemelen kuş yada havada ucuşan buyuk bır cısmın cama carpması sonucu, bole bı olaya sebebıyet vermış olabılır ..seyır sevıyesınde yada FL-130 ın uzerındekı bır ırtıfada benzerı bır olay olsaydı o zaman kabın basıncının duşmesıne de neden olacagı ıcın hem pılotun ışı gucleşecek hemde oksıjen maskelerının ınmesı yolcuları daha cok telaşlandırmış olacaktı. ayrıca o bolgede eger yogun bır ucak trafıgı olsaydı o sahayı kontrol eden hv trafık kontrolurunun de ışı bır haylı zorlaşabılırdı. kabın basıncı kaybolmuş olan ucagın normal basınc sevıyesınde ucmasını saglayabılmesı ıcın o ucagın altındakı tum ucakların bu ucaktan kacındırılması gerekebılırdı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000