19 Kasım 2016, Cumartesi 09:10:01

Havada drone kâbusu bitmiyor

İngiltere'nin başkenti Londra semalarında bir yolcu uçağıyla bir insansız hava aracının çarpışma tehlikesi yaşadığı ortaya çıktı.
  • Iniş esnasında saniyede yaklaşık 80 mt yok alan uçağın pilotunun 50 metrede görüp alcalmasi mucize
  • 50 metre kala farkedip uçağı dronla çarpışmaktan kurtaran pilot zamanda yolculuk yapmış olsa gerek .aslında el frenini çekmiş de olabilir (!)
  • arkadaş cat3 yapar o zaman kıçınca sensör var 50 m yi bildiğine göre
  • Bakın İngiliz CAA, drone ile fotoğraf yarışmasını nasıl düzenliyor ve teşvik ediyor. Bizde de olsa keşke. Mülki İdare Amirleri yörelerinin tanıtımı için öncülük yapsa. http://www.caa.co.uk/News/Drone-s-eye-view---CAA-and-VisitEngland-launch--400ft-Britain-/

İngiltere'nin başkenti Londra semalarında bir yolcu uçağıyla bir insansız hava aracının çarpışma tehlikesi yaşadığı ortaya çıktı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre; geçtiğimiz Temmuz ayında yaşanan olayın raporu sızınca olay da medyaya yansıdı Rapora göre 165 yolcu taşıyan Airbus A320 tipi bir yolcu uçağı Heathrow Havalimanı için inişe hazırlandığı sırada bir drone ile karşı karşıya geldi.

Kokpite yaklaşık 50 metre mesafede drone'u gören pilot aniden irtifayı düşürerek drone'dan kurtuldu. Ancak rapora yansıyan bir diğer husus da uçağın irtifa kaybı sonrası Londra'nın en yüksek gökdelenlerinden biri olan Shard'a yaklaşması oldu.

Ancak korkulan bir durum yaşanmadığı ve uçağın güvenli bir iniş yaptığı öğrenildi.

Raporda ifadelerine yer verilen pilot da çok ciddi bir tehlike atlatıldığını ve bu soruna bir çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz ay bir karar alan İngiliz hükümeti bir drone ile bir yolcu uçağını çarpıştıracağını açıklamış ve olası riskin ne olacağını gözlemleyeceğini duyurmuştu.

İngiliz hükümetinin bu kararı almasında bu olayın rol oynadığı açıklandı.

Havada drone kâbusu bitmiyor

Yorumlar

Mucize ~ 7 yıl önce
Iniş esnasında saniyede yaklaşık 80 mt yok alan uçağın pilotunun 50 metrede görüp alcalmasi mucize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
50 metre ~ 7 yıl önce
50 metre kala farkedip uçağı dronla çarpışmaktan kurtaran pilot zamanda yolculuk yapmış olsa gerek .aslında el frenini çekmiş de olabilir (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ra ~ 7 yıl önce
arkadaş cat3 yapar o zaman kıçınca sensör var 50 m yi bildiğine göre

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarışma ~ 7 yıl önce
Bakın İngiliz CAA, drone ile fotoğraf yarışmasını nasıl düzenliyor ve teşvik ediyor. Bizde de olsa keşke. Mülki İdare Amirleri yörelerinin tanıtımı için öncülük yapsa. http://www.caa.co.uk/News/Drone-s-eye-view---CAA-and-VisitEngland-launch--400ft-Britain-/

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000