05 Nisan 2008, Cumartesi 11:31:36

HAVADA BÜYÜK PANİK!

İçinde 369 yolcusu bulunan Boeing 747-400 tipi yolcu uçağının motorlarından birinde yangın çıktı...

Hong Kong'tan Los Angeles'a gitmek üzere havalanan Boeing 747-400 tipi yolcu uçağı, motorlardan birinde meydana gelen yangın sonucu, acil iniş yaptı.

Edinilen bilgiye göre Hong Kong'tan havalanan Cathay Pacific Havayolları'na ait bir jumbo jet, Los Angeles'a doğru uçuş yaptığı sırada, Tayvan üzerindeyken motor arızası ile karşılaştı. 4 motorlu Boeing 747-400 tipi yolcu uçağının motorlarından birinde yangın çıkması üzerine uçak, Hong Kong'a geri dönmek zorunda kaldı. 369 yolcusu bulunduğu öğrenilen uçak, iniş öncesi yakıtını deniz üzerine boşalttı. Uçuşun ilk saatinde yaşanan olayın ardından güvenli bir şekilde Hong Kong'a iniş yaptı. Şirket yetkilileri, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirirken, ilk belirlemelere göre motorda yaşanan problem, yağ basıncının düşmesi sonucu meydana geldi.

Öte yandan olay, Cathay Pacific'in alt şirketi olan Dragonair'e ait bir yolcu uçağının, kabinine duman girmesi ve oksijen maskelerinin açılması sonrasında Pekin'e zorunlu iniş yapılması olayından 2 gün sonra meydana geldi.

HAVADA BÜYÜK PANİK!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000