15 Ekim 2015, Perşembe 14:13:04

Havada B747 motorundan parça koptu

İranlı havayolu şirketi Mahan Air'e ait Boeing B747 tipi uçağı, Tahran'dan kalkış yaptıktan sonra motorundan bir parça koptu.
  • Olabilir isimli arkadaşımız üretim hataasından dolayı şaft kesmiş diye ahkam kesmiş ama bu uçağın yaşı kaç açıp bir bakmaya zahmet etmiş mi acaba?
  • her işini yukarı havale eden milletler bu şekilde gebermeye veya kazaya uğramaya mahkumdur. yaratıcı koyduğu fizik kurallarına müdahale etmez bunu kitabında söylüyor. kader diye bişey yoktur. yaratıcının zamana hakimiyetini kabul şartına kader denir. müslümanlar suçu yaratıcıya atmak için uyduruk bir kader anlayışının ardında gebermeye devam edecektir. bilimi takip etmek yetmez hayata adaptesi elzemdir. havacılık ise özelde bu konunun en temelde içselleştirilmesini gerektirir. başarılı istatistiklerin sebebi budur. bugün lpt düşer yarın allahuekbar diyip binaya dalarlar, fark yok.
  • CF6-50 motoru 3. kademe LPT shaft kesmis. İmalat hatası. Bu bölgede imalattan gelen döküm boşlukları var. Parçanın ömrü iki kere azaltıldı. Konu üzerine imalatçının AD'leri var. Daha önce de defalarca yaşanmış bir olay. Genelde yerde, take-off power'da kopar. Bu sefer take-off'da olmuş...
  • Ülkenin içler acısı durumu ortada işte. EASA bunları boşuna black list'e almadı. Ancak ülkenin ambargolar nedeni ile düştüğü durum ise hepsinden üzücü. Umarım kısa zmanda şu nükleer silah programını tümü ile iptal edip bu işten de yırtarlar
  • motordan parca dusmemiş, parcadan motor dusmus mübarek
  • iran ambargodan dolayi hep eski ucaklara sahip ve yedek parca bulmasi cok zor..o yuzden bu tarz kazalar normal.neyseki ucuz atlatilmis,gecmis olsun.
  • böyle bir parça neden düşer?
  • Aklima israel cargo kazasi geldi. Gecmis olsun

İran'ın ilk özel havayolu şirketi Mahan Air'e ait Boeing B747-300 tipi yolcu uçağı büyük tehlike atlattı.

Başkent Tahran'daki Mehrabad Havalimanı'ndan kalkış yapan B747 tipi Mahan Air uçağı, Bender Abbas kentine gitmek üzere havalandı.

Kalkıştan kısa bir süre sonra 3 numaralı motorunun Low Pressure Turbine kısmı (Alçak Basınç Türbini) Tahran'ın kentinde bir bölgeye düştü.

Mahan Air'e ait B747 tipi uçak Tahran'a geri dönüş yaptı. Sorunsuz bir iniş yapan uçağın parçalarına Mehrabad Havalimanı yakınlarındaki bölgede ulaşıldı.







Havada B747 motorundan parça koptu

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

İbrahim Çoban ~ 9 yıl önce
Olabilir isimli arkadaşımız üretim hataasından dolayı şaft kesmiş diye ahkam kesmiş ama bu uçağın yaşı kaç açıp bir bakmaya zahmet etmiş mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş ~ 9 yıl önce
her işini yukarı havale eden milletler bu şekilde gebermeye veya kazaya uğramaya mahkumdur. yaratıcı koyduğu fizik kurallarına müdahale etmez bunu kitabında söylüyor. kader diye bişey yoktur. yaratıcının zamana hakimiyetini kabul şartına kader denir. müslümanlar suçu yaratıcıya atmak için uyduruk bir kader anlayışının ardında gebermeye devam edecektir. bilimi takip etmek yetmez hayata adaptesi elzemdir. havacılık ise özelde bu konunun en temelde içselleştirilmesini gerektirir. başarılı istatistiklerin sebebi budur. bugün lpt düşer yarın allahuekbar diyip binaya dalarlar, fark yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ek ~ 9 yıl önce
Tez zamanda geberirsin insallah
vatandaş ~ 9 yıl önce
Evet Yaradan insana koyduğu kurallara göre hareket etmesini söyler ve emniyetini alması gerektiğini, sonra gerisini kendisine bırakması gerektiğini belirtir ancak kader iman, imanın temel şartlarındandır. Kader diye bir şey yoktur demek hafazanallah imanını yok eder. Dediğiniz cümleleri eğer Müslüman iseniz dikkatli kullanın kesinlikle..
olabilir... ~ 9 yıl önce
CF6-50 motoru 3. kademe LPT shaft kesmis. İmalat hatası. Bu bölgede imalattan gelen döküm boşlukları var. Parçanın ömrü iki kere azaltıldı. Konu üzerine imalatçının AD'leri var. Daha önce de defalarca yaşanmış bir olay. Genelde yerde, take-off power'da kopar. Bu sefer take-off'da olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıfır Güvenlik ~ 9 yıl önce
Ülkenin içler acısı durumu ortada işte. EASA bunları boşuna black list'e almadı. Ancak ülkenin ambargolar nedeni ile düştüğü durum ise hepsinden üzücü. Umarım kısa zmanda şu nükleer silah programını tümü ile iptal edip bu işten de yırtarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.ATA ~ 9 yıl önce
İyi güzelde bu kadar güzel dileklerini anlyamadım.. Lakin onlar bizim için aynı dileklerde bulnmuyorlar malesef.!!Dostumuz kim düşmanımız kim iyi bilelim...
parça motoru ~ 9 yıl önce
motordan parca dusmemiş, parcadan motor dusmus mübarek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
iran ambargodan dolayi hep eski ucaklara sahip ve yedek parca bulmasi cok zor..o yuzden bu tarz kazalar normal.neyseki ucuz atlatilmis,gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
böyle bir parça neden düşer?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android ~ 9 yıl önce
Ambargo dolayısıyla yedek p*arça yok uçak satışı motor satışı hiç yok durum böyle olunca adamalr risk alarak kalkış yapıyor ama 2016 Ocakta amabarga kalkacak durum normale döner o zaman
Tamirci ~ 9 yıl önce
Malzeme yorulması sonucu şaft kesmiş..
flyer ~ 9 yıl önce
Aklima israel cargo kazasi geldi. Gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Celal ~ 9 yıl önce
İyike thy uçagının motor parçası deyilmiş yoksa bilmiş yorumcular işbaşı çoktan yaparlardı çek bir adana

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000