22 Şubat 2018, Perşembe 08:54:44

Havacılıkta yeni bir çağ açılacak

Concorde ile yapılan son yolculuktan bu yana insanoğlunun en büyük hayallerinden biri yeniden süpersonik uçaklarla seyahat edebilmek olarak gösteriliyor. Endüstriyel tasarımcı Oscar Viñals de “HSP Magnavem” isimli uçak ile bu hayali harlamaya çalışanlardan biri...
  • Işınlanmayı bulduğumuzda bunlar çöp olacak ; herkes bizi kıskanacak
  • Tai buna kanatçık üretmek için görüşmelere başlamadı mı?
  • investigation concorde kazasında ile ilgili bölümünde uçağın görevden çekilmesinin nedeni olarak yükselen petrol fiyatları ve düşen talep nedeniyle diyordu.
  • 2023 milli uçağımız göklerde
  • Bu ucagin yerli ve milli sini yapmamiz lazim. Reisimiz insallah bunada el atar.
  • concordeler camlara zarar verdıgı ıcın degıl surtunmeden dolayı kanatlarında mıkro catlaklar oldugu ve dusme sebeblerı bulunamadıgı ıcın seferlerden cekıldı
  • 1. Abdülahamit sultanımızın porocelerini birer birer hayata geçiriyorlar

Dünya üzerindeki son süpersonik yolcu uçağı, zamanının en popüler hava aracı olan Concorde idi. İniş kalkış sırasında çevredeki binaların camlarına zarar verdiği için 2003 yılında görevden kaldırılan efsane uçaktan sonra, bir daha süpersonik yolcu uçağı inşa edilmedi. Fakat son birkaç senedir teknolojideki gelişmeler sayesinde büyük havacılık şirketleri ve tasarımcılar tekrar bunun hayalini kuruyorlar. Endüstriyel tasarımcı Oscar Viñals de “HSP Magnavem” isimli uçak ile bu hayali harlamaya çalışanlardan biri. “Magna avem” kelimesi Latincede “büyük kuş” demek.

HSP Magnavem henüz konsept aşamasında, fakat eğer üretilirse havacılık endüstrisinde bir devir açılmasını sağlayabilir. Bu uçak sıfır emisyonlu olacak, yani normal uçakların yaptığı gibi çevreye zarar vermeyecek. Bunun sebebi de motorlarında jet yakıtı kullanmaması. Bu uçakta ‘Compact Fusion Reactor' (CFR) denilen taşınabilir boyda füzyon motorları kullanılacak. Bu motorlar henüz fikir aşamasında ama gerçek olduklarında, küçük boyutlarına rağmen inanılmaz güç üretecekler.

Uçağın yolcu kapasitesi 500 kişi ve maksimum hızı da 1,5 Mach olarak belirlenmiş, yani sesin 1,5 katı (saatte 1.852 kilometre). Diğer ileri teknolojik özellikleri arasında uçağın tüm iniş/kalkış yüzeylerini kontrol eden yapay zeka desteği, mikro-dalga doppler LIDAR sistemi ile türbülansları saptayıp menevra yapma, mucize materyal grafen ile üretilmiş ultra hafif ve ultra hızlı şarj olan bataryalar bulunmakta.

 

Havacılıkta yeni bir çağ açılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Az kaldı ~ 6 yıl önce
Işınlanmayı bulduğumuzda bunlar çöp olacak ; herkes bizi kıskanacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tai ~ 6 yıl önce
Tai buna kanatçık üretmek için görüşmelere başlamadı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aircrash ~ 6 yıl önce
investigation concorde kazasında ile ilgili bölümünde uçağın görevden çekilmesinin nedeni olarak yükselen petrol fiyatları ve düşen talep nedeniyle diyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupa bizi kıskanıyır ~ 6 yıl önce
2023 milli uçağımız göklerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hyr ~ 6 yıl önce
eksik bilgi sadece avrupa değil ABD de bizi kıskanıyor
Skertel ~ 6 yıl önce
Bu ucagin yerli ve milli sini yapmamiz lazim. Reisimiz insallah bunada el atar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzı ~ 6 yıl önce
concordeler camlara zarar verdıgı ıcın degıl surtunmeden dolayı kanatlarında mıkro catlaklar oldugu ve dusme sebeblerı bulunamadıgı ıcın seferlerden cekıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Remzicim ~ 6 yıl önce
Hoş geldin
Kon kord ~ 6 yıl önce
Maliyeti de var tabii.
BOOOoooOOoM ~ 6 yıl önce
Boom airlines var. 2.2 mach vadediyorlar. Ekonomik diyorlar. Japan airlines yatırım yaptı. Qatar bizde isteriz dedi.
1. Abdü ~ 6 yıl önce
1. Abdülahamit sultanımızın porocelerini birer birer hayata geçiriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000