11 Mart 2009, Çarşamba 09:01:30

HAVACILIKTA BÜYÜK SKANDAL!

Belçika'da faaliyetlerini sürdüren Sabena Technic'in uçak bakımlarında "bilerek ve isteyerek" ciddi hatalar yaptığı öne sürüldü.
  • Ayıp ya, A ve C bakımlarını mı atlamış. Sen ne sandın ya havacılığı, bakım isini... Arabanı sanayideki Ali ustaya bıraktığını falanmı zannettin? Uluslararasi havacilik yayin organlari hangileriymiş bi soyle bakalim. Kim gormuş kayıtlarıda sallıyor? Ona göre konuşalım bizde.
  • arkadaslar, uluslararasi havacilik yayin organlarini takip ederseniz; THY nin en son A ve C bakimlarini atladigini gorebilirsiniz.Kazaya sebep olarak da teknik ihmal gosteriliyor.pohpohlamadan once dikkat edin. çamur at, izi kalsin diye bir laf var. bu sektorde kim kimin ne oldugunu bilir.ona gore konusalim.
  • çok sasilacak bir durum. bakanin durup dururken boyle bir sey soylemesi..... Sabena havayolu iken çok kaliteliydi, simdi teknigi de hala kaliteli olarak biliniyor. asilsiz olabilir
  • Başlığa bakınca bir skandal içeriği varmış gibi geldi ama hiç bir içerik yok... Ne için tartışılıyor burda anlamadım...Hiç bir sonuç yada eylem yok..
  • SN technik'i Türkiye'de THY teknik deki Airbus ofisinden ayrılan Muzafffer bey(sanırım sistem Logistics in bünyesinde) temsil ediyordu.acaba şimdi zat-ı muhterem bu durm karsısında ne yapacak ,hala şirketler gidip SN nin iiy bir firma olacağını mı savunacak.Bekleyeli ve görelim
  • Buna benzer bir hata THY yada başka bir Türk şirketinde bulunsa suç hemen en alttakilere yıkılır, yöneticiler aklanırdı. Ben şimdiye kadar Türkiyede hiçbir yöneticinin suçlu bulunduğunu görmedim, görmem de herhalde.
  • neymiş bu bilerek ve istenilerek yapılan hata? insan bilerek ve isteyerek hata yapmaz, yaparsa hata olmaz adı. Hiçbir teknisyen hatalı olduğunu bile bile uçak üzerinde iş yapmaz. Muhtemelen olay mühendislik ve planlama alanındaki bir eksiklik olmalı.
  • bakım konusunda Türkiye Dünya va Avrupa bakım sektörünün en iyilerindendir. gerek yetişmiş insan gücü gerekse bakım kalitesi bakımından çok iyi olduğumuzu EASA söylüyor. EASA her 2 yılda bir yaptığı MAST denetimlerinde Türkiyedeki bakım sisiteminin Avrupanın en iyisi olduğunu bildiği içindirki SHGM'yi kendi adına akredite etmiştir
  • Sabena teknik bundan iki üç sene önce Türkiye de Ases Aviation adlı bir şirketle ortaklık yapıp başka bir isim altında imza atmıştı. Golden Wings isimli bu şirket THY'nin ihalesine girmek istiyordu AFI'ye karşı. Allahtan olmamış. Bir de bunlar eksik olurdu başımızda.
  • sabene teknikkk gibi firma imkansız gibi bişey.. demek ki imkansızlar da gerçek oluyormuş!!!!

Belçika'nın Zwentem Havaalanı'nda faaliyetlerini yürüten Sabena Technic'in, bakım çalışmalarında kasıtlı olarak son derece ciddi hatalar yaptığının anlaşılması üzerine geniş çaplı resmi soruşturma başlatıldı.

Sabena Technic adlı şirketin yaptığı hataları "anormal" olarak değerlendiren Belçika Ulaştırma Bakanı Etienne Schoupe, "Teknisyenlerin umarsamazlığından veya bir vurdumduymazlıktan kaynaklanabilecek hatalar olmadığını" söyledi.

Bahsi geçen hataların çok ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade eden Bakan Schoupe, uçak bakımları ile ilgili denetimlerin katılaştırıldığını ve önceki ay bakımı yapılan uçakların yeniden kontrol edildiğini bildirdi.

HAVACILIKTA BÜYÜK SKANDAL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ayıp ya, A ve C bakımlarını mı atlamış. Sen ne sandın ya havacılığı, bakım isini... Arabanı sanayideki Ali ustaya bıraktığını falanmı zannettin? Uluslararasi havacilik yayin organlari hangileriymiş bi soyle bakalim. Kim gormuş kayıtlarıda sallıyor? Ona göre konuşalım bizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaslar, uluslararasi havacilik yayin organlarini takip ederseniz; THY nin en son A ve C bakimlarini atladigini gorebilirsiniz.Kazaya sebep olarak da teknik ihmal gosteriliyor.pohpohlamadan once dikkat edin. çamur at, izi kalsin diye bir laf var. bu sektorde kim kimin ne oldugunu bilir.ona gore konusalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
çok sasilacak bir durum. bakanin durup dururken boyle bir sey soylemesi..... Sabena havayolu iken çok kaliteliydi, simdi teknigi de hala kaliteli olarak biliniyor. asilsiz olabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başlığa bakınca bir skandal içeriği varmış gibi geldi ama hiç bir içerik yok... Ne için tartışılıyor burda anlamadım...Hiç bir sonuç yada eylem yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SN technik'i Türkiye'de THY teknik deki Airbus ofisinden ayrılan Muzafffer bey(sanırım sistem Logistics in bünyesinde) temsil ediyordu.acaba şimdi zat-ı muhterem bu durm karsısında ne yapacak ,hala şirketler gidip SN nin iiy bir firma olacağını mı savunacak.Bekleyeli ve görelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Buna benzer bir hata THY yada başka bir Türk şirketinde bulunsa suç hemen en alttakilere yıkılır, yöneticiler aklanırdı. Ben şimdiye kadar Türkiyede hiçbir yöneticinin suçlu bulunduğunu görmedim, görmem de herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
neymiş bu bilerek ve istenilerek yapılan hata? insan bilerek ve isteyerek hata yapmaz, yaparsa hata olmaz adı. Hiçbir teknisyen hatalı olduğunu bile bile uçak üzerinde iş yapmaz. Muhtemelen olay mühendislik ve planlama alanındaki bir eksiklik olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bakım konusunda Türkiye Dünya va Avrupa bakım sektörünün en iyilerindendir. gerek yetişmiş insan gücü gerekse bakım kalitesi bakımından çok iyi olduğumuzu EASA söylüyor. EASA her 2 yılda bir yaptığı MAST denetimlerinde Türkiyedeki bakım sisiteminin Avrupanın en iyisi olduğunu bildiği içindirki SHGM'yi kendi adına akredite etmiştir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sabena teknik bundan iki üç sene önce Türkiye de Ases Aviation adlı bir şirketle ortaklık yapıp başka bir isim altında imza atmıştı. Golden Wings isimli bu şirket THY'nin ihalesine girmek istiyordu AFI'ye karşı. Allahtan olmamış. Bir de bunlar eksik olurdu başımızda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sabene teknikkk gibi firma imkansız gibi bişey.. demek ki imkansızlar da gerçek oluyormuş!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000