16 Mart 2013, Cumartesi 09:49:50

"HAVACILIKTA AB'NİN KAPISINDAN İÇERİ GİREMEZKEN..."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havacılıkta 2 milyar dolar ciro, 65 bin çalışandan 17 milyar dolar ciro, 170 bin çalışana ulaşıldığını ifade etti.
  • Bir sivil havacılık yasamız eksik :(
  • zaten giremiyorsun ki ...en buyuk havayolu sirketin guvenlikte sondan 6. sirada unutma!!!
  • sayın bakanım, bana torpil olabilirmisniz thy ye giremiyorum siyasi tanıdğım yok. inglizcem harika mühendisim pilotum, psikolojik sorunum yok.çünkü sizin belirlediğiniz hastanelerde 1.sınıf sağlık raporum var, peki neden hta denen bir işbirlikçi kuruluşdan gecemiyoruz, sorabilirmiyim. gerci sorsam ne olurki sizin umurunuzdamı? ama şöyle bir şey var Allah görüyor...
  • Airbus dan ucak almasa türk sirketleri zaten yinede avrupaya giremez
  • dunyada esi gorulmemis sekilde bakanligi doneminde tarihe gecen ciddi kazalar olup ta buna ragmen bakanlik koltugundan ''vazgecemeyen'' yani istifa etmeyi bir''erdem'' olarak gormeyen bakan bey, ''servet batidan dogu'ya kayiyor'' ne demek??? hani ''bir lokma bir hirka'' felsefesinden geliyordunuz??? nedir paraya,guce,makama bu kadar duskunlugunuz??? insanlarin haklarinin yendigi,hukuklarinin cignendigi, adalete,devlete inancin yok oldugu , neredeyse her kurumun,sirketin hemsehricilikle,yandascilikla,particilikle,es,dost,hisimlar ile dolduruldugu bir ulke maddi olarak zengin olsa ne olur olmasa ne???
  • Sayın bakanım havacılıkta bu kadar büyümeden bahsedilirken sektörde maaşları vermeyen özellikle antalyadaki firmalardan nasıl bahsetmek gerekiyor ve bunun için neden Shgm devreye girip çözüm üretmiyor. Sadece THY bazlı düşünemeyiz herhalde bu sektörü ; uçak bakımı en az almak ve uçurmak kadar önemlidir. Bakım sektöründe çalışanların da morallerinin yüksek tutulabileceği bir ortam diliyoruz .

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği ‘İzmir’den Türkiye Ekonomisine Bakış’ konulu toplantıya katıldı. Bakan Yıldırım havacılık sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“HAVACILIKTA 2023 HEDEFİMİZ 375 MİLYON YOLCU”

Bakan Yıldırım, 2023 havacılık hedeflerinin iç ve dış hatlarda toplam 375 milyon yolcu olduğunu da kaydederek, “Türkiye’nin havacılık pastasındaki payı yüzde 0.42 idi. Şu anda yüzde 2.1. on yıl içinde. Kaç katı? 5 katı. Unutmayalım dünyadaki havacılıktaki büyüme yüzde 4-5 arasında yıllık. Bizimki kat kat fazla. Ben göreve başladığımda bir rapor koydular önüme. Uluslararası havacılık örgütü bir çalışma yapmış. Türkiye mevcut durumu ve gelecek on yılı. Bir rakam dikkatimi çekti. 2015’te 55 milyon iç ve dış hatlarda yolcuya ulaşabilirdi. Yani bu rakamı görünce canım sıkıldı. Bunlar herhalde Türkiye’yi tanımıyor. 70 milyonluk ülke. Havacılıkta 2015’te 55 milyon yolcu ile mi ulaşacak. Biz bu rakama on sene önce girdik. 131 milyona ulaştık. 2023 hedefimiz 375 milyon yolcu. Bu hedefi koyduk” dedi.

“İSTANBUL BATIDAN DOĞUYA GEÇİŞİN ANA MERKEZİ OLACAK”

Bakan Yıldırım, İstanbul’a yeni havaalanı yapılmasını eleştirenlere yanıt vermeyi de ihmal etmedi ve şu müjdeleri verdi:
“Berbat ediyorsunuz diyorlar yeni havaalanı için. Bir şeyi görmüyorlar. Dünya değişiyor. Servet batıdan doğuya kayıyor. Güzergahın merkezi de İstanbul. İstanbul en önemli aktarma merkezi haline gelecek. Atatürk Havalimanı’nın yüzde 60 kapasite üstü çalıştığını biliyor musunuz? Bu sürdürülebilir bir şey mi? Bu projeyi de devletin bütçesinden para almadan yapıyoruz. Yatırım miktarı ne kadar? 14 katrilyon. 14 katrilyon ne anlama geliyor? BM’ye üye 65 küçük ülkenin milli gelirinden büyük. Türkiye’nin 1953’teki milli gelirinden de büyük. Yap-işlet-devret modeliyle yapabilen bir ülke haline geldik. İzmir İstanbul otoyolunun İzmir köprüsünün ihalesini yaptık, geçen yıl. 24 Mart’ta ilk kazığı çakacağız, 2015’te acıyoruz. 3. Köprüyü de, ikinci tüp geçidi de açıyoruz 2015’te. Marmaray, Ankara-İstanbul hızlı treni de bu yılın sonu.”

“HAVACILIKTA 2 MİLYAR DOLAR CİRODAN 17 MİLYAR DOLARA ÇIKTIK”

Bakan Yıldırım, havacılıkta 2 milyar dolar ciro, 65 bin çalışandan 17 milyar dolar ciro, 170 bin çalışana ulaştıklarını anlatarak, “Dışarıdan pilot getiriyoruz, uçak teknisyenleri, yer ve uçuş kabin görevlileri yetmiyor. Birçok fakülte ve yüksekokul açıldı. Havacılıkta AB’nin kapısından içeri giremez iken bugün ECAC (European Civil Aviation Conference) denilen otoritenin birlik dışında kabul edilen tek ülkesi. Güçlüyseniz, başarılıysanız biri şapka çıkarır elbet. Yoksa hamasi nutuklarla büyük büyük laflarla kimseye büyük olduğunuzu kabul ettiremezsiniz” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, Afrika’nın GSMH’sinin 2.5 trilyonu bulacağını öngördükleri için Afrika’ya şimdiden 33 büyükelçilik kurduklarını ve 35 varış noktası ile altyapıyı ulaşım köprülerini kurduklarını belirterek, “Bundan sonrası ticaret erbabının, yatırımcının. Biz taşıyacağız. Oralara onları ulaştıracağız. Meyvelerini de almaya başladık. Uganda ile dış ticaretimiz birkaç yıl içinde 21.4 kat arttı. Tanzanya ile 20.4 kat artmış, Kenya ile 15.4 kat artmış. Bu çeşitliliği sağlayamasaydık, bu krizin sarmalından çıkamazdık. Yeni Pazar ve yeni yerler yeni fırsatları da beraberinde getirdi ve bu sarmaldan Türkiye çıkmasını başardı” dedi.

 

"HAVACILIKTA AB'NİN KAPISINDAN İÇERİ GİREMEZKEN..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Yasa ~ 11 yıl önce
Bir sivil havacılık yasamız eksik :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unutma!! ~ 11 yıl önce
zaten giremiyorsun ki ...en buyuk havayolu sirketin guvenlikte sondan 6. sirada unutma!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayın bakan ~ 11 yıl önce
sayın bakanım, bana torpil olabilirmisniz thy ye giremiyorum siyasi tanıdğım yok. inglizcem harika mühendisim pilotum, psikolojik sorunum yok.çünkü sizin belirlediğiniz hastanelerde 1.sınıf sağlık raporum var, peki neden hta denen bir işbirlikçi kuruluşdan gecemiyoruz, sorabilirmiyim. gerci sorsam ne olurki sizin umurunuzdamı? ama şöyle bir şey var Allah görüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap 1 ~ 11 yıl önce
Airbus dan ucak almasa türk sirketleri zaten yinede avrupaya giremez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 11 yıl önce
dunyada esi gorulmemis sekilde bakanligi doneminde tarihe gecen ciddi kazalar olup ta buna ragmen bakanlik koltugundan ''vazgecemeyen'' yani istifa etmeyi bir''erdem'' olarak gormeyen bakan bey, ''servet batidan dogu'ya kayiyor'' ne demek??? hani ''bir lokma bir hirka'' felsefesinden geliyordunuz??? nedir paraya,guce,makama bu kadar duskunlugunuz??? insanlarin haklarinin yendigi,hukuklarinin cignendigi, adalete,devlete inancin yok oldugu , neredeyse her kurumun,sirketin hemsehricilikle,yandascilikla,particilikle,es,dost,hisimlar ile dolduruldugu bir ulke maddi olarak zengin olsa ne olur olmasa ne???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
antalya ~ 11 yıl önce
Sayın bakanım havacılıkta bu kadar büyümeden bahsedilirken sektörde maaşları vermeyen özellikle antalyadaki firmalardan nasıl bahsetmek gerekiyor ve bunun için neden Shgm devreye girip çözüm üretmiyor. Sadece THY bazlı düşünemeyiz herhalde bu sektörü ; uçak bakımı en az almak ve uçurmak kadar önemlidir. Bakım sektöründe çalışanların da morallerinin yüksek tutulabileceği bir ortam diliyoruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
antalya ~ 11 yıl önce
aynen katılıyorum havacılık sadece THY den mi ibaret işleyiş sağlıyor bu türkiyede herhalde öyle olsa gerek. antalyadaki aylarca personeline para ödemeyen özel havayolu şirketinden hiç bahsedilmiyor acaba shgm bu insanların burda bu motivasyon ile çalışmasına nasıl izin veriyor anlaşılır gibi değil, sonuçta bu şirkette uçak uçuruyor hayret doğrusu ,

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000