03 Ekim 2018, Çarşamba 16:13:27

Havacılık sektörünü şoka sokacak istisna

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'deki yerleşiklerin Dövizle sözleşme yasağına istisnalar getiren taslak görüşe açıldı. Havacılık sektörü istisnalar arasında değerlendirilince TL ile sözleşme umudu da başlamadan bitmiş oldu.
  • Olay çok çirkin. Fakat yorumlar olaydan daha çirkin. Bu tarz başlıklara vasıfsız insan sürüsü toplanıyor. Size ne oluyor anlamadım ?
  • İş sözleşmesi kapsam dışı EĞİTİM ücreti neden kapsam dışı olmuyor Anlaşılır gibi değil bilen varsa açıklasın
  • TİP EĞİTİM ÜCRETİMİZ TL ye çevrilecek diye sevinmiştik Sevincimiz kursağımızda kaldı EURO kesintisine devam Bakalım nereye kadar gidecek bu kesinti
  • iş sözleşmeleri hariç yazıyor taslakta...
  • Bağzı insanlar ne çekememez oluyor bir şeye ulaşamayınca. Yazık çok yazık. Süreçten elenenip geçenlere nefret beslemek.
  • Akademiye dövizle borçlananlar haricinde çalışanlar iyi haber.Bir avuç kalifiye olduğunu düşünen ancak ekonomi okur yazar olmaktan aciz akademili memnun edilecek diye , özel sektörde tecrübeli çalışan kaybına göz yumulamazdı.İsabetli karar olmuş.
  • Yine kiskancliktan catir catir catlayan insanlar surusu toplanmis. Bankamatikten para cekerken arkadan dikizlemekten cekinmeyen dayilar gibi gozler yine baskasinin banka hesabinda. Ulkede sizi yoneten insanlar sizin cebinizden paralari alip kendi ceplerine koyuyor sesiniz cikmiyor, emeginin karsiligini isteyen insanlara laf soylemeye cekinmiyorsunuz. Ya bu yapilan haksizlik benim sartlarim daha iyi olmali daha fazlasini hak ediyorum demek yerine, onun sartlari da en az benim kadar kotu olsun diyorsunuz. Evet Ulke sartlarinda iyi paralar kazaniyorum ama daha fazlasini da istiyorum ve bunda yanlis birsey yok. Benim yaptigim is uluslararasi bir is ve bu yuzden kazanciminda uluslararasi standartlara ulasmasini istiyorum. Yapilan borcun kurunun sabitlenmesi yada sabitlenmemesi tamamen sirket ile o sozlesmeye imza atan bizler arasinda. Sirketimiz kendi cikarlarina uygun oldugunu dusunurse kuru sabitler, dusunmez ise sabitlemez. Bende bu sirketin politikalari bana uygun olursa calismaya devam ederim, uygun olmazsa baska bir yerde ekmegimi ararim. Ama sana ne be kardesim dis kapinin dis mandali gelmis bana ahkam kesiyorsun. Bu mevzu kokpit kapisinin disinda kalan kimseyi ilgilendirmez.
  • Bu kumarı kabul edip imzayı attın... şimdi ağlamayacaksınız!
  • hangi para ile kira sozlesmesi yapilacagini piyasa sartlari belirler. Kanunla zorlama ile olmaz. Bu zorlama hem yerli, hemde yabanci yatirimciyi urkutur.
  • Girmeden önce : Abicim borç ödesen nolcak ödedikten sonra eline 15 bin kalıyor. Ben bu işi yapmaya devam etsem 20 sene sonra belki 15 kazanırım o da müdür olursam. Hem eğitimde de maaş veriyolarmış. Eğitim borcunu da maaştan kesiyorlar mis gibi Girdikten sonra: Biz kalifiye elemanız babamızın hayrına pilot olmadık şirketin ihtiyacı vardı da olduk bizden kar etmemeleri lazım.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'deki yerleşiklerin Dövizle sözleşme yasağına istisnalar getiren taslak görüşe açıldı. Havacılık sektörü istisnalar arasında değerlendirilince TL ile sözleşme umudu da başlamadan bitmiş oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Türkiye'deki yerleşiklerin Dövizle sözleşme yasağına istisnalar getiren taslak görüşe açıldı. Taslak yabancı şirketlere dövizle sözleşme istisnaları getiriyor. İstisna uygulanacaklar arasında ihracatçılar, leasing, havacılık ve yabancı şirketler bulunuyor.

Özellikle THY’den eğitim alan pilot adaylarının ve yeni havalimanında dövizle kira sözleşmesi yapanların merakla beklendiği yasa, havacılık sektörünü de istisna kapsamında tuttu.

Eylül ayından yapılan açıklamada dövizle mal ithal edip Türkiye’de satan ya da işleyip ihraç eden şirketlerin sözleşmelerinin kapsam dışında tutulacağı belirtilmişti.

Bilindiği üzere, 13.09.2018 tarihli 30534 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yayımı tarihinde yürürlüğe giren Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair 12.09.2018 tarihli ve 85 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 07.08.1989 tarihli ve 32 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da (32 sayılı Karar) Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında yapacakları sözleşmelere yönelik bazı düzenlemeler içeriyordu.

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye'deki bütün döviz bazlı sözleşmeler iptal edilmiş ve 30 gün içerisinde sözleşmelerini yenilemesi gerekenler arasında, gayrimenkul sözleşmeleri ve markalarla kira sözleşmelerini döviz bazında yapan AVM'ler de kapsam içerisine alınmıştı.

Bakanlık dövizle yapılan sözleşmelerin TL'ye çevrilmesini öngören düzenlemenin yalnızca Türkiye'de yerleşik kişiler arasında yapılan sözleşmeleri içerdiğini, ancak uygun görülen bazı hallerde istisna uygulanabileceğini duyurmuştu.

Havacılık sektörünü şoka sokacak istisna

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

teknisyen ~ 6 yıl önce
Olay çok çirkin. Fakat yorumlar olaydan daha çirkin. Bu tarz başlıklara vasıfsız insan sürüsü toplanıyor. Size ne oluyor anlamadım ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ücreti ~ 6 yıl önce
İş sözleşmesi kapsam dışı EĞİTİM ücreti neden kapsam dışı olmuyor Anlaşılır gibi değil bilen varsa açıklasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hikmet ~ 6 yıl önce
TİP EĞİTİM ÜCRETİMİZ TL ye çevrilecek diye sevinmiştik Sevincimiz kursağımızda kaldı EURO kesintisine devam Bakalım nereye kadar gidecek bu kesinti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hikmetcim ~ 6 yıl önce
Tl ye çevrilse %25 faiz gelecek. Yıllık 250bin tl civarı faiz ödeyebilecekmisin. Kim kime 1milyon tl yi faizsiz verir??? Anan babana bile vermez
TİP EGİTİMİ ~ 6 yıl önce
Tip egitimi paralı olamaz şirket pilot egitimi vermiyor uçuracagı pilotu mesleki egitim veriyor.Eger tip egitimini ücreli yapıyorsa yıllık egitim tekrarında similatör egitiminde de ücret alması gerekmez mi.?
akademi ~ 6 yıl önce
iş sözleşmeleri hariç yazıyor taslakta...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milletin amma kuyruk acısı varmış ~ 6 yıl önce
Bağzı insanlar ne çekememez oluyor bir şeye ulaşamayınca. Yazık çok yazık. Süreçten elenenip geçenlere nefret beslemek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sektöre iyi haber ~ 6 yıl önce
Akademiye dövizle borçlananlar haricinde çalışanlar iyi haber.Bir avuç kalifiye olduğunu düşünen ancak ekonomi okur yazar olmaktan aciz akademili memnun edilecek diye , özel sektörde tecrübeli çalışan kaybına göz yumulamazdı.İsabetli karar olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 6 yıl önce
Yine kiskancliktan catir catir catlayan insanlar surusu toplanmis. Bankamatikten para cekerken arkadan dikizlemekten cekinmeyen dayilar gibi gozler yine baskasinin banka hesabinda. Ulkede sizi yoneten insanlar sizin cebinizden paralari alip kendi ceplerine koyuyor sesiniz cikmiyor, emeginin karsiligini isteyen insanlara laf soylemeye cekinmiyorsunuz. Ya bu yapilan haksizlik benim sartlarim daha iyi olmali daha fazlasini hak ediyorum demek yerine, onun sartlari da en az benim kadar kotu olsun diyorsunuz. Evet Ulke sartlarinda iyi paralar kazaniyorum ama daha fazlasini da istiyorum ve bunda yanlis birsey yok. Benim yaptigim is uluslararasi bir is ve bu yuzden kazanciminda uluslararasi standartlara ulasmasini istiyorum. Yapilan borcun kurunun sabitlenmesi yada sabitlenmemesi tamamen sirket ile o sozlesmeye imza atan bizler arasinda. Sirketimiz kendi cikarlarina uygun oldugunu dusunurse kuru sabitler, dusunmez ise sabitlemez. Bende bu sirketin politikalari bana uygun olursa calismaya devam ederim, uygun olmazsa baska bir yerde ekmegimi ararim. Ama sana ne be kardesim dis kapinin dis mandali gelmis bana ahkam kesiyorsun. Bu mevzu kokpit kapisinin disinda kalan kimseyi ilgilendirmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen yapıyor msn ~ 6 yıl önce
yolsuzluk yapanlara sen karşı geliyor musun peki hayır. Evet bu devirde bu yoksullakta tabi ki herkes senin maaşına bakacak. Uygun olmazsa da bas git işte. Akademi de snein gibiler yüzünden 200 bin euro yapar eğitimi adam bağlamak için.
Havaci ~ 6 yıl önce
Bu kumarı kabul edip imzayı attın... şimdi ağlamayacaksınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıvacı ~ 6 yıl önce
Tamam.
Diğer bir havacı ~ 6 yıl önce
Şirketime dövizle borçluyum. Bu bir yaklaşım meselesi, bahsettiğiniz yaklaşımla karşılığında fayda sağlamadığım ve mecbur olmadıpım herhangi bir şeyi şirketim için yapmam. İlk fırsatta da Behlül kaçar.
ucret ~ 6 yıl önce
hangi para ile kira sozlesmesi yapilacagini piyasa sartlari belirler. Kanunla zorlama ile olmaz. Bu zorlama hem yerli, hemde yabanci yatirimciyi urkutur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşin gerçeği ~ 6 yıl önce
Girmeden önce : Abicim borç ödesen nolcak ödedikten sonra eline 15 bin kalıyor. Ben bu işi yapmaya devam etsem 20 sene sonra belki 15 kazanırım o da müdür olursam. Hem eğitimde de maaş veriyolarmış. Eğitim borcunu da maaştan kesiyorlar mis gibi Girdikten sonra: Biz kalifiye elemanız babamızın hayrına pilot olmadık şirketin ihtiyacı vardı da olduk bizden kar etmemeleri lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 6 yıl önce
Borc odedikten sonra elime kalan 15 binden cok daha fazla haberin olsun. Hem egitim alirkende para aldim belki senin maasindan bile fazlasini aldim ama sen kim oluyorsunda benim maasimin ne kadar olmasi gerektigine karar vereceksin. Bak sana ne diyecegim insallah mudur olamazsin. Zaten bu kafayla zor fazla umitlenme.
Aynen ~ 6 yıl önce
Bundan iyi ozetlenemezdi iki yuzluluk bu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000