26 Kasım 2020, Perşembe 10:14:29

Havacılık sektörüne kredi desteği yolda

Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de havayolu şirketleri zor bir dönem geçirirken, hükümetin sektöre kredi desteğine sıcak baktığı belirtildi. Sektöre verilecek destek tutarının ise 20 milyar TL olacağı iddia edildi.
  • Sn. Nane mantikli ve basarili bir yonetici. Daha onceki yonetici oldugu kurumlara deger katan birisi. Iyi kaptan kotu gunde dalgali denizde belli olurmus. Diger kaptan ortalarda yok nedense, eskiden her ay bir haftasonu programinda Thy pardon kendi reklamini yapiyordu Tv lerde.
  • Ülkede ekonomi bitmiş,yandaşlara,müteahhitlere,saraylara,uçaklara,arabalara,araplara,gösterişe para saçmaktan kasada para kalmamış,Katar harici hiçbir ülkeden kredi alamıyoruz ki oradan aldıklarımızla da sadece günü kurtarıyoruz, neyle ve nasıl 20 milyar tl destek vereceksiniz?
  • Olay budur guclu devlet ornegi buyuksun Reis
  • yok 1trilyon:)
  • 20 milyar mı?!!!!:)
  • Havacılık sektörünün krediye ihtiyacı var ama sonuçta bu krediler faiz geri ödemeli bir para zaman sonra işler dahada krize girerse ilerde geri ödeme güçlüğü olur. Havacılık sektörü biraz küçülme yoluna gitmeli günün şartlarına göre hesap yapmalılar .
  • Bunun 18 Milyar'ı THY ye gider geri kalanı ise diğer Şirketlerimize
  • 40 yapar ve milliyetçi hareket partisinin 40. Yıl dönümü. 20 yetmez 40 lazım bence

Covid-19 nedeniyle zor günler yaşayan havayolu şirketlerine yönelik kredi desteğine hükümetin sıcak baktığı belirtildi. Söz konusu kredi desteğinin 20 milyar TL civarında olacağı ifade edildi.

Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de havayolu şirketleri zor bir dönem geçirirken, hükümetin sektöre kredi desteğine sıcak baktığı belirtildi.

Bloomberg HT'ye konuşan konu hakkında bilgi sahibi sektör kaynaklarına göre söz konusu kredi paketinin toplam büyüklüğü 20 milyar TL olacak. Kaynaklar, sektör temsilcilerinin belirli bir süre ödemesiz olmak üzere 48 ay vadeli ve sabit Türk Lirası faizli bir kredi paketi talebinde bulunduğunu, Ulaştırma Bakanlığı'nın konuya sıcak baktığını, ilgili bakanlarla görüşülüp detaylar için en kısa sürede sektörle bir araya gelineceğini belirttiğini aktardı.

Bakan Karaismailoğlu sektör temsilcileriyle buluştu

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Nane ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu’yla görüştü.

Bakan, heyetin sektöre yönelik taleplerini dinlerken, havacılık sektörünün yanında olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına rağmen her alanda ciddi çalışmalar yaptıklarını, yatırımların alınan tedbirler çerçevesinde devam ettiğini anımsatan Bakan Karaismailoğlu, havacılık sektörünün de yaşanılan süreçten fazla etkilenmemesi için bakanlık olarak tedbirleri aldıklarını ve ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Sektöre yönelik alınacak tedbirler ve sağlanacak destekler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile değerlendirme yapacağız. Bu sürede biz devlet olarak elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

TÖSHİD Başkanı Nane: Taleplerimizi Sayın Bakanımıza sunduk

TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Nane ise devletin her zaman yanlarında olduğunu kaydederken, “Havacılık sektörü olarak yaşadığımız süreci Sayın Bakanımıza ilettik ve taleplerimizi sunduk. Salgından etkilenen sektörlerin başında geliyoruz. Bu sürede devletimizin desteğini de her zaman yanımızda gördük. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımız ile de görüştük. Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. İnşallah bu sıkıntılı süreci el birliğiyle atlatacağız” dedi.

Havacılık sektörüne kredi desteği yolda

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Iyi kaptan Sn. Nane ~ 3 yıl önce
Sn. Nane mantikli ve basarili bir yonetici. Daha onceki yonetici oldugu kurumlara deger katan birisi. Iyi kaptan kotu gunde dalgali denizde belli olurmus. Diger kaptan ortalarda yok nedense, eskiden her ay bir haftasonu programinda Thy pardon kendi reklamini yapiyordu Tv lerde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi ~ 3 yıl önce
Ülkede ekonomi bitmiş,yandaşlara,müteahhitlere,saraylara,uçaklara,arabalara,araplara,gösterişe para saçmaktan kasada para kalmamış,Katar harici hiçbir ülkeden kredi alamıyoruz ki oradan aldıklarımızla da sadece günü kurtarıyoruz, neyle ve nasıl 20 milyar tl destek vereceksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deli Dumrul ~ 3 yıl önce
Olay budur guclu devlet ornegi buyuksun Reis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 3 yıl önce
yok 1trilyon:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 3 yıl önce
20 milyar mı?!!!!:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onur ~ 3 yıl önce
Onur havayollarına da verilsin bu krediden, çok ihtiyacı olduğunu sektörde her kesim biliyor. Onur batmasın, böyle bir şirket batmasın... Yöneticileri her ne kadar kötü performans göstersede ülkenin en eski özel şirketi !!!
Musti ~ 3 yıl önce
Havacılık sektörünün krediye ihtiyacı var ama sonuçta bu krediler faiz geri ödemeli bir para zaman sonra işler dahada krize girerse ilerde geri ödeme güçlüğü olur. Havacılık sektörü biraz küçülme yoluna gitmeli günün şartlarına göre hesap yapmalılar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hvs ~ 3 yıl önce
Senin küçülme dediğin şey onlarda işçi çıkarmaktır bunun farkındasındır inşallah küçülme yapacağına kredi kullanması daha mantıklı değilmi haberide iyi oku sabit türk lirası olarak ve ertelemeli diyor
Hasan ~ 3 yıl önce
Musti havacılık sektöründemisin sen ?
FO ~ 3 yıl önce
Bunun 18 Milyar'ı THY ye gider geri kalanı ise diğer Şirketlerimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devletmiz var olsun THY'miz cok yasa ~ 3 yıl önce
Mantıklı olanda bu zaten!! Pgs ye mı versın ;)
Sxs ~ 3 yıl önce
Ağam bize yok mu.
Ahaja ~ 3 yıl önce
Zorruna mı gitti?
E tabii ~ 3 yıl önce
İyi günde arpalık olarak görülüp hortumlanan, tırtıklanan şirket kara günde böyle öter tabii. Turizm cenneti ve 3 kıtanın ortasındaki ülkenin bayrak taşıyıcısı çok daha iyi olmalı
Yaşar bekle sen ~ 3 yıl önce
Katarımız sağolsun diyeceksin krediyi alırlar senin gibilerin sorgulamaz parayı yerler işçiye 3 bin lira para verirler sende burda köprüye sevin ulan ne Zeki çevik aynı zamanda ..... insanımız var (boşluğu kendin doldur.)
Yorum ~ 3 yıl önce
40 yapar ve milliyetçi hareket partisinin 40. Yıl dönümü. 20 yetmez 40 lazım bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000