03 Mart 2022, Perşembe 16:00:09

Havacılık Sektöründe Yakıt Krizi Kapıda!

Covid-19 ile nedeniyle zor günler geçiren havacılık sektöründe Rusya-Ukrayna savaşının eklenmesiyle birlikte endişeler artarken, üzerine bir de petrol fiyatlarındaki yükseliş eklendi. Brent petrol fiyatı 115 doların üzerine çıktı.
  • Antalya'daki bazı charterlarrin sonu olur inşallah Allah tez zamanda batislarini gosterir
  • İstJet bütün krizleri çözer, İstJet Ailenizin yakıt tedarikçisi..
  • Pandeminin başında brent petrol 20-30 dolarlara kadar düşmüştü. Pilotlara yüzde 50 kesinti yapıldığında herkes aidiyet biter demişti. Petrol ucuz,sefer sayısı az diye kokpitin yakıt tasarrufunu görmezden geldiler. İstihdam korunsun maaş düşsün diyerek aidiyeti bitirdiniz. Şimdi petrol fiyatı 3-4 katına çıktı. Her ay tek motor taksi, apu kullanımıyla ilgili yazılar geliyor. Ama aidiyet çoktan bitti. Şimdi de istihdam korunsun, yakıt pahalandı diye az yakmaya gerek yok binlerce kişi bu işten ekmek yiyor. Thy opet,Socardan tut Abd Rusya Arap vs kadar binlerce kişi bu işten para kazanıyor insanlar aç mı kalsın?

Covid-19 ile nedeniyle zor günler geçiren havacılık sektöründe Rusya-Ukrayna savaşının eklenmesiyle birlikte endişeler artarken, üzerine bir de petrol fiyatlarındaki yükseliş eklendi. Brent petrol fiyatı 115 doların üzerine çıktı.

Artan yakıt fiyatları havayolu şirketlerinde toparlanmayı tehdit altında bıraktı. Şirketler son 3 ayda neredeyse iki katına çıkan yakıt maliyetleriyle karşı karşıya.

Yakıt fiyatlarında sert yükseliş havayolu sektörünün korona virüs krizinin ardından oldukça yavaş seyreden toparlanma sürecini tehdit altında bıraktı. Petrol fiyatları son dönemin en yüksek seviyesine tırmandı. Bu yükseliş, havayolu şirketleri seyahat kısıtlamalarıyla mücadele ederken, maliyetler konusunda yeni endişeleri ortaya çıkardı.

Havayolu şirketlerinin masrafları arasında en önemli kalemlerin başında gelen yakıt fiyatlarındaki bu artış devam ederse birçok şirketin bilet fiyatlarına yeni zamlar yapması bekleniyor. 1 Aralık 2021'de 67,99 dolar olan brent petrol fiyatının bugün 115 doların üzerine çıkmasıyla birlikte şirketlerin yeni tedbirlere yönelebileceği ifade edildi.

Brent petrol fiyatı gün içerisinde 119,84 dolara kadar yükseldi.

©AirportHaber.com

Brent Petrol Grafiği BloombergHT'den Alınmıştır.

Havacılık Sektöründe Yakıt Krizi Kapıda!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İnsallah ~ 2 yıl önce
Antalya'daki bazı charterlarrin sonu olur inşallah Allah tez zamanda batislarini gosterir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstJet ~ 2 yıl önce
Bu firma ile ilgili bilgisi olan varmı, Bir anda ortaya çıktı, nedir necidir kimdir? Antalya'da hizmet veriyor sanırım şu tesisleride var, Yabancı yatırımcı ise güzel bir gelişme ülke açısından, Yerli ise Opet, Socar, Po, bunları biliyoz İstjet'in sahibi kim? SBK falanmı
Votandaş ~ 2 yıl önce
WTF...
Lejyoner ~ 2 yıl önce
İstJet bütün krizleri çözer, İstJet Ailenizin yakıt tedarikçisi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aidiyet bitti ~ 2 yıl önce
Pandeminin başında brent petrol 20-30 dolarlara kadar düşmüştü. Pilotlara yüzde 50 kesinti yapıldığında herkes aidiyet biter demişti. Petrol ucuz,sefer sayısı az diye kokpitin yakıt tasarrufunu görmezden geldiler. İstihdam korunsun maaş düşsün diyerek aidiyeti bitirdiniz. Şimdi petrol fiyatı 3-4 katına çıktı. Her ay tek motor taksi, apu kullanımıyla ilgili yazılar geliyor. Ama aidiyet çoktan bitti. Şimdi de istihdam korunsun, yakıt pahalandı diye az yakmaya gerek yok binlerce kişi bu işten ekmek yiyor. Thy opet,Socardan tut Abd Rusya Arap vs kadar binlerce kişi bu işten para kazanıyor insanlar aç mı kalsın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Winwin ~ 2 yıl önce
Araplar kazansın uçak alsınlar ki biz de Katara Emiratese Etihada başvuralım
Yanlış yaptılar.. ~ 2 yıl önce
Ama sizde yanlış yapıyorsunuz. Yönetim kuruluna zembille inmiş adamların hatalarını milli şirketimize maletmek doğru değil.
Ne aidiyeti ~ 2 yıl önce
Herkes cebine bakıyor. İşine gelmeyen anında istifa ediyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000