02 Mayıs 2013, Perşembe 08:47:44

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE BÜYÜK DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Uçak üreticileri yolcuların ihtiyaçlarından yola çıkarak havacılıkta yeni trendleri belirledi.
  • Eskiden beri teknoloji adına yapılan umut tacirliği devam etmektedir. Eskiden 2000'li yıllar için yapılan haberlere bakın anlarsınız. Meselâ ne demiş burda: İnsan ömrü 100 yıl olacak! Walla, 50 yıla düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Endüstriyel gıda ile anasını ağlatacaklar dünyanın... Neyse fazla ses yapmayalım, tıngır-mıngır uyusun da büyüsün nenni....

Uçak üreticilerine göre 2050'ye kadar sektörü büyük değişimler bekliyor. Akıllı koltuk, transparan gövde, süpersonik iş jetleri öne çıkan trendlerden bazıları. Önümüzdeki dönemde kıtalararası uçuşların artacağı beklentisi değişimin ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

2050 HEDEFİ KONULDU
Airbus'ın Gelecek Uçak Konsepti adlı planına göre 2050'de uçaklar bugünkünden çok farklı olacak. Airbus Endüstriyel Dizayn Başkanı Ian Scoley, çalışmalarına şimdiden başlanan yenilikleri anlattı. Scoley, "Kabin memurları isterseniz uçağın dışını görmenizi sağlayacak. Bunun dışında içerideki hava da kalitesine göre yenilebilecek. Yorgun ya da susuz hissediyorsanız uçak içi hava iyonize edilecek" şeklinde konuştu.

UÇAKTA GOLF KEYFİ
Uçakta golf oynama imkânı gibi akıllı ve eğlenceli özellikler de bulunacak. Yeni uçaklarda yolculara daha geniş alanlar verilirken 250-350 arasında yolcu kapasitesi olacak. Teknolojik gelişmeler sayesinde konsept kabin, yüzde 100 geri dönüştürülebiliyor olacak.

UÇAKLARDA 10 YENİ TREND

Yaşlanan toplum: 2050'de ortalama insan ömrünün 100 yıl olması bekleniyor.
Kadının gücü: 1970'te yüzde 1 olan kadın yolcu sayısı yüzde 50'ye çıktı. Havayolları buna göre hazırlık yapacak.
Obezite: Daha geniş koltuklar sunulacak, ekonomide koltuklar 17-18 inch'e kadar çıkabilecek.
BRIC'in gücü: Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in orta sınıfları geliştikçe talep patlayacak.
Erişilebilirlik: 12 havayolu cep telefonu sistemleri geliştirdi. İnternet ve telefon standart olacak.
Rahatlık: Yolculara ruh hallerine göre ışık modu sağlanacak.
Büyük beklentiler: Daha hafif, rahat koltuklar ve daha fazla alan verilecek.
Sürdürülebilirlik: 2050'de karbon emisyonlarının yüzde 50 azaltılması isteniyor.
Hız: Süpersonik uçaklar tekrar gündeme gelecek.
Daha az ses: Boeing'in Dreamliner modeli yüzde 60 daha sessiz. İniş ve kalkışta, yolculuk sırasında gürültü azaltılacak.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE BÜYÜK DEĞİŞİM BEKLENİYOR

Yorumlar

Umut Tacirliği ~ 11 yıl önce
Eskiden beri teknoloji adına yapılan umut tacirliği devam etmektedir. Eskiden 2000'li yıllar için yapılan haberlere bakın anlarsınız. Meselâ ne demiş burda: İnsan ömrü 100 yıl olacak! Walla, 50 yıla düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Endüstriyel gıda ile anasını ağlatacaklar dünyanın... Neyse fazla ses yapmayalım, tıngır-mıngır uyusun da büyüsün nenni....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000