03 Mayıs 2021, Pazartesi 13:24:05

Havacılık sektörü için umutlandıran rakamlar

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yıkıcı etkisiyle büyük ekonomik kayıpların yaşandığı sivil havacılık sektörü geçtiğimiz yılın verilerini geride bıraktı.
  • Firmalar battı çalışacak şirket kalmadı şimdi umut verici diyorsun uçuş yapan firmalar da ya kargo şirketleri yada ülke havayolları hepsi zararına uçuş yapıyor bu pollyannacılığı bırakın havacılık sektörünü bilinçsiz insanlar yüzünden batırdınız yeni havalimanı yüzünden uçacak yerli havayolu kalmadı sadece türk hava yolları uçuyor oda zararına zaten
  • asilama yayginlastikca her sektor gibi havacilik da hizla toparlanmaya baslayacaktir , ozellikle aniden en fazla etkilenen sektorler asiri potansiyel birikmesinden oturu daha fazla umut vaad ediyo. korfezde bir havayolunda calismis bir kabin memuru olarak pandemide isten cikarildim ve benim gibi onlarca arkadasim. keske ulkemizdeki sirketler basta tk olmak uzere toparlasada bir an evvel bizim gibi tecrubeli , yabanci dili gelismis ve yurtdisinda bu isi yapmis olan arkadaslar da vataninda tekrar istihdam olsa.
  • Geçin bunları işten haber verin bize işten. 3800 pilot 2 yıldır işsisiz, binlerce kabin görevlisi teknik ekip çalışanı 3 kuruş paralara şükredecek duruma getirildiler. Bizim yerimize 800 tane yabancı pilot, binlerce yabancı kabin görevlisi çalıştırılıyor. Bu adamlar neden kovulmuyor hala. Yurtdışında şirketlerde çalışan bir tane bile türk havacı kalmadı. Hepsini kovdular. Şirketler para basmaya devam etmiş çok da umurumuzda.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yıkıcı etkisiyle büyük ekonomik kayıpların yaşandığı sivil havacılık sektörü geçtiğimiz yılın verilerini geride bıraktı.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktığı iddia edilen ve ardından tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19'dan en çok zarar gören sektörlerin başında sivil havacılık geliyor. 2019 yılının ardından 2020 yılına büyük beklentilerle girilmiş ancak virüsün yayılım hızı ve alınan zorunlu tedbirler nedeniyle adeta yıkım yaşanmıştı. Birçok ülke sınır kapılarını ve havalimanlarını yolcu giriş çıkışlarına kapatmak zorunda kaldı. 

Tüm dünyada Covid-19'a karşı ciddi tedbirler alınmaya devam edilirken, hava yolu şirketleri de hijyen konusunda önemli adımlar attı. Aşılama programlarının da devreye girmesinin ardından sivil havacılık sektörü istenilen sevilerde olmasa da toparlanma sürecine girdi. 

Radar verilerinin takip edildiği FlightRadar24'e göre; bugün 3 Mayıs 2019 verilerinin yalnızca yüzde 69'luk seviyesine ulaşılabildi. Ancak geçtiğimiz yılın aynı gününe göre yüzde 269'un üzerinde bir hava trafiği gerçekleşti.

Yaşanan bu gelişmelerin sektörün tükenmek üzere olan umutlarını yeniden canlandırdığı ifade ediliyor.

Tüm hava yolu şirketleri ülkelerdeki vaka sayılarında tolere edilebilir rakamlara düşülerek turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yolcu sayısında da önemli oranda artış yaşanmasını bekliyor.

©AirportHaber.com

Havacılık sektörü için umutlandıran rakamlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Eski host ~ 3 yıl önce
Firmalar battı çalışacak şirket kalmadı şimdi umut verici diyorsun uçuş yapan firmalar da ya kargo şirketleri yada ülke havayolları hepsi zararına uçuş yapıyor bu pollyannacılığı bırakın havacılık sektörünü bilinçsiz insanlar yüzünden batırdınız yeni havalimanı yüzünden uçacak yerli havayolu kalmadı sadece türk hava yolları uçuyor oda zararına zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umut ~ 3 yıl önce
asilama yayginlastikca her sektor gibi havacilik da hizla toparlanmaya baslayacaktir , ozellikle aniden en fazla etkilenen sektorler asiri potansiyel birikmesinden oturu daha fazla umut vaad ediyo. korfezde bir havayolunda calismis bir kabin memuru olarak pandemide isten cikarildim ve benim gibi onlarca arkadasim. keske ulkemizdeki sirketler basta tk olmak uzere toparlasada bir an evvel bizim gibi tecrubeli , yabanci dili gelismis ve yurtdisinda bu isi yapmis olan arkadaslar da vataninda tekrar istihdam olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah ~ 3 yıl önce
Zor durumda olan herkesin yardımcısı olsun. Ama iyi zamanında sırf daha fazla para için ülkesini bırakıp körfeze giden tayfaya müstehak. Hatırlıyor musunuz 2019da Thy tecrübeli personele mail atıp senyorite kaybı olmadan geri dönme teklifi etmişti . O zaman eski şirketiyle dalga geçen o ukalalar bugün ağlasın hak ettiler gerçekten!
Bizene ~ 3 yıl önce
Geçin bunları işten haber verin bize işten. 3800 pilot 2 yıldır işsisiz, binlerce kabin görevlisi teknik ekip çalışanı 3 kuruş paralara şükredecek duruma getirildiler. Bizim yerimize 800 tane yabancı pilot, binlerce yabancı kabin görevlisi çalıştırılıyor. Bu adamlar neden kovulmuyor hala. Yurtdışında şirketlerde çalışan bir tane bile türk havacı kalmadı. Hepsini kovdular. Şirketler para basmaya devam etmiş çok da umurumuzda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumum ~ 3 yıl önce
Güzel yazmışsınız da 3800 işsiz pilot biraz abartı olmadı mı?
Abartidiyene ~ 3 yıl önce
Kardeşim işte sizi böyle böyle kandırıyorlar. Abartıymış. 3500 ve üstü sektördeki herkesin bildiği rakamdır. İnanmıyorsan 80 bin euro harcayıp işsizler ordusuna sende katılıp uçuş okullarını zengin edebilirsin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000