08 Mart 2021, Pazartesi 10:18:48

Havacılık sektörü daha fazla yardım talep ediyor

İngiliz havacılık sektörü Başbakan Boris Johnson'dan daha fazla mali yardım istedi.
  • Havacılık sektöründe vergi indirimine gidildiği söyleniyor ancak havayolu şirketimiz zaten kar etmediği için yıllardır vergi vermiyor kağıt üzerinde laflar bunlar. Asıl yükü maaşlarında indirime gidilen personel çekiyor eğer destek verilmek isteniyorsa personel maaşlarından kesilen gelir vergisinde indirime gidilsin. Maaşlar yüzde 20 iyileşir vergi olmasa. Unutulmamalı ki TR'de toplanan gelir vergisinin yarıya yakını bordrorlardan kesilen vergiler ama sokakta caddedeki esnafın yarısi vergi ödemiyor kurumsal firmalar harici kimse fatura kesmiyor fatura ile çalışmıyor. Ülkemizde en az kayıtlı ekonomi kadar kayıt dışı ekonomi olduğu bilindigi halde bunun üzerine gitmek yerine kolay yoldan bordro üzerinden vergi almak yolu seçiliyor. Bu zor zamanda havayolu çalışanlarının gelir vergilerinde indirim yapılması zaruridir bunun takipçisi olacak olanlarda hiç bir fikir üretmeyen sendikalardır.

İngiliz havacılık sektörü Başbakan Boris Johnson'dan daha fazla mali yardım istedi.

İngiltere’nin Heathrow Havalimanı'nda çalışan sendikalı işçiler,  havacılık sektörüne daha fazla yardım edilmesine yönelik bir dilekçeyi imzaladılar.

İngiltere'de Haziran ayında New Economics Foundation tarafından  yayınlanan rapor, havacılık ve ilişkili sektörlerde 124 bin istihdamın  risk altında olduğunu ortaya koymuştu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başbakan Johnson'a gönderilen dilekçede, salgın nedeniyle karantina,  kapatma uygulanan dönemde havalimanlarının operasyonel maliyetlerinin  vergi mükellefleri tarafından karşılanması, sektöre devlet destekli  kredi verilmesi ve geri ödeme sürelerini uzatılması, havalimanı yolcu vergisinin 12 ay için alınmaması yer alıyor. 

Havacılık sektörü daha fazla yardım talep ediyor

Yorumlar

Havacı ~ 3 yıl önce
Havacılık sektöründe vergi indirimine gidildiği söyleniyor ancak havayolu şirketimiz zaten kar etmediği için yıllardır vergi vermiyor kağıt üzerinde laflar bunlar. Asıl yükü maaşlarında indirime gidilen personel çekiyor eğer destek verilmek isteniyorsa personel maaşlarından kesilen gelir vergisinde indirime gidilsin. Maaşlar yüzde 20 iyileşir vergi olmasa. Unutulmamalı ki TR'de toplanan gelir vergisinin yarıya yakını bordrorlardan kesilen vergiler ama sokakta caddedeki esnafın yarısi vergi ödemiyor kurumsal firmalar harici kimse fatura kesmiyor fatura ile çalışmıyor. Ülkemizde en az kayıtlı ekonomi kadar kayıt dışı ekonomi olduğu bilindigi halde bunun üzerine gitmek yerine kolay yoldan bordro üzerinden vergi almak yolu seçiliyor. Bu zor zamanda havayolu çalışanlarının gelir vergilerinde indirim yapılması zaruridir bunun takipçisi olacak olanlarda hiç bir fikir üretmeyen sendikalardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000