09 Ocak 2020, Perşembe 12:07:39

Havacılık sektörü 2020'ye iyi başlamadı

2020 yılı havacılık sektörü için ne yazık ki iyi başlamadı. Henüz ilk on gün bile olmamışken, gerek Türk sivil havacılığında ve gerekse dünya genelindeki havacılık olayları pek iç açıcı olmadı.

2020 yılı havacılık sektörü için ne yazık ki iyi başlamadı. Henüz ilk on gün bile olmamışken, gerek Türk sivil havacılığında ve gerekse dünya genelindeki havacılık olayları pek iç açıcı olmadı.

Henüz yeni yıla sayılı saatler kala 31 Aralık'ta Türk Hava Yolları'nın WOW Air'den aldığı Airbus A330 tipi uçağı Port Harcourt'ta pist dışına iniş yapmıştı.TK627 sefer sayısı ile İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapan THY'ye ait TC-LOL kuyruk tescilli Airbus A330 tipi uçak, Nijerya'da büyük tehlike atlatmıştı.

Nijerya'nın Port Harcourt kentine inişe geçen THY kokpit ekibi pist kenar ışıklarını orta hat ışıkları sanınca pist dışına iniş gerçekleştirmiş ve olay yüzünden Port Harcourt Havalimanı'nın uçuşlara geçici olarak kapatılmıştı.

2 Ocak’ta Türk Hava Yolları'nın (THY) Cape Town-İstanbul seferini gerçekleştirmek üzere havalanan uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra yaşanan teknik arıza nedeniyle Johannesburg Havalimanı'na yönlendirilmişti. THY'nin Güney Afrika'nın başkenti Cape Town'dan İstanbul'a gelmek üzere havalanan TK45 sefer sayılı Airbus A330 tipi tarifeli uçağında, kalkıştan kısa bir süre sonra teknik bir arıza yaşandı. Bunun üzerine havada bir süre tur atarak yakıt harcayan uçak, iniş ağırlığına ulaşmasının akabinde Johannesburg Havalimanı’na sorunsuz iniş gerçekleştirdi.

5 Ocak’ta Toronto'dan kalkan WestJet uçağı Halifax Havalimanı'na inişte kayarak pist dışına çıktı. Halifax bölgesinde yağan kar yağışı hava ulaşımına da olmusuz yönde etkiledi. WS248 sefer sayılı uçuşu icra eden Westjet Havayolları’na ait Boeing 737 - 800 tipi uçak piste inişinde kayarak toprak zemine girdi. 172 yolcusu bulunan uçakta yaralanan olmadı.

6 Ocak’ta pilot hatası yüzünden uçak Fraser Adası'na inişi esnasında kırıma uğradı. Air Fraser uçakta bulunan 7 yolcudan hiç kimsenin yaralanmadığını duyurdu. Ayrıca pilotun işletme prosedürlerine aykırı hareket ettiği gerekçesiyle disiplin bürosuna sevk edileceği öğrenildi.

6 Ocak’ta Alabama merkezindeki havaalanında tek motorlu uçak kazasında iki kişi öldü. Cullman polis yetkililerinin aktardığına göre, 40 yaşındaki baba Tyler Wesley Walker ve 10 yaşındaki kızı Brooklyn Walker hayatını kaybetti.

6 Ocak’ta Mini bir hava şovuna katılan iki kardeş, ailesinin gözü önünde hayatını kaybetti. Arjantin'deki Esperanza kentinde gerçekleştirilen mini hava şovu hüzünle bitti. 45 yaşındaki Hernan Marcos ve kız kardeşi 31 yaşındaki Yael Marcos, aile üyelerininde izlediği akrobasi uçuşu sırasında kaza yaparak hayatlarını kaybettiler.

7 Ocak’ta Pegasus uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda pistten çıktı. TC-CCK kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçakta 164 yolcu başarılı bir şekilde tahliye edildi. Uçak saplandığı alandan çıkartılana kadar havalimanı trafiği durduruldu.

7 Ocak’ta Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait eğitim uçağı düştü. 2 subay hayatını kaybetti. Pakistan Hava Kuvvetleri (PAF) eğitim uçağı, Mianwali'deki Alam Hava Üssü'nden havalandıktan kısa bir süre sonra düştü.

8 Ocak’ta İmam Humeyni Havalimanı'ndan kalkan ve kısa bir süre sonra düşen Ukrayna Hava Yolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçaktaki 176 kişiden kurtulan olmadı.

Tüm bunların yanında, kabin basıncı problemleri, APU yangınları, kuş çarpmaları, havalimanında çıkan yangınlar, motor arızaları, slat ve flap problemleri derken 2020 başlangıcı pek iyi olmadı.

©AirportHaber.com

Havacılık sektörü 2020'ye iyi başlamadı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000