26 Nisan 2008, Cumartesi 07:50:24

"Havacılık sanayii ve kümelenme" semineri yapıldı

Avrupa Toplulukları Havacılık Araştırma Projesi Koordinatörü Eric Jourdain, KOBİ'lerin yüksek teknoloji ve güçlü insan kaynaklarına sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Havacılık sanayii ve kümelenme' seminerinde konuşan Eric Jourdain, Avrupa düzeyindeki kümelerin birlikte çalışmak için istekli olmadıklarını belirterek, "Havacılık sektöründe özellikle büyük oyuncuların, önemi daha fazla ortaya çıkıyor. Sektörde, büyük olan oyuncular kendi aralarında da ittifaklar oluşturarak daha da kuvvetli ve süper güçler haline dönüşüyor. Büyük oyuncular da kendi Ar-Ge'lerini yapıyor. KOBİ'ler kendi işlerinde büyük ortaklıklar oluşturmalıdır. Böylece KOBİ'lerin daha yukarıya tırmanması gerekli'' dedi.

KOBİ'lerin yüksek teknolojiye, insan kaynağına sahip olmaları gerektiğini ifade eden Jourdain, "Kümelenme ile ortaklar birbirinin tecrübelerinden yararlanıp, büyük oyuncularla baş edebilir. KOBİ'lerin birleşmesiyle oluşan kümelenmeler, yerel yöneticilerden de destek bulmalıdır'' diye konuştu.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir de Türk sanayicisinin AB ile birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. TÜBİTAK Havacılık ve Uzay Ulusal İrtibat Noktası Asistanı Aziz Koru ise havacılıkla uğraşan sanayicilerin teknoloji üreterek karlılığa geçebileceğini vurgulayarak, "Amacımız 2010'da Ar-Ge harcamalarını tüm gayrisafi yurt içi hasıla içindeki oranını yüzde 2 artırmaktır. Özel sektörün de Ar-Ge harcamalarındaki payını yüzde 50'ye çıkarılmasını hedefliyoruz. Bu hedefler bir takım destekler sayesinde de gerçekleşecek'' şeklinde konuştu.

"Havacılık sanayii ve kümelenme" semineri yapıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000