06 Mayıs 2022, Cuma 17:04:26

Havacılık mezunları hüsranına bir yenisi daha eklendi!

Türkiye’de sayıları sürekli artan havacılık eğitimi veren yüksekokullar, liseler ve kurslar gençlerin elinden parasını alıp; mezun edip sonra da işsiz kalmasına sebep olmaya devam ediyor. Bu duruma bir örnek Okan Üniversitesi’nde yaşandı. Bir gencin hayali diploma ile son buldu.
  • Twitter nereden aklina geldi bakmak arkadas :D
  • Okullar kadar bu işte YÖK kabahatli değil mi?
  • Buralarda tgs postabaşları bile ders veriyor. Sonuç bu.
  • Bu insanların 2 yıl 4 yıl okuyor bir şekilde okulu bitirip diplomaya alıyor ama SIFIR YABANCI DİL. Ondan sonra kurumların sınavlarına girip başarısız olunca da suçlu kurumlar oluyor. Kardeşim koskoca 2 yıl 4 yıl ne yaptın sen ? Hic mi kendine katkıda bulunacak bir girişimde bulunmadın?
  • Bu okulların hepsi aynı. Her mezun olan thy de kabin amiri olarak işe başlayacağını zannediyor
  • Havacılıkta olduğu gibi böyle sıkıntılar denizcilikte de var. Hemen hemen her sahil ilinde denizcilik liseleri var. Buralardan mezun olanlar bilmiyorlar ki mezun olduklarında işsiz kalacaklar.turk firmaları gemilerini türk bayrağı dan yabancı bayrağa geçiriyorlar.turk personel yerine yabancı personel çalıştırıyorlar...
  • Iyiki olamamis, hak etmiyor, twitter da facia sapikca cevap verdigi twetleri var . Ayrica bir arastirsaymis , dovemlide kabin memuru olunmaz. Bolume Saglik kosullarinida arastirip basvuru yapsaydi sapikca twetler atana kadar.
  • Geçmiş olsun da, yazık, boş hayal satıyorlar. Anne babalarda uçak kelimesini görünce balıklama atlıyorlar
  • Dünyanın en iyi dolandırıcı ülkesi olduk
  • Türkiye’de tepeden tırnağa tam bir çürümüşlük ve kısa yoldan para kazanma hırsı var. Okuluda sahtekar, öğrencileri de iyice araştırmadan bilmediklere işe girebiliyorlar. Bir ihtimal bu “mağdur” öğrenci göz bozukluğunu biliyordu ama belki sisteme yuttururum diye yola çıkmıştı. Emeksiz zahmetsiz rahmet olmuyor.

Türkiye’de sayıları sürekli artan havacılık eğitimi veren yüksekokullar, liseler ve kurslar  gençlerin elinden parasını alıp; mezun edip sonra da işsiz kalmasına sebep olmaya devam ediyor. Bu duruma bir örnek Okan Üniversitesi’nde yaşandı. Bir gencin hayali diploma ile son buldu.

Havacılık fakültelerinin ve meslek yüksek okullarının kontrolsüz bir şekilde çoğalmasının ardından olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. Para=Eğitim olarak başlayan sistem,  gençlerin hayallerini süsleyen havacılık serüveninin de başlamadan sona ermesine sebep oluyor.

Havacılık fakültelerine ve meslek yüksek okullarına sağlık kontrolü olmadan alınan öğrenciler, eğitim süresi bitince büyük bir yıkımla karşı karşıya geliyor.

İKİ YIL OKUDU SONU HÜSRAN OLDU

Bunun bir örneği Okan Üniversitesi’nde yaşandı. Okan Üniversitesi Kabin Hizmetleri bölümünde okuyan Berkay Muhsinoğlu adlı genç hiçbir sağlık kontrolüne tabi tutulmadan iki yıl boyunca okuduğu kabin memurluğu bölümünü bitirdi.

Ücretli eğitim veren bu bölümde on binlerce lira verip kabin memuru olma hayali kuran genç, eğitim sırasında gittiği hastanede gözlerindeki problemin ciddi olduğunu anladı. Yüzde 60 oranında engelli olduğu anlaşılan Berkay Muhsinoğlu kabin memuru olamadı.

Tedavi görmek için her yolu deneyen genç bir başka havacılık eğitimi veren kursun da ağına düştü. Uzaktan eğitim veren Gebze’deki bir kursun ağına düşen gence, kabin memuru olabilmesi için yardımcı olunacağı vaadi verildi.

Bu kursa da binlerce lira kaptıran genç, eğitim adı altında verilen hayal satıcılığının kurbanı oldu.

SHGM DE ADIM ATMIYOR!

Öte yandan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de bu konuda hiçbir adım atmıyor. SHGM’nin YÖK ile temas kurarak fason fakültelerin ve yüksek okulların disipline edilmesi, özellikle kabin ve kokpit eğitimleri sırasında sağlık kontrol şartı getirilmesi kuralını yerine getirmesi bekleniyor.

Ancak kurumdan bu konuda herhangi bir adım atılmış değil.

Airporthaber.com






 

Havacılık mezunları hüsranına bir yenisi daha eklendi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Patatesss ~ 2 yıl önce
Twitter nereden aklina geldi bakmak arkadas :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacılık işi ~ 2 yıl önce
Okullar kadar bu işte YÖK kabahatli değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 2 yıl önce
Buralarda tgs postabaşları bile ders veriyor. Sonuç bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim ~ 2 yıl önce
Yok artık daha neler? Ciddi misiniz? Oralarda ülkenin hali gibi olmuş desenize. Liyakat bitmiş
Sadece Sağlık Raporunun olmaması mı problem ? ~ 2 yıl önce
Bu insanların 2 yıl 4 yıl okuyor bir şekilde okulu bitirip diplomaya alıyor ama SIFIR YABANCI DİL. Ondan sonra kurumların sınavlarına girip başarısız olunca da suçlu kurumlar oluyor. Kardeşim koskoca 2 yıl 4 yıl ne yaptın sen ? Hic mi kendine katkıda bulunacak bir girişimde bulunmadın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuzak ~ 2 yıl önce
Bu okulların hepsi aynı. Her mezun olan thy de kabin amiri olarak işe başlayacağını zannediyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir gemide ~ 2 yıl önce
Havacılıkta olduğu gibi böyle sıkıntılar denizcilikte de var. Hemen hemen her sahil ilinde denizcilik liseleri var. Buralardan mezun olanlar bilmiyorlar ki mezun olduklarında işsiz kalacaklar.turk firmaları gemilerini türk bayrağı dan yabancı bayrağa geçiriyorlar.turk personel yerine yabancı personel çalıştırıyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Twitter i facia ~ 2 yıl önce
Iyiki olamamis, hak etmiyor, twitter da facia sapikca cevap verdigi twetleri var . Ayrica bir arastirsaymis , dovemlide kabin memuru olunmaz. Bolume Saglik kosullarinida arastirip basvuru yapsaydi sapikca twetler atana kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BA ~ 2 yıl önce
Geçmiş olsun da, yazık, boş hayal satıyorlar. Anne babalarda uçak kelimesini görünce balıklama atlıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 2 yıl önce
Dünyanın en iyi dolandırıcı ülkesi olduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kendisi iyi niyetli deyil ~ 2 yıl önce
Başvururken herşeyi biliyordu bence insan bilmezmi kendini ki her mezun iş bulamaz iyi olan kazanır
Cpt Kamil ~ 2 yıl önce
Türkiye’de tepeden tırnağa tam bir çürümüşlük ve kısa yoldan para kazanma hırsı var. Okuluda sahtekar, öğrencileri de iyice araştırmadan bilmediklere işe girebiliyorlar. Bir ihtimal bu “mağdur” öğrenci göz bozukluğunu biliyordu ama belki sisteme yuttururum diye yola çıkmıştı. Emeksiz zahmetsiz rahmet olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000