08 Aralık 2017, Cuma 08:51:07

Havacılık meraklıları burada buluşacak

Havacılık kenti Eskişehir’e yaraşır bir Havacılık Parkı nasıl oluşturulur sorusu ile yola çıkan Anadolu Üniversitesi, “Yaşasın Havacılık, Yaşasın Bilim” adlı etkinliği düzenlemeye hazırlanıyor.
  • Havacıyım pilotum Eskişehir'liyim ama şu anda Eskişehir hala nasıl havacılığın başkenti anlamıyorum. İnönü kapandı Anadolu pistine 5 nm dan fazla yaklaşamazsın bir Eskişehirli uçak alsa koyacak yer yok ama Büyükerşen hoca sağolsun heryerdd havacılığın başkentiyiz deyip duruyor.

Havacılık kenti Eskişehir’e yaraşır bir Havacılık Parkı nasıl oluşturulur sorusu ile yola çıkan Anadolu Üniversitesi, “Yaşasın Havacılık, Yaşasın Bilim” adlı etkinliği düzenlemeye hazırlanıyor.

7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nün kutlanacağı haftanın sonunda gerçekleşecek etkinlik serisi, sadece çocukları değil, havacılık tutkusunu içinde taşıyan 7-77’ye tüm Eskişehirlileri ağırlayacak. 9-10 Aralık Cumartesi- Pazar 2017 günleri ESPARK Alışveriş Merkezindeki “Yaşasın Havacılık! Yaşasın Bilim!” etkinliği kapsamında, çocuklar için tasarım atölyesinin yanı sıra, her yaştan katılımcılar için, uçakların nasıl uçtuğunu anlatan sunumlar yapılacak. Havacılık tarihinin önemli kilometre taşları, Nuri Demirağ ve Selahattin Reşit Alan’ın da anılacağı etkinlikte, Selahattin Reşit Alan Tasarım Atölyesinde çocuklar, basit ev aletleri ve geri dönüşüm malzemelerini kullanarak

hava aracı tasarlayabilecekler. Çocuklar, tasarladıkları hava araçlarını dikey rüzgar tünelinde deneyecek ve Havacılık Parkı uzmanları ile tasarımlarını geliştirecekler. Nuri Demirağ Gök Okulu’nda ise çocuklar, “Uçaklar Nasıl Uçar” adlı sunumlar ile havacılığı, bilimin ışığında öğrenecekler.

Anadolu Üniversitesi Havacılık Parkı “Yaşasın Havacılık! Yaşasın Bilim!” etkinliği ile yeni yılı karşılamanın mutluluğunu yaşarken, 2018 yılının da verimli bir yıl olacağının müjdesini veriyor. Şubat ayından itibaren minik misafirler gruplar halinde ve önceden alınmış randevular kapsamında Havacılık Parkı’nda ağırlanacak. Etkinlik 9-10 Aralık günlerinde Eskişehirliler ile buluşacak.

Havacılık meraklıları burada buluşacak

Yorumlar

Eskişerhir'liyim ~ 6 yıl önce
Havacıyım pilotum Eskişehir'liyim ama şu anda Eskişehir hala nasıl havacılığın başkenti anlamıyorum. İnönü kapandı Anadolu pistine 5 nm dan fazla yaklaşamazsın bir Eskişehirli uçak alsa koyacak yer yok ama Büyükerşen hoca sağolsun heryerdd havacılığın başkentiyiz deyip duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 planör ~ 6 yıl önce
İnönü'de faal durumda 3 planör var. Yani hemen kötüleme :))) Neredeyse bir asır gibi kısa bir zamanda asker emmilerin o pırıl pırıl beyni sayesinde bugün 3 planöre kavuştu İnönü. Geçen gördüm üçüde havadaydı ve yüzler gülüyordu. Ya bir sefer de olumlu yorum yapın :))) bardağın dolu tarafına bakın. O kurumun başına bugüne dek belki 40 paşa geldi, yüzlerce albay emeklisi çalıştı ve çalışıyor. Bu adamlar yememiş içmemiş 3 planörü hizmete almış bu vatan için. Tamam yetmez ama bir yerden başlamalıyız. Hava kuvvetlerine güvenin, hava kuvvetleri emeklisi askerlere daha da güvenin. Eskişehir hep bunların başkenti. Dünyada bir numara yaww:)))

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000