18 Haziran 2013, Salı 07:51:06

HAVACILIK FUARI 50. KEZ KAPILARINI AÇTI

Fransa’nın Le Bourget Havalimanı’nda bu yıl 50’incisi düzenlenen dünyanın en eski uluslararası hava ve uzaycılık fuarı, kapılarını yabancı konuklara açtı.

Bu yıl Le Bourget Air Show'da 'Eski Dünya’nın havacılık alanındaki başarıları sergilenecek. Havacılık şöleninin vazgeçilmez misafirleri Amerikalılar ise bu yıl katılımını asgariye indirmek kararını aldı. ABD Hava Kuvvetleri, savunma bütçesi kısıtlamaları yüzünden bu ülkenin gururu 5. kuşak F-22 Raptor savaş uçağını sunmaktan vazgeçmek zorunda kaldı. Öte yandan Avrupa havacılık çevreleri, Pantagon’un bu uçağın yapımında uygulanan Stealth teknolojilerine ilişkin bilgilerin çalınmasından korktuğunu konuşuyor. “Sukhoi” Halkla İlişkileri Müdürü Sergey Mesheriyakov, Rusya’nın Sesi radyosuna verdiği demecinde, ABD’nin aksine Rusya’nın geliştirilmiş SU-35 S uçağını ilk kez Le Bourget Fuarı’nda sergileyerek katılımcılar ve konuklara bir sürpriz yaptığını söyledi:

“Sukhoi, Le Bourget-2013 Hava ve Uzaycılık Fuarı’nda yeni çok amaçlı savaş uçağı Su-35 S’i tanıtıyor. Ordu için tasarlanan bu uçak seri üretime girdi. Uluslararası bir fuarda ilk kez sunuldu. Uçak Paris’e ulaştı ve bir sıra deneme uçuşunun ardından uçuş programına katılacak. Uçağı park yerinde görmek ve yakından incelemek de mümkün.”

Rusya, muhakkak ilgi çekecek diğer bir hava aracı Ka-52 Alligator saldırı helikopterini de ilk kez yabancılara tanıtacak. Rosoboroneksport şirketinden alınan bilgiye göre hâlihazırda bir sıra yabancı ortaklarla savaş araçlarının satışına dair aktif görüşmeler yapılıyor. Le Bourget Fuarı sırasında yeni anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Yeni hava araçlarının tanıtımı ve “Ruskiye Vityazi” ile “Striji” akrotimlerin gösterileri dışında Rus uzmanlar, potansiyel yabancı alıcılara, çoğu benzersiz özelliklere sahip en yeni hava ve uzay araçlarını tanıtmak niyetinde.

Dün kapılarını açan Le Bourget Air Show 23 Haziran'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

HAVACILIK FUARI 50. KEZ KAPILARINI AÇTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000