29 Temmuz 2010, Perşembe 08:45:41

HAVACILIK ENDÜSTRİSİ ENDİŞELİ!

Brezilya havacılık endüstrisi 2014’te ülkede düzenlenecek Dünya Kupası’na gelecekler için yeterli havaalanı bulunmaması yüzünden endişeli.
  • Bu kadar eksikleri varsa, ne diye onlara bu organizasyonu verdiler?

HaberTürk'te yer alan habere göre; Brezilya’nın ikinci büyük havayolu şirketi Gol Linhas Aereas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Constantino de Oliveria Jr., “Dünya Kupası Brezilya’nın dünya sahnesinde kendisini göstermesi için eşi bulunmaz bir fırsat. Havaalanları turistlerin ilk izlenim edindikleri yer ve şu andaki durum can sıkıcı” diye konuştu. Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ricardo Teixeira da, “Dünya Kupası’nda 3 tane önemli problemimiz var, birincisi havaalanları, ikincisi havaalanları, üçüncüsü havaalanları” dedi.

STADYUM İNŞAATINDA DA GERİLER

Dünya Kupası maçları Brezilya’nın 12 farklı şehrinde oynanacak. Ülkede bir taraftan havayolu trafiği artarken, altyapı eksikliği ülkenin en önemli problemlerinden biri. Brezilya şu anda Dünya Kupasının oynanacağı stadyumların inşaatında bile geri kalmış durumda. Mckinsey ve Co danışmanlık firması tarafından hazırlanan bir rapora göre, 2009 sonu itibariyle ülkenin başlıca 20 havaalanının 7’si yolcu ve uçak fazlalığı yüzünden rötarlarla boğuşuyor. Rapor, ülkenin havaalanlarının yıllık 126 milyon yolcu kapasiteli olduğunu, şu andaki 111 milyonluk talebin 2014’te 146 milyon yıla çıkacağını söylüyor. Dünya Kupası sürecinde de buna 6 milyon daha ek yolcunun ekleneceği öngörülüyor. Brezilya hükümeti iase 2014’e kadar havaalanlarına 3,7 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

HAVACILIK ENDÜSTRİSİ ENDİŞELİ!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kadar eksikleri varsa, ne diye onlara bu organizasyonu verdiler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000