29 Ekim 2017, Pazar 09:11:53

Havacılığın yeni yıldızı: Fas Krallığı

Kuzey Afrika ülkesi Fas, yaklaşık 1 milyar Euro'luk iş hacmi ile uzay havacılık ve savunma endüstrisinde önemli bir yatırım merkezi oldu.
  • avrupa artık tembelleşti, ve iş disiplininden kopmaya başlayalı cok oldu. avrupa da daha cokı grevler göreceğiz. işte vahşi kapitalizmin acı yüzü sen yapmassan yapacaklar var !
  • Şu hale bakın. Bizden daha gerisi yok herhalde. Yazık halimize
  • Kazablanka dünyada altıncı sıradaymış. Bizim durumla ilgili söylenecek söz kalmadı.
  • Düzeltiyorum 30000 oldu
  • F/O arkadaşlardan akıllı bir kaçı Airmoroc Kazablanka da (25 bin + prim).
  • İşte ben buna geleceğe yatırım derim bizimkiler de hala domates fındık et fiyatları Vs. Çok komik yavv

Bu yıl 250 şirket, Aeromart Nagoya Fuarı’nda, Japonya’nın ötesinde küresel iş geliştirme ve son pazar eğilimleri doğrultusunda yoğun B2B toplantılarına katılmak amacıyla bir araya geldi.

Uçaklara olan talebin artmasıyla birlikte, havacılık endüstrisinde üretim Malezya, Filipinler ve Kuzey Afrika gibi gelişen ülkelere kaymakta. Buralar sektörün kilit oyuncuları haline dönüşmekte. Uçak ve motor sanayinin önde gelen firması Kawasaki, bu ülkelerin üretim maliyetlerini düşürmeye yardımcı olabileceğine inanıyor.

Havacılık sektörü, Fas’ta yükselen bir endüstri. Fas Krallığı, bugünün rekabetçi pazarında avantajlı konuma gelmek ​​isteyen Avrupa imalat şirketleri için 20 yıldan az bir sürede gözde havacılık merkezi haline geldi.

Boeing 2016 yılında Fas ile 1 milyar Amerikan doları tutarında bir anlaşma imzaladı. Yerel tedarikçilerle birlikte 8700 yeni iş alanı yaratacak bir ekosistem geliştirdi.

Maliyet etkinliği bakımından, havacılık ve uzay şehirleri arasında 6. sırada yer alan Kazablanka, Safran, Thales ve Hexcel gibi uluslararası markaların konuşlandığı önemli bir kent. 4 yıldır Fasta uçak montajı alanında faaliyet gösteren Bombardier’i ziyaret ettik.

Bombardier Fas Genel Müdür Yardımcıs Stephen Orrı: “Fas’ta artık “ekosistem” olarak adlandırdığımız şeyin bir parçasıyız. Farklı alanlardan çeşitli yatırımcı şirketlerin buraya yerleşmesinin gelecek için iyi bir işaret olduğunu düşünüyorum. Gelişmekte olan pazarlar, iyi eğitimli, yüksek kaliteli üretim kaynağı konusunda bizim ve müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu rekabetçiliği sunuyor.”

Fas Ticaret ve Dijital Ekonomi Bakanı Moulay Hafid Elalamy: “İki yeni tesisin açılışını yaptık. Birincisi jet motorları üretimi için, ikincisi ise uçak parçalarının montajlandığı tesis. 2030 yılına kadar 40 bine yakın donanım talebi olacak. Bu henüz ortaya çıkmamış bir şey fakat uçak imalatçılarının kullanıma hazır işlemsel cihazlara duyduğu ihtiyaç giderek artıyor. Açıkçası, kaliteli rekabetçi platformlar ve aynı zamanda büyük becerilere sahip mühendis ve insan kaynakları, aranan en önemli kriterler haline geldi.” (Euronews)

Havacılığın yeni yıldızı: Fas Krallığı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

avrupa ~ 6 yıl önce
avrupa artık tembelleşti, ve iş disiplininden kopmaya başlayalı cok oldu. avrupa da daha cokı grevler göreceğiz. işte vahşi kapitalizmin acı yüzü sen yapmassan yapacaklar var !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik ~ 6 yıl önce
Şu hale bakın. Bizden daha gerisi yok herhalde. Yazık halimize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayali projeler peşinde ~ 6 yıl önce
Kazablanka dünyada altıncı sıradaymış. Bizim durumla ilgili söylenecek söz kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllı fo ~ 6 yıl önce
Düzeltiyorum 30000 oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borajetçi ~ 6 yıl önce
F/O arkadaşlardan akıllı bir kaçı Airmoroc Kazablanka da (25 bin + prim).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fas ~ 6 yıl önce
İşte ben buna geleceğe yatırım derim bizimkiler de hala domates fındık et fiyatları Vs. Çok komik yavv

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000