05 Temmuz 2009, Pazar 08:51:53

Havacılığın rotası İzmir'e kayıyor!

Global kriz nedeniyle havacılık sanayinin üretimlerini, daha düşük maliyetle üretim yapılabilen Türkiye'ye yönlendirmeye başladığı belirtildi...

İzmir'de bulunan PFW Havacılık şirketinin de kriz sonrasında siparişlerini artırdığı ifade edildi. PFW Havacılık Şirketi Genel Müdürü Juergen Viehrig, 2003 yılında Airbus ve Boeing'in off-set yükümlülüklerini yerine getirmek amacıyla Ege Serbest Bölgesi içinde başlayan yatırımın hızla geliştiğini belirtti.

Tesisin ilk yıllarında 20 çalışanla Airbus için ilave yakıt tankı ve basınç duvarı zemini parçalarını ürettiğini, sonraki yıllarda üretim kalitesi ve yetişmiş iş gücünü iyi kullanarak grubun Almanya, Fransa, İngiltere ve Çin fabrikaları arasında ön plana çıkmaya başladığını belirten Viehrig, şunları kaydetti: "Aslında her şey bir taslakla başladı. 2003'de yakıt tankları ve basınç duvarı zemininin ardından taşıyıcı parçaları, sonra da Airbus için boru parçaları üretmeye başladık. Süreç içinde Boeing ile de anlaşma yaparak, onlara da boru parçaları üretmeye başladık. Fabrikamıza son olarak Bremen'deki tesislerde yapılan A 321 iç flap parçası üretimini transfer ettik. Bu parçanın üretimi için 18 kişiyi daha işe aldık. A 350 uçağının boru parçaları üzerinde çalışmaya başladık. Gelecek yıllarda Türkiye'de artık daha kompleks ürünlere geçilmesi planlanıyor. Alüminyum parçalar, komposit, yüzey koruma, kaynak ve röntgen gibi prosesleri de burada kuracağız."

Fabrikada şu anda 120 çalışan bulunduğunu 4-5 yıllık süreçte bu sayının 500'e çıkmasının hedeflendiğini dile getiren PFW Havacılık Şirketi Genel Müdürü Viehrig, İzmir fabrikasının başarısında çalışanların büyük rolünün bulunduğuna dikkati çekti.

Zaman

Havacılığın rotası İzmir'e kayıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000