07 Mart 2021, Pazar 11:31:41

"Havacılığın her alanında kadınların olması gurur verici"

Esenboğa Havalimanı'ndaki modern teknolojik cihazlarla donatılan kulede çalışan kadın hava trafik kontrolörleri, hava trafik emniyeti açısından hayati önemdeki görevlerini başarıyla yerine getiriyor.
  • Bildiğin örümcek kafalısın ya Orta Çağ karanlığından bile değil Taş devrinden fırlamış gibisin gerçekten!
  • Kulecilik olsun pilotluk olsun bayanların bile yapabileceği kolay işler zaten pilotlukta filan bırakın bayan pilotu hiç pilot olmayan uçaklar var işte gördük pilotsuz uçaklar azeri savaşında kahraman ecdatımız gibi düşmanları bozguna uğrattı
  • 8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000’i aşkın kişi katıldı. 26-27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın “Internationaler Frauentag” (International Women’s Day – Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.
  • Kadın yada erkek tüm hava trafik kontrolölerinin hakkı yıllardır göz göre göre yenilmektedir. Hak ettikleri tazminatlar dhmi denilen kurumda yan gelip yatan hiçbir risk ve stresleri olmayan diğer birimlere pay edilmektedir. Bu işler boş haberlerle gün kutlamakla olmaz. DHMİ yeniden yapılanmalıdır yada özelleştirilmelidir. Diğer birimlerin gereksizliği İGA örneğinde anlaşılmıştır
  • Kadınlar günü kutlu olsun
  • yeterli eleman olmayinca zamanla 10 saat calistim 12 saat Calistim haftanin 7 gunu calistim gece sabah oldu ama yiyilmadik, yorulmadik sag saglim ayaktayiz saglikliyiz mutluyuz huzurluyuz gururluyuz. Mutfak isinden bilim isine kadar is istir,ekmek parasi kolay kazanilmiyo erkek veya kadin isi yoktur. Allah olmayanlara versin. Saglik kazansin,Kadinlar gunune inanmam.
  • Dunya Kadinlar gunu kutlu olsun
  • Erkekler gunu neden yok?
  • Kadın pilot nedir ya. Toplumdaki kadın ayrıştırması bitsin artık! Mesleklerin cinsiyeti yoktur. Pilot pilottur!
  • Kadin oturur evinde keyfine bakar,evi temizler,cocuk bakar,yemek yapar. Utu yapar.Tv bakar,dergi okur,Aliş veriş yapar.Kadin evde çalişir. Işyerinde Kadinlarin taçiz yada ezilmesine seyirçi oldum, laf atanlar,edepsiz terbiyesiz olanlar.hiç hoş değil,ona izin vermem. Erkek çalişir ailesine bakar,gezmeye getirir,hediye alir. Eşinin hesabina para yatirir.tum dilekleri karşilar.Çalişma hayati kadin için zor.

Esenboğa Havalimanı'ndaki modern teknolojik cihazlarla donatılan kulede çalışan kadın hava trafik kontrolörleri, hava trafik emniyeti açısından hayati önemdeki görevlerini başarıyla yerine getiriyor.

Radarlarla günde 12 saatlik mesai boyunca hava trafik hizmetlerinin emniyetli, düzenli ve hızlı yürütülmesi için çaba sarf eden kadın kontrolörler, hava araçlarının iniş, kalkış safhalarını takip ederek hava trafik kontrol hizmetini büyük özveriyle sağlıyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Meydan Kontrol Kulesi'nde yaklaşık 13 yıldır hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Tuğba Yükler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asli görevlerinin, mürettebat ve yolcuların güvenli şekilde seferlerini sağlamak olduğunu belirtti.

Havacılık sektöründe kadınların görev almasından duyduğu mutluluğu da dile getiren Yükler, "Uçaklarla iletişime geçerken kadın pilotların sesini duymak bizler için ayrı bir mutluluk kaynağı. Hemcinslerimizin sesi havacılık sektöründe de kadınların artık kendilerini her alanda gösterdiklerini ifade ediyor. Çünkü kadın eli, değdiği her yere ayrı bir güzellik getiriyor. Gerek meydan kontrol kulelerinde gerekse uçakta, havacılığın her alanında kadınların var olması, yer alması gerçekten gurur verici." diye konuştu.

"Kadın olarak kulede çalışmak ayrı bir zevk"

En büyük destekçisinin ailesi olduğunu söyleyen evli iki çocuk annesi Yükler, hem anneliğin hem de hava trafik kontrolörlüğünün dünyanın en önemli görevlerinden olduğunu ifade etti.

Yükler, havalimanındaki görevinden arta kalan zamanı, çocuklarına ayırdığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hem anne olmak hem bu işi yapmak çok kolay değil. Nöbet sistemiyle çalışıyoruz. Özellikle çocuklarımın bebeklik dönemlerinde nöbet sonrasında onlarla ilgilenmek zor oluyordu. Hem anneliği hem de işi bir arada götürmek gerçekten ağır bir yük ama bir kadın olarak kulede çalışmak, bu işi yapmak bana ayrı bir zevk veriyor."

Yükler, kadın hava trafik kontrolörleri adına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü de kutladı. (TRTHaber)

"Havacılığın her alanında kadınların olması gurur verici"

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Sevgili ARFF ~ 3 yıl önce
Bildiğin örümcek kafalısın ya Orta Çağ karanlığından bile değil Taş devrinden fırlamış gibisin gerçekten!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 3 yıl önce
Kulecilik olsun pilotluk olsun bayanların bile yapabileceği kolay işler zaten pilotlukta filan bırakın bayan pilotu hiç pilot olmayan uçaklar var işte gördük pilotsuz uçaklar azeri savaşında kahraman ecdatımız gibi düşmanları bozguna uğrattı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hödük ~ 3 yıl önce
kulecilik nedir ya cahil itfaiyeci. öyle bir meslek mi var? dhmi denilen kurum bunlarla dolu işte şaka değil yani
Kadınlar Günü ? ~ 3 yıl önce
8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000’i aşkın kişi katıldı. 26-27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart’ın “Internationaler Frauentag” (International Women’s Day – Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
artık yeter ~ 3 yıl önce
Kadın yada erkek tüm hava trafik kontrolölerinin hakkı yıllardır göz göre göre yenilmektedir. Hak ettikleri tazminatlar dhmi denilen kurumda yan gelip yatan hiçbir risk ve stresleri olmayan diğer birimlere pay edilmektedir. Bu işler boş haberlerle gün kutlamakla olmaz. DHMİ yeniden yapılanmalıdır yada özelleştirilmelidir. Diğer birimlerin gereksizliği İGA örneğinde anlaşılmıştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emine Topak ~ 3 yıl önce
Kadınlar günü kutlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grbtc ~ 3 yıl önce
yeterli eleman olmayinca zamanla 10 saat calistim 12 saat Calistim haftanin 7 gunu calistim gece sabah oldu ama yiyilmadik, yorulmadik sag saglim ayaktayiz saglikliyiz mutluyuz huzurluyuz gururluyuz. Mutfak isinden bilim isine kadar is istir,ekmek parasi kolay kazanilmiyo erkek veya kadin isi yoktur. Allah olmayanlara versin. Saglik kazansin,Kadinlar gunune inanmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Happy ~ 3 yıl önce
Dunya Kadinlar gunu kutlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksizlik ~ 3 yıl önce
Erkekler gunu neden yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boy ~ 3 yıl önce
Hehe Iyi olur,bende hediye isterim sadece yaş gunumde alirim. ekstra fena olmaz
Granma ~ 3 yıl önce
Ardindan dedeler neneler gunu neden yok sorarsiniz
Cunku ~ 3 yıl önce
Gerek yok.
Olsun da ~ 3 yıl önce
İyice haysıyetlı ! onurlu ! sereflerıne ! dair Bir KADIN daha kurban etsınler dimi
#Kadınaşiddetehayır! ~ 3 yıl önce
Kadın pilot nedir ya. Toplumdaki kadın ayrıştırması bitsin artık! Mesleklerin cinsiyeti yoktur. Pilot pilottur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zorlamayin ~ 3 yıl önce
Zamanla Kokpitte aglayani da göruyoruz. iş ağir geliyosa birak kardeşim
KADINLAR ~ 3 yıl önce
Kadar yuregınız cesaretınız olsa, öyle fızıksel güçle hersey olmuyor, sığındığınız bı bu var, karaktere odaklanın önce, kısılıgınızı okutun önce
Co ~ 3 yıl önce
Kadin oturur evinde keyfine bakar,evi temizler,cocuk bakar,yemek yapar. Utu yapar.Tv bakar,dergi okur,Aliş veriş yapar.Kadin evde çalişir. Işyerinde Kadinlarin taçiz yada ezilmesine seyirçi oldum, laf atanlar,edepsiz terbiyesiz olanlar.hiç hoş değil,ona izin vermem. Erkek çalişir ailesine bakar,gezmeye getirir,hediye alir. Eşinin hesabina para yatirir.tum dilekleri karşilar.Çalişma hayati kadin için zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grb ~ 3 yıl önce
Karakter -0 zihniyet -0 Mantalite -0 daha nice sifilar. Kendini as yada köpruden atla gereksiz insan
Evhanimi ~ 3 yıl önce
Ne guzel yazmissiniz hangi gezegende yasiyordunuz?
Vahh ~ 3 yıl önce
senin gibiler doğmaz olaydi
Grb ye ~ 3 yıl önce
Senin de aşağı kalır yanın yok bu üslupla bakış açısıyla Allah etsin
O nasıl ~ 3 yıl önce
Bir yorumdur .. doğmuş iste eğit egitebiliyorsan yoksa sus
Sakalın uzun, ~ 3 yıl önce
Fesin takılı, elınde tesbıh, Ya Allah Peygamber deyıp, dini kullanan, kul hakkına gıren, ahlakda gizli saklı tavan yapıp, dincilik kafasında bunları yazmış olabılırmısın kı acaba ???
Kadına ~ 3 yıl önce
Çalışma hayatını zorlaştıran erkek olamamış karşı cins ya da başarısını çekemeyen kadın olamamış hemcinsleri! yoksa ne zeki ne yetenekli kadınlar var tıpkı erkek insanda da olduğu gibi
Grb ~ 3 yıl önce
Grb ye Senin de aşağı kalır yanın yok bu üslupla bakış açısıyla Allah etsin...ensar vakfi seni bekliyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000