10 Nisan 2011, Pazar 08:07:28

HAVACILIĞIN DEVLERİ TÜRKİYE'DE BULUŞACAK

Savunma ve havacılıkta son yıllarda önemli yatırımları çeken İzmir, sektörün en önemli konferansına da evsahipliği yapacak.

Küresel Endüstriyel İşbirliği Konferansı (GICC), 2012 yılında İzmir'de düzenlenecek.İzmir, konferansı diğer adaylar Roma, Kopenhag, Prag ve Varşova'yla yarışarak aldı. Ege Serbest Bölgesi A.Ş. (ESBAŞ) ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından yürütülen GICC çalışmasıyla ilgili olarak Swiss Otel Grand Efes'te bir basın toplantısı düzenlendi.

ESBAŞ Tanıtım ve Pazarlama Direktörü Ertuğrul Işıksoy, savunma ve havacılık konusundaki offset yatırımları ve dolaylı ticaret konusunda iki yılda bir düzenlenen konferansa, sektörün en büyüklerinin katıldığını ifade etti. Birçok şehrin talip olduğunu belirten Işıksoy, "Adeta ihale şeklinde geçen süreç sonucunda konferans İzmir'e verildi." dedi. Havacılık sektöründe büyük hedefleri olan İzmir'in evsahipliği yapmasının önem taşıdığını vurgulayan Işıksoy, konferansın 21-22 Mayıs 2012 tarihlerinde düzenleneceğini belirtti.

Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dov Hyman da İzmir'in güçlü bir sanayi altyapısına sahip olduğunu söyledi. Konferansın birada düzenlenmesi için başarılı çalışmalar yapıldığını anlatan Hyman, 30'un üzerinde ülkeden 200 firma ve kurumu temsilen 300 civarında katılımcının geleceğini tahmin ettiklerini vurguladı.

Konferans, ABD merkezli Küresel Offset ve Dolaylı Ticaret Derneği, Avrupa merkezli Havacılık Güvenlik Endüstrisi Derneği ve Alman Endüstriyel Offset Uygulamaları Derneği'nin oluşturduğu komite tarafından düzenleniyor. Yönetiminde ise Boeing, Lockheed, General Electric, General Dynamics, United Technologies, Sikorsy ve Bombardier gibi devler bulunuyor.
 

HAVACILIĞIN DEVLERİ TÜRKİYE'DE BULUŞACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000