03 Mart 2010, Çarşamba 08:33:26

HAVACILARDAN BEYAZ SARAY'A CİDDİ UYARI!

Nadir olarak birlikte tavır alan Boeing Co, Lockheed Martin Corp, Raytheon Co, United Technologies Corp ve Northrop Grumman Corp şirkmetleri yöneticileri, ABD'yi Ermeni Soykırım tasarısı konusunda uyardı.
  • Ermenistan'a satarlar canım o uçakları ve roketleri(!).
  • Obama başkan olmadan önceki seçim vaatlerinden bir tanesi malesef ermeni soykırımını tanımaktı. Ermeni asıllı amerikan vatandaşlarından bu şekilde oy aldı. Bunu nasıl yerine getirecek göreceğiz. Daha önce Bill Clinton zamanında tasarı geçmek üzeri ikenki başkan onaylamama yetkisi var bunu kullandı yoksa herşey bitmişti. Başkan hayır dedi son dk. ve rafa kalktı. Şu an ki durumda görünen yine isterse başkan obama hayır onaylamıyorum diyecek aksi bir durumda tasarı gerçerse ve onaylanırsa o zaman işler karışır hem de feci şekilde..
  • ABD'nin vietnam/cambodja/el-salvador/kore/panama/irak ve sonra iran. Ve bunlarin herbiri 100 yil once felan degil. Devam etmekte.
  • Görüldüğü üzere her şey para. Ermenilerin -sözde- başına gelenler (savaş sürecinde talihsiz olaylar hem bizim için hem onlar için olmuştur belki ama soykırım filan aptal ve iğrenç iddialardır) filan hiç önemli değil. Olayın başka bir iğrençliği de budur.
  • Tay-Yeap kurtar amerikadaki akıl hocanı !! Bu reste karşın hadi şimdi sıkıyosa kabul edin! :)

Amerikan havacılık ve savunma sanayisinin temsilcileri, Temsilciler Meclisi milletvekillerini yarın Dışişleri Komitesi'nde görüşülecek olan sözde Ermeni soykırımı tasarısının faturası konusunda uyardı. ABD'li CEO'lar, tasarının geçmesinin Türkiye'ye ihracatı tehlikeye atacağını bildirdi.

Nadir olarak birlikte tavır aldığı belirtilen Boeing Co, Lockheed Martin Corp, Raytheon Co, United Technologies Corp ve Northrop Grumman Corp'un yöneticileri, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nin Demokrat Başkanı Howard Berman'a, 26 Şubat'ta ortak mektup gönderdi. Yöneticiler, tasarının komiteden geçmesinin Türk-Amerikan ilişkilerinde çatlağa yol açacağını ve Amerikalıların iş faaliyetlerini riske atacağını yazdı.

Mektupta, ''Önemli bir NATO müttefiki ve ticaret ortağı olan Türkiye'yi küstürmek, ABD'nin jeopolitik çıkarlarına ve hem ihracat hem de iş sahalarını artırma çabalarına olumsuz etkileri olacak" denildi. Türkiye'ye yönelik Amerikan savunma ve havacılık endüstrisi ihracatının geçen yıl 7 milyar doları geçtiği, 2010'da da aynı rakamlara yaklaşıldığı, ortak ticaretin binlerce Amerikalıya istihdam sağladığı vurgulandı.

CEO'lar mektupta, Lockheed F-35 Fighter ortaklığı, Boeing'in 1,2 milyar dolarlık 14 CH-47 Chinook helikopterleri ve Patriot füzeleri satışının tehlikeye girebileceği uyarısın yaptı. Virginia merkezli savunma danışmanı Jim McAleese, Türkiye'nin 300 milyar dolarlık F-35 programının ortaklarından biri olduğunu, uçak siparişlerinin bulunduğunu ve bunu geri çekebileceğini anımsattı.

ABD'de 270'den fazla şirketi temsil eden Havacılık ve Uzay Sanayileri Derneği (AIA) da, ayrı bir mektupta, tasarının geçmesine ilişkin kaygısını ortaya koydu. Türkiye'ye ihracatın 2008'de 10 milyar doların üzerine çıktığını hatırlatan AIA, Amerikan şirketlerinin şu anda daha fazla silah satışı peşinde olduğunu aktardı. AIA Başkanı Marion Blakey, ''Mevcut ekonomide, en önemli ticaret ortaklarımızdan birini küstürerek, Amerikan ihracatının artırılmasına ve iş faaliyetlerinin sürdürülebilir kılınmasına sırtımızı çeviremeyiz'' ifadelerini kullandı.

 

HAVACILARDAN BEYAZ SARAY'A CİDDİ UYARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Ermenistan'a satarlar canım o uçakları ve roketleri(!).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Obama başkan olmadan önceki seçim vaatlerinden bir tanesi malesef ermeni soykırımını tanımaktı. Ermeni asıllı amerikan vatandaşlarından bu şekilde oy aldı. Bunu nasıl yerine getirecek göreceğiz. Daha önce Bill Clinton zamanında tasarı geçmek üzeri ikenki başkan onaylamama yetkisi var bunu kullandı yoksa herşey bitmişti. Başkan hayır dedi son dk. ve rafa kalktı. Şu an ki durumda görünen yine isterse başkan obama hayır onaylamıyorum diyecek aksi bir durumda tasarı gerçerse ve onaylanırsa o zaman işler karışır hem de feci şekilde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ABD'nin vietnam/cambodja/el-salvador/kore/panama/irak ve sonra iran. Ve bunlarin herbiri 100 yil once felan degil. Devam etmekte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Görüldüğü üzere her şey para. Ermenilerin -sözde- başına gelenler (savaş sürecinde talihsiz olaylar hem bizim için hem onlar için olmuştur belki ama soykırım filan aptal ve iğrenç iddialardır) filan hiç önemli değil. Olayın başka bir iğrençliği de budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tay-Yeap kurtar amerikadaki akıl hocanı !! Bu reste karşın hadi şimdi sıkıyosa kabul edin! :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000