09 Eylül 2011, Cuma 08:05:21

HAVACILAR 'EFES'İ İSTEDİ!

Esbaş Tanıtım ve Pazarlama Direktörü Ertuğrul Işıksoy, 2012 yılı Mayıs ayında dünya havacılık devlerinin CEO'larını İzmir'de buluşturacak toplantıda verilecek gala yemeğinin Efes Antik Kenti'nde yapılması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan izin istedi...
Bakan Günay ise dünya çapında etkinlikler için talebi değerlendirdiklerini söyledi.
 
ESBAŞ Tanıtım ve Pazarlama Koordinatörü Ertuğrul Işıksoy, Efes'teki gala yemeği talebini Bakan Günay'a, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin Swissotel Grand Efes'te yapılan kokteylinde iletti. Bakan Günay, konuyu değerlendireceklerini söyledi. Efes'in dokusuna zarar vermemek için yapılan etkinlikleri mümkün olduğunca azaltmaya çalıştıklarını kaydeden Bakan Günay, "Çok prestijli, dünya çapında bir etkinlik olursa, İzmir'in tanıtımı açısından. Ama bunun bir yıpranması var. Etkinlik 2012 mayısında. Yaklaşmış. Bu toplantı çevresiyle 1500 kişi olur. Müracaat tarihi doğru ama müracaat şartları... Ören yerlerini hilal-i ahmere çevirmişler. Çok ciddi ihtiyaçlarımız var. Değerlendireceğiz elbette de karşılıklı değerlendireceğiz, bedeli biraz ağır olabilir" dedi. 
 
ROMA DEĞİL, STOCKHOLM DEĞİL, İZMİR
 
Bakan Günay'ın yanıtının ardından gazetecilere konuyla ilgili detaylı bilgi veren Ertuğrul Işıksoy, Boeing, Airbus gibi dünya havacılık devlerini çatısı altında toplayan Küresel Offset Derneği'nin 2012 yılı Mayıs ayında yapacağı toplantıyı İzmir'e almayı başardıklarını kaydetti. Işıksoy, "Roma, Stockholm, Varşova gibi şehirlerde düşünülen bu toplantıyı İzmir'de yaptırma kararı aldırdık. 2012 Mayıs ayı için hazırlıklara başladılar. İzmir'e 20-23 Mayıs tarihleri arasında 800- 1000 kişi gelecek. Bu toplantı İzmir için çok önemli" dedi. 
 
HAYALLERİ EFES 
 
Konukların gala yemeğini Efes'te vermeyi arzu ettiğini de aktaran Işıksoy, "Burada yapılan gala yemekleri çok görkemli oluyor. Tahmin ediyorum çeşitli eğlence etkinlikleri de yaparlar. Biz onların lokal partnerleri olarak Hükümet ve yerel yönetimler nezdinde iletilmesi gereken talepleri iletiyoruz. En büyük hayalleri Efes'te gala yemeği. Dünya havacılık devlerinin CEO'ları orada olacak. Bugüne kadar sermaye grubu açısından baktığınızda en büyük sermaye grubu gelmiş olacak. Onları toplantıyı İzmir'de yapmaya ikna eden en önemli şey Efes oldu" dedi. 
 
Efes'te Aslanlı Yol, Kütüphane kısmı gibi alanlarda daha önce bu tür etkinliklerin yapıldığını hatırlatan Işıksoy, talepleri gerçekleşirse İzmir'in tanıtımına da önemli bir katkı sağlanacağını vurguladı.
HAVACILAR 'EFES'İ İSTEDİ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000