17 Şubat 2019, Pazar 12:44:54

Havacılar Adana BTÜ'de buluştu

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, “Havacılık ve Savunma Sanayi” adlı bir panel düzenledi.
  • Yerli ve milli helikopter yapıyoruz da neden 60 yıllık UH1 lere mahkumuz?
  • Kafasına esen seminer yapıyor.Çalıştay yapıyor.Ödül veriyor.Beyler kendinize gelin.Pilotluk diye göklere çıkardığınız mesleğin sınavlarını soru ezberiyle geçiyorlar.Eğitimleriniz alt yapınız berbat.İngilizceniz yerlerde.Kendinize gelin.
  • Olaylar şehrinden ne mühendisler çıkar var yaaa...

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, “Havacılık ve Savunma Sanayi” adlı bir panel düzenledi.

İki oturumda gerçekleşen panelin ilk bölümüne konuşmacı olarak, Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Bölümü Öğretim Üyesi Volkan Nalbantoğlu, Yönlendirilmiş Enerji Teknolojileri Genel Müdürü Fazıl Hızal, TÜBİTAK SAGE’den Başuzman Araştırmacısı Tunca Selbes ve TÜBİTAK SAGE Başuzmanı Arzu Donat katıldı. Oturumda, dünya havacılık tarihi, hava araçları tasarımı ve kavramsal tasarım süreçleri, yönlendirilmiş enerji kavramı, havacılık sektöründe kariyer imkânları, yerli kaynaklarla geliştirilen ve geliştirilmekte olan hava ve yer mühimmatları konuları ele alındı.

Panelin ikinci oturumuna konuşmacı olarak, İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Yükselen, İTÜ Uçak Mühendisi Bestami Aydın, İTÜ Uçak Mühendisi Mehmet Şevki Şimşek ve ODTÜ Uçak Mühendisi Süha Özgür Dinçer katıldılar. Türkiye’de havacılık eğitimi ve sektöre katkısı, havacılık sektöründe mühendisin yeri ve kariyer olanakları konuşuldu.

Türk mühendisler havacılık alanında önemli bir yol aldı

Volkan Nalbantoğlu, TAI’de 4 yıl şef mühendisliğini yaptığı Gökbey helikopterinin, tasarım aşamalarını, çalışma mantığını ve mühendislik evrelerini anlattı. Tamamen yerli imkanlarla tasarlanan Gökbey helikopterinin tasarım sürecinin hangi aşamalardan geçerek oluştuğunu öğrencilere anlatan Nalbantoğlu, Türk mühendislerin havacılık alanında önemli bir yol aldığını ve başarılı projeler ortaya çıkardıklarını söyledi.

Türkiye'nin yerli elektromanyetik silahı: ŞAHİ 209

Enerji sektörü ve savunma sanayi sistemleri hakkında bir sunum gerçekleştiren Fazıl Hızal, savunma sanayinde önemli bir yeri olacak hipersonik merminin çalışma sisteminianlattı. Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından resmi kabulü yapılan tek 'yönlendirilmiş enerji silahı' olan ve tamamen milli kaynaklarla geliştirilen ŞAHİ 209'u ve geliştirilme hikayesini video eşliğinde öğrencilere sundu. Mühendis adaylarına seslenen Hızal, “Eğer mühendis olacaksanız kavramları, olayları anlamanız, hatta bunu yaşıyor olmanız gerekiyor” dedi.

Mezunlara yetecek kadar sektörde iş var

Süha Özgür Dinçer, Türkiye’de havacılık sektöründeki iki önemli ekolün İTÜ ve ODTÜ olduğunu belirtti. Son dönemlerde havacılık mühendisliğine ilginin arttığını ve birçok üniversitede bu alanla ilgili yeni bölümler kurulduğunu ifade eden Dinçer, 2019 yılı itibariyle sektörde havacılık mühendisi mezunlarına yetecek kadar iş olduğuna vurgu yaptı.
Programın sonunda, Adana BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kurtaran ve Adana BTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ali Ruhşen Çete, konuşmacılara günün anısına teşekkür belgelerini takdim etti. 

Havacılar Adana BTÜ'de buluştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Soru ~ 5 yıl önce
Yerli ve milli helikopter yapıyoruz da neden 60 yıllık UH1 lere mahkumuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 5 yıl önce
https://www.tai.com.tr/urun/t70-genel-maksat-helikopteri-programi
Kafa ~ 5 yıl önce
Kafasına esen seminer yapıyor.Çalıştay yapıyor.Ödül veriyor.Beyler kendinize gelin.Pilotluk diye göklere çıkardığınız mesleğin sınavlarını soru ezberiyle geçiyorlar.Eğitimleriniz alt yapınız berbat.İngilizceniz yerlerde.Kendinize gelin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adanalıyık ~ 5 yıl önce
Olaylar şehrinden ne mühendisler çıkar var yaaa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 5 yıl önce
Hakkaten nerde acaip olay varsa hepsi orada oluyor. Sıcak diye güneşe mermi sıkan mı ararsın,kafayı çekip tabelalara ateş eden mi,ulu orta fuhuş yapan mı ne arasan var. Havasından mı suyundan mı nedir?
Begenemedin mi? ~ 5 yıl önce
Canim Adana'dan hersey cikar. Sanatci, bilim insani, psikopat ne ararsan. Gurur duydugum yonleri agir basan ancak her yerde yasandigi gibi sacma olaylarinda oldugu yegane memleketimdir, laf soyletmem.
Aynen ~ 5 yıl önce
Sanki diğer şehirlerde yok bu saydıkların adı çıkmış dokuza inmez sekize ben Adanalıyım şehrimden de memnunum bu bahsettiğin seylerden neredeyse hiç görmedim yani
Yalan mı? ~ 5 yıl önce
Gazetelerde,tv'lerde olaylara bakın çoğunlukla ya İstanbul'da oluyor ya da Adana'da. Siz görmüyorsanız,okumuyorsanız sizin sorununuz. Belki de olayların çokluğu orada çok sıradan bir hale geldiği için alıştınız o yüzden umursamıyorsunuz.
aynenn ~ 5 yıl önce
ne kadar aptalsınız ya bir medyadan duyduklarınız var bir de içinde yasadıklarımız

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000