07 Mart 2010, Pazar 09:10:21

Havaalanlarındaki kuşları İsrailliler kovacak

ISS, havaalanındaki kuşları kovalamak için İsrailli firmayla işbirliği yapacak.
  • ülkemizin en önemli merkezi AHL bu israilliler gelince rahat durmaz demedi demeyin olabilecek herşeyi düşünün bilgiyi al tecrubeyi al kendin uygula ...onon bunun köpeğine boyun eğiyosun....
  • Havaalanindaki kuslari kovmak icin bile yabanci sirketlerin isbirligine ihtiyac duyan bir ülkede yasamak beni gercekten rencide etmeye basladi..Bu muydu bizim ülkümüz..bu muydu muhasir medeniyetler seviyesine ulasmak icin yapacaklarimiz..herseyini yabanciya sat..satamadiklarinda da isbirligi yap..sonrada bölgesel ve küresel güc Türkiye..hadi canim sen de...
  • fena sayılmayacak fikirlerden biri de hava alanı yakınlarında kuşları yeme alıştırmak olabilir. ya da hava alanı çevresinde atmaca besiciliğini özendirmek...
  • kullanacagı kuş çagırıcı ile köpek miş habu taksiye çarpan arabeskçinin adı neydi yolcuları öldürmüştü ha ona ceza olsun diye hava alanının etrafında koşarak arabesk sölesin hiç kuş kalmayacagına eminim.......hem o çobana ceza olur hemde israile para kaptırmayız paramız cebimizde kalır..
  • parasını verip heron almaya kalktık dışarda terörist kalmadı gözetleyecek hepsi türkiyeye girdi zaten ...... bu kuşlarında neremize girecegi belli .......tabi ki uçaklara yada motorlara....israilliye güvenilip işmi yapılır ?
  • kuslari kovmak icin israil ile is birligi yapmak bence cok yazik..biz bu isi yapamayacak kadar hacizmiyiz.oylese bizede yazik.
  • Demek ki bu isler 'one minute' demekle olmuyormus.Ayip yahu.Kus kovalama icin dahi Israil firmasina mi muhtaciz?Ayip..Basimizdaki yoneticiler utanin biraz.
  • Trabzon da tiz sesli bir kuş kovma sistemi mevcut ve oldukça başarılı. niye bu alçak yahudinin malını satın almaya çalışırlar anlamak mümkün değil.
  • Filistin halkindaki gosterdikleri (kovalama)basarimidir aceba? Birgunde turkleri kovalarlar.....
  • kuşları kovmak için dahi israile ihtiyacımız varsa halimiz içler acısı tabii işin içinde başka bir iş yoksa!!

Fabrikalarda ve havaalanlarında toplanan kuşlarla mücadelede İsrailli Horesh firmasıyla işbirliği yapacaklarını söyleyen ISS CEO’su Cavit Habib, “Bu firma İsrail Havaalanı’nda ve İsrail Hava Kuvvetleri için hizmet veren bir firma. Özel çağrıcı kuşlar ile kuş topluluklarını dağıtan köpekler kulanıyorlar. Çağrıcı kuşlar, uçak iniş ve kalkışı sırasında sorun yaratabilecek güvercin ve karga topluluklarını yanına çağırabiliyor. Özel yetiştirilen köpekler de kargaların üzerine koşarak onları dağıtıyor” dedi.

ISS’nin beş alanda hizmet verdiğini söyleyen Habib, bunların tesis yönetimi, catering, güvenlik, temizlik ve haşere kontrol ile çağrı merkezi hizmetleri olduğunu kaydetti.

20 çeşit böcek var

Haşereyle mücadele konusunda 3 bin müşterilerinin bulunduğunu anlatan ISS Pest Kontrol Genel Müdürü Tekin Şengün de, “Yaptığımız işte 20 çeşit böcekle karşılaşıyoruz. Türkiye’de böcekle mücadele pazarı 50 milyon TL büyüklüğünde. Bilinçli mücadele çok önemli. Kullanılan ilaçların doğanın dengesini bozmaması gerek” dedi.

Bu yıl 2 bin 500 kişiyi işe alacaklar

ISS’nin 53 ülkede 500 bin çalışanıyla hizmet verdiğini anlatan Cavit Habib, “Dünyada beşinci en büyük işveren konumundayız. Türkiye’de 22 bin çalışanımız var” dedi. Müşterileri arasında ilk sırada perakende sektörünün yer aldığını belirten Cavit Habib, “Alışveriş merkezlerinin yanı sıra, sanayi tesislerine, plazalara, hastanelere, otellere, okullara, rezidanslara ve sitelere hizmet veriyoruz. 2009 ciromuz 425 milyon TL. Bu yıl 460 milyon TL ciro hedefliyoruz. Yüzde 10 büyümeyi hedefliyoruz. 2 bin 500 kişiyi işe alacağız” dedi. ISS’nin dünyada firma satın alarak büyüdüğünü söyleyen Habib, “Türkiye’de de son beş yılda 10 firma aldık” diye konuştu

Havaalanlarındaki kuşları İsrailliler kovacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
ülkemizin en önemli merkezi AHL bu israilliler gelince rahat durmaz demedi demeyin olabilecek herşeyi düşünün bilgiyi al tecrubeyi al kendin uygula ...onon bunun köpeğine boyun eğiyosun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havaalanindaki kuslari kovmak icin bile yabanci sirketlerin isbirligine ihtiyac duyan bir ülkede yasamak beni gercekten rencide etmeye basladi..Bu muydu bizim ülkümüz..bu muydu muhasir medeniyetler seviyesine ulasmak icin yapacaklarimiz..herseyini yabanciya sat..satamadiklarinda da isbirligi yap..sonrada bölgesel ve küresel güc Türkiye..hadi canim sen de...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
fena sayılmayacak fikirlerden biri de hava alanı yakınlarında kuşları yeme alıştırmak olabilir. ya da hava alanı çevresinde atmaca besiciliğini özendirmek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kullanacagı kuş çagırıcı ile köpek miş habu taksiye çarpan arabeskçinin adı neydi yolcuları öldürmüştü ha ona ceza olsun diye hava alanının etrafında koşarak arabesk sölesin hiç kuş kalmayacagına eminim.......hem o çobana ceza olur hemde israile para kaptırmayız paramız cebimizde kalır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
parasını verip heron almaya kalktık dışarda terörist kalmadı gözetleyecek hepsi türkiyeye girdi zaten ...... bu kuşlarında neremize girecegi belli .......tabi ki uçaklara yada motorlara....israilliye güvenilip işmi yapılır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kuslari kovmak icin israil ile is birligi yapmak bence cok yazik..biz bu isi yapamayacak kadar hacizmiyiz.oylese bizede yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demek ki bu isler 'one minute' demekle olmuyormus.Ayip yahu.Kus kovalama icin dahi Israil firmasina mi muhtaciz?Ayip..Basimizdaki yoneticiler utanin biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Trabzon da tiz sesli bir kuş kovma sistemi mevcut ve oldukça başarılı. niye bu alçak yahudinin malını satın almaya çalışırlar anlamak mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Filistin halkindaki gosterdikleri (kovalama)basarimidir aceba? Birgunde turkleri kovalarlar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kuşları kovmak için dahi israile ihtiyacımız varsa halimiz içler acısı tabii işin içinde başka bir iş yoksa!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000