06 Ocak 2010, Çarşamba 08:20:40

Havaalanlarında yeni dönem mi başlıyor?

Israil, uçuş güvenliği için yapılan ve gereksiz olduğunu düşündüğü ara aşamaları ortadan kaldıran yeni bir havalimanı teknolojisini açıkladı.

Havalimanı yetkilisi Maayan Malchin, havalimanında kullanacakları bu biyometrik sistemlerin Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı’nda test edildiğini belirtti.

Güvenlik görevlileri tarafından kontrol edilmek için uzun sıralarda beklemek yerine yolcular, içinde fotoğraflarının, parmak izlerinin ve kişisel bilgilerinin yer aldığı kartı okutacaklar. Bu biyometrik okuyucular boyut ve görünüş olarak bankamatiklere benziyorlar. Bu biyometrik okuyucularda fotoğraf makinası bulunuyor ve anında çektiği yolcunun okuttuğu karttaki fotoğraf ile karşılaştırıyor. Bir de yolcular makina ekranında beliren bazı güvenlik sorularını yanıtlıyorlar.

Güvenlik görevlileri ise yolcunun biyometrik okuyucularda olduğu sırada soruların cevaplanmasında yardımcı oluyorlar. Ayrıca yolcunun aşırı terleme, gerginlik gibi vücut diline yansıttıklarını da gözlemliyorlar.

Havalimanı yetkilileri, bu İsrail üretimi teknolojinin türünün tek örneği olduğunu ve başarılı olması halinde İsrail’deki tüm yurtdışına açılan kapılarda kullanılabileceğini belirtti.

İsrail, son yıllarda yapılan uçak kaçırma ve diğer eylemler değerlendirildiğinde havalimanı güvenliği konusunda dünya lideri konumunda.

Havaalanlarında yeni dönem mi başlıyor?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000