08 Şubat 2011, Salı 08:53:13

HAVAALANLARI İÇİN 90 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILACAK

Ortadoğu ülkelerindeki havaalanları 2020 yılına kadar 400 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni havaalanları ile genişleme projelerine 90 milyar dolarlık yatırım yapılacak.
  • Ülkemiz hem yolcu ve hemde kargo taşımacılığında transit merkezi ve lojistik üs olacak (!)
  • Biz de etrafına sürekli bina dikiyoruz. Dubai dediğiniz yer Bakırköy'den küçük. AHL'nin etrafına yapmadığımız kalmadı. Elalem viyadüklerle geçip, uçakları parka alıken biz park yapacağımız yere gümrük binası dikiyoruz. Havacılık mı?

Dubai´de Mayıs ayında düzenlenecek Havaalanları Şovu (Airport Show) öncesinde organizatör firma REED Exhibitions tarafından yapılan açıklamada, özellikle Körfez ülkelerinin yeni havaalanı inşaatı ve halen kullanılan uluslararası, ülke içi ve savunma havalimanlarının genişletilmesi için büyük yatırımlar yapmaya devam edeceği ifade edildi.

Organizasyon müdürü Muhammed Bedreddin, "Körfez ülkeleri ve bölgedeki ülkeler uçuş operasyonlarının yanısıra kargo ve yolcu trafiğinde istikrarlı artış göstermeye devam ediyor. Bu büyüme de havaalanları inşa ve genişleme projelerine yapılan yatırımları hızlandırmakta. Sadece havaalanı projelerine 90 milyar dolar civarında para harcanacağı tahmin ediliyor. Bu rakama havaalanları altyapısını destekleyen serbest bölge gibi projeleri dahil etmedik" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri´nin (BAE) ticari merkezi Dubai´de inşası devam eden El Maktum Uluslararası Havaalanı için 8 milyar dolarlık bütçe ayrılmış durumda. Bunun yanısıra halen kullanılan ve Ortadoğu´nun en işlek havalimanı Dubai Uluslararası Havaalanı´ndaki ek terminal (Concourse 3)´in 1.7 milyar dolara malolması bekleniyor. Başkent Abu Dabi havaalanındaki yatırımların ise 6.8 milyar dolara ulaşacağı ifade ediliyor.

BAE´nin yanısıra Suudi Arabistan´ın Cidde kentindeki Kral Abdülaziz Uluslararası Havaalanı´nın birinci genişleme safhası 1.5 milyar dolara, Katar´ın başkentinde yer alan Yeni Doha Uluslararası Havaalanı´nın 11 milyar dolara, Umman´daki Muskat Uluslararası Havaalanı genişleme projesinin 1.2 milyar dolara, Bahreyn Uluslararası Havaalanı genişleme projesinin 335 milyon dolara ve Kuveyt Uluslararası Havaalanı projesinin ise 2.1 milyar dolara malolacağı kaydedildi. (Zaman)

HAVAALANLARI İÇİN 90 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILACAK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkemiz hem yolcu ve hemde kargo taşımacılığında transit merkezi ve lojistik üs olacak (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Biz de etrafına sürekli bina dikiyoruz. Dubai dediğiniz yer Bakırköy'den küçük. AHL'nin etrafına yapmadığımız kalmadı. Elalem viyadüklerle geçip, uçakları parka alıken biz park yapacağımız yere gümrük binası dikiyoruz. Havacılık mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000